הסוד שגיא פרץ שם בכוס היין שלו: למה כל המדינה מחפשת את הבלנד "Y"?

את שף גיא פרץ אני מלווה כבר עשור, דרך כל התהפוכות והטלטלות שהענף הזה יודע לייצר. פגשתי אותו בתקופות טובות ופחות טובות, אבל הסלון היווני בראשון לציון הוא ההוכחה המוחצת: האיש שפיצח את הקוד הקולינרי בישראל נמצא כעת בתקופת הזוהר שלו. בין צלחות שבורות, מוזיקה סוחפת והרוזה הכי טוב ששתיתם בחיים – זה הסיפור על קאמבק מפואר עם קבוצת סלון יווני שנפתחה בצל המלחמה וזוגיות שהיא המתכון הסודי לניצחון

את גיא פרץ אני מלווה מזה עשור. לאורך השנים ראיתי אותו בתחנות השונות של חייו – בנסיקות המטאוריות וגם בתקופות המורכבות יותר, אלו שבוחנות את עמידותו של אדם. והנה אמש פגשתי אותו בלב ה"סלון יווני" בראשון לציון, ושמחתי לגלות כי הוא נמצא בשיא שלו – מקצועי, אישי ואנרגטי. לראות איש קולינריה שצלח את האתגרים והמבחנים הכי לא נורמליים של החיים בכלל ושל התעשייה בפרט, כשהוא מתעלה על עצמו פעם אחר פעם ומזקק את המורכבות לכדי שלמות מזוקקת, זו לא רק שמחה אישית – זו השראה.

גיא פרץ הוא כיום האסטרטג הראשי של הטעם הישראלי-יווני. עם סניפים מצליחים בראשון לציון, הרצליה, ירושלים וזכרון יעקב, הוא בונה אימפריה [שוב], כשעל הפרק כבר עומדת הפריצה הבינלאומית ליעדים הכי נחשקים – דובאי וגיאורגיה. אבל הסוד האמיתי של המכונה המשומנת הזו הוא לא רק השף, אלא הזוגיות עם ימית אמסלם, שותפתו לחיים ולחזון. "עליה אני סומך ב-800 אחוז," הוא מצהיר בביטחון של אדם שמצא את העוגן שלו, "ימית משלימה אותי בכל הרבדים".

אי אפשר לכתוב על הסלון היווני בלי להשתחוות בפני היין שהפך לאייקון בזמן קצר. אם ביקרתם במקום ולא הזמנתם את ה-Y, הרוזה שנרקח כמחווה של אהבה לימית אמסלם – לא באמת חוויתם נהנתנות מהי. מדובר בבלנד יוקרתי שנולד משיתוף פעולה אקסקלוסיבי עם יקב "פייב סטון" (Five Stones), יקב בוטיק שיודע לדבר בשפה של אלגנטיות.

היין הזה הוא לא עוד רוזה גנרי; מדובר ביין בעל מרקם קטיפתי, עשיר, עם ארומה ייחודית ועומק יוצא דופן. בחיך, הוא מרגיש כמו משי, עם סיומת נקייה, רעננה וסופר תמימה – אך אל תיתנו להרגשה הזאת לבלבל אתכם. היין הזה עושה את העבודה מצוין! והנה הפאנץ' שלמדתי מהמאסטרו: הטיפ של גיא הוא להוסיף לכוס כמה קוביות קרח. זה אולי נשמע כמו כפירה ביין יוקרתי, אבל במבחן התוצאה – זה הסוד שהופך את היין לטעים בעולם. זה הופך את השתייה לדינמית, קרירה וסקסית. אתם כבר יודעים ממי למדתי… מהטוב ביותר.

התפריט בסלון יווני הוא מלאכת מחשבת של קולינריה עילית (Fine Dining) במסווה של שמחה עממית. פרץ משתמש בחומרי גלם בשיא טריותם, עם דגש על דגת ים שמטופלת בדיוק של צורף. המנות כאן הן "וואו" אחד מתמשך: החל מהסקורדליה – אותו קרם שום יווני עז טעמים שמבוצע כאן בטקסטורה עננית, ועד לסשימי אינטיאס המעוטר בשמן זית כתית מעולה ועשבי תיבול שנקטפו הבוקר.

כל ערב המקום מתעורר לחיים עם קונספט יווני הדוק שמשתלב ב-DNA הישראלי המשובח. נגנים חיים וזמרים שמרימים את האווירה לשמיים, הופכים את הארוחה למסיבה חושית שבה האוכל והמוזיקה מתמזגים לישות אחת.

גיא פרץ לא רק מגיש אוכל; הוא מוכר פנטזיה ים-תיכונית מזוקקת. הוא הוכחה לכך שכישרון גולמי, יחד עם שותפות אמת וחוסן פנימי, מסוגלים ליצור משהו שהוא הרבה מעבר למסעדה. כשהוא מביט קדימה לכיוון דובאי, ברור שזהו רק הפרק הבא באפוס הקולינרי שלו.


◼️ חדשות ראשון לציון בווטסאפ לחצו כאן

צילום: ליזה ללוצאשווילי

דילוג לתוכן