מבזקים
שירת במודיעין, וביבנה הוא מלמד ישראלים לדבר ערבית: הסיפור של רועי סראג' גולן כשנגמרה הפרנסה, הם התחילו להכין פיקניקים. ואז הגיע צו המילואים: הסיפור שמאחורי עסק ביהוד בירוחם גם נורה שרופה יכולה להפוך למתנה: הסיפור של מיטל מ״סטודיו גלגולים״ משדה הקרב לשוק מחנה יהודה: הסיפור שמאחורי מסעדת הבשרים בירושלים מעזה אל הדשא הירוק בכפר סבא: המילואימניק שפתח את ״מעשה בקפה״ יותר מ – 300 ימי מילואים, ובין לבין מלמד את הצעירים בלוד ורמלה לנהוג: הכירו את זוהר ישראל נפצע בצוק איתן, שירת שנה במילואים והקים במודיעין עסק שנולד מההזמנות של אשתו מחו"ל 410 ימי מילואים, ובבית מחכים הפרלינים: הסיפור המתוק של שבתי מקיבוץ סעד אחרי שמונה חודשי מילואים הוא פתח עגלת קפה במזכרת בתיה. למה דווקא בצהוב? במקום עוד חבילה מהאינטרנט: המילואימניק ממצפה רמון שמזמין אתכם לערב מתחת לכוכבים שני אחים פתחו בר בנס ציונה ויצאו להילחם: הסיפור שמאחורי הרמוני ראשון לציון: ריבוי חילוצים ממעליות בעקבות הפסקת חשמל אזורית בין זירות הלחימה למשחקי הילדים: המילואימניק מנתיבות שבונה את בית המקדש מקוביות הכלבים הגדולים מחכים לו בנתניה: זיו יוצא למילואים, והמספרה נשארת מאחור מהמילואים לעולם הדייטינג: האישה מסביון שמלמדת איך לזהות נוכלים נתניה: חובש איחוד הצלה הזריק אפיפן לגבר שפיתח תגובה אלרגית מסכנת חיים קריית מלאכי: תרגיל חירום עירוני יתקיים היום בשכונת הסביונים ב־7 באוקטובר יצא עם הג'יפ לעוטף עזה. היום הוא מחכה לכם בקצה המדבר בערד מעזה לפתח תקווה: שני לוחמי גבעתי הפכו את החברות מהצבא לעסק משותף הגשימו חלום באילת: שמונה תלמידי ״אורים״ הפכו לשוטרים ליום אחד

וועדת הכספים: 190 מיליון ש"ח הוענקו לרשויות מקומיות; חברי כנסת בממשלה: "דווקא העסקים במצוקה גדולה יותר"

הוועדה בראשות ח"כ אבי ניסנקורן (כחול-לבן) אישרה פטור מחובת הנחה להצעת חוק שתכליתה מתן מענקים כספיים בסכך כולל של 190 מיליון ₪ לרשויות מקומיות בעקבות ההפחתה אליה נדרשו בגביית ארנונה מעסקים
המענקים יינתנו על-מנת לאפשר לרשויות להתמודד עם הגברת עבודות פינוי פסולת בעוד הכנסותיהן מארנונה לעסקים הופחתה בתקופת הקורונה.

צילום: אלעד רובין

מנכ"ל המשרד להגנת הסביבה, גיא סמט, הסביר את מהות הצעת החוק: "הצעת החוק והמענקים הכספיים שכלולים בה, נועדו לאפשר את שמירת הרציפות השלטונית של השלטון המקומי בנוגע פינוי פסולת, בעוד הוא נמצא במשבר בגביית הארנונה. בעבר המגזר העסקי עסק בפינוי הפסולת וכעת הנושא חזר לרשויות. זאת בעוד הרשויות נדרשו לוותר על ארנונה מעסקים בתקופת הקורונה. בהצעת החוק בנינו סיוע לרשויות המקומיות:150 מיליון ₪ עבור הירידה מהכנסה בארנונה ו- 40 מיליון ₪ בסיוע לרשויות החלשות בהוצאות פינוי פסולת והוצאות נוספות. כלומר המענקים באים גם בגין אובדן הכנסות וגם על גידול הוצאות פינוי הפסולת. בקשת הפטור מחובת הנחה בשל דחיפות העניין, עקב הגדלה משמעותית של עבודות הפינוי של פסולת כחלק מהתמודדות עם הנגיף".

סגן ראש אגף תקציבים באוצר, אריאל יוצר: "החוק מהווה מהלך משלים למתווה שאנחנו הגענו אליו עם השלטון המקומי; הפחתת הארנונה העסקית בשלושת החודשים הקרובים ומצד שני, שיפוי הרשויות בגין אובדן ההכנסות האלה. להשלמת המהלך בהקדם, שר הפנים יחתום על תקנות הפטור מחר. הצעת החוק באה אחרי שסיימנו את ההליך המורכב הזה מול הרשויות המקומיות ולאחר שהן קיבלו על עצמן את ההפחתה בארנונה מעסקים.
עוד הסביר יוצר: "אותם 150 מיליון ₪ יהוו חלק משלים לשיפוי שמקבל השלטון המקומי כנגד אובדן ההכנסות, ישמור על רמת שירותים סבירים לתושב, בוודאי פינוי פסולת, אחת ההוצאות הגדולות והחיוניות בתקופת הקורונה".

ח"כ יזהר שי (כחול-לבן) העיר, כי "הצורך חשוב ומובן מאליו, ומתפלא שדווקא משרד איכות הסביבה ולא משרד הפנים, כי ניקיון הסביבה והחופים ולמה החוק הזה לוקח את הכסף הזה דווקא מכם. לכאורה יכול גם ארגון המורים לומר אנחנו צריכים כסף מקרן הניקיון שבמשרד להגנת הסביבה".

המנכ"ל סמט, השיב: "בנושא התפקוד של השלטון המקומי בנושא פינוי אשפה ופסולת אנחנו כן רואים עצמנו כרגולטור ורואים חשיבות להבטיח את הניקיון. בשוטף אנחנו לא עושים את זה אך ברור לנו שזו לא תקופה רגילה ויש לזכור שחלק גדול מהכנסות הקרן הן מהרשויות המקומיות. יש מקום לסייע לשלטון המקומי בעת הזו במצוקה שמתמודד איתה, עדיין משאירים מספיק כסף להקמת מתקני פסולת וכד'".

חברי הכנסת בוועדה, אף שרובם המוחלט הביע תמיכה בהצעת החוק, דרש ממנכ"ל המשרד ומסגן ראש אגף התקציבים להבטיח שהכספים יופנו למטרה המוצהרת של פינוי פסולת וכן ביקשו להבין את ההבדלים בתקצוב בין הרשויות השונות.
ח"כ מיקי חיימוביץ' (כחול-לבן): "איזה מנגנון יש להם שהכסף באמת ילך לסוגיית הפסולת ולא לכיסוי גירעונות. ואיך חילקתם את הכסף?".

ח"כ אחמד טיבי (הרשימה המשותפת): "הצבעתי בעד חוק משק המדינה לפני שבוע אבל כל מה שקשור לארנונה לעסקים יש נגיעה ביישובים הערבים. כי במגזר הערבי הארנונה ממגורים גדולה יותר. את הכסף שמחולק כאן, 190 מיליון ש", יש לחלק באופן שווה, אך פיצלו את הסכום ל- 150 מיליון ₪ בגין ארנונה מעסקים ו- 40 מיליון ₪ לכולם לצורך מימון הגברת פעילות פינוי הפסולת. זה מפלה לרעה את היישובים הערבים, כי יש לנו יש פחות עסקים. זו פגיעה קשה בשלטון המקומי הערבי".
ח"כ אורית פרקש-הכהן (כחול-לבן): "אני לא רואה בהצעת החוק שמדובר בסכום סופי של 150 מיליון ₪ ועוד 40 מיליון ₪. איך מגדרים את הסכום הזה? לא מופיע בהצעה שהסכום הזה סופי ושהכסף אכן יופנה רק להגברת הניקיון. לא באמת ביקשתם פרטנית כמה כל רשות זקוקה באמת".
ח"כ אלכס קושניר (ישראל ביתנו): "דווקא המענק לרשויות הוא זה שכל-כך דחוף? הרשויות שקיבלו את הארנונה לחודש הקרוב? דווקא העסקים במצוקה גדולה יותר. לרשויות אין בעיה תזרימית כמו לעסקים. לכן אני לא רואה סיבה שהחוק הזה לא יעבור את כל האינסטנציות המתאימות ויקבל פטור מחובת הנחה".

סגן ראש אגף התקציבים ומנכ"ל המשרד השיבו לשאלות הח"כים. אריאל יוצר: "אותם 190 מיליון ₪ בהצעת החוק מחולקים לשתי מטרות שונות; האחת שיפוי בגין הפחתת הארנונה העסקית וברור שברשויות במרכז הארץ יותר כסף ואז מקבלות פחות כסף. לכן יש שיפוי בהתאם. בסה"כ מדובר בהחזר על הכסף שאותן רשויות מוותר עליו. השירותים שמקבלים התושבים לא ייפגעו. בסה"כ מחזיר את הכסף למי שהסכימו לוותר על הארנונה. לעומת זאת, ה- 40 מיליון ₪ הם לא בגין ירידה בהכנסה אלא בגין הגידול בהוצאות וזה הולך לרשויות ממעמד סוציו-אקונומי 1- 5, קרי רשויות חלשות, כאלו שמקבלות מענקי איזון. המענקים מנותבים, כך שהכסף יועבר רק לרשויות".

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

דילוג לתוכן