מבזקים
פועל שיפוצים נעצר בחשד למעשה מגונה בתושבת תל אביב בביתה עמק הצבאים נפתח מחדש בירושלים: לאחר סגירה ממושכת – הפארק חוזר לקבל מבקרים פיצוץ בלון גז בעיר העתיקה בירושלים: שני פצועים, אחד במצב קשה בן 5 נפגע מרכב בבני ברק מהפך סביבתי באשדוד: הממשלה אישרה תוכנית לצמצום זיהום האוויר והריח באזור פשיטה בקריית גת: אתר הימורים בלתי חוקי נחשף – ציוד מחשבים נתפס, חשודים עוכבו לחקירה בעל חנות רהיטים איים על לקוחה מירושלים: "מה שעשינו לכם בשבעה באוקטובר זה כלום" גבעת שמואל הצדיעה למשפחות המילואים: ערב הוקרה מרגש עם מופע סטנד־אפ ותודה מהעירייה גבעת שמואל מקפיאה את הארנונה שנה תשיעית ברציפות הממשלה משיקה תוכנית קיץ בהיקף חסר תקדים: כמיליארד שקלים לתלמידי ישראל קריית גת: מלגות לכ־300 סטודנטים במעמד ראש העיר נבחרת הכדורסל של קבוצת יבנה זכתה בגביע לאחר גמר מותח מול ברוכין רחובות משיקה קיץ טכנולוגי: האקתון AI, יזמות ומכינה במתמטיקה ואנגלית ב־160 שקל בלבד מהפכת תחבורה באשקלון יוצאת לדרך: נר"ת ראשון מסוגו בתוך עיר יוקם בשדרות בן גוריון בשורה לפצועי צה"ל באילת: ארגון נכי צה"ל חנך שלוחת "בית הלוחם" ראשונה מסוגה בעיר זעם בכבישי אילת הסתיים בכתב אישום: איים על נהג מול ילדיו ובהמשך דקר עם מספריים הפרקליטות דורשת להחמיר את עונשו של השוטר שהורשע באונס קטינה אזוקה בניידת "הכדור פספס אותי בסנטימטרים": רבש"ץ סלעית שניהל קרב מול המחבל קיבל צל"ש מיוסי דגן קצין צה"ל נפצע קשה בפיצוץ מטען בג'נין צפו בתמונות: בוגרי מחזור מ' של אורט תעופה וחלל חגגו את סיום לימודיהם

בת ים בזמן המלחמה: בת מצווה, חתונה ותרומת דם הפכו ליום של חסד

למרות שיום המעשים הטובים לא צוין השנה במתכונתו הרגילה, בבת-ים בחרו להראות איך קהילה חזקה באמת נראית – עם מחוות אנושיות, ערבות הדדית ורגעים קטנים של אור בתוך ימי החירום

בעיצומו של מבצע "שאגת הארי", כאשר המציאות המורכבת מורגשת בכל רחבי הארץ, בבת-ים בוחרים להתמקד דווקא בכוח של הקהילה ובמעשים הקטנים שמחברים בין אנשים. יום המעשים הטובים, שהיה אמור להתקיים היום ולציין 20 שנה למיזם, לא מצוין השנה במתכונתו הרגילה בשל המצב הביטחוני. אך גם ללא אירועים רשמיים, רוח יום המעשים הטובים באה לידי ביטוי ביוזמות ובמחוות אנושיות שהתרחשו בעיר בימים האחרונים.

אחת מהן היא הסיפור של טוהר, ילדה מבת-ים שהייתה אמורה לחגוג בת מצווה, אך האירוע המשפחתי נדחה בעקבות המצב הביטחוני. ראש העיר והצוות העירוני לא נשארו אדישים והחליטו לחגוג לה בצורה מצומצמת. רכב פיקוח עירוני שקושט במיוחד בפרחים הגיע לאסוף את טוהר מביתה והסיע אותה אל מרכז החירום העירוני, שם חיכתה לה הפתעה מרגשת: עובדי עירייה שקיבלו אותה בשירה ושמחה, זיקוקים, מרכז שקושט בבלונים ושטיח אדום שנפרש במיוחד עבורה -שיגרום לה להרגיש מלכה. ראש העיר בירך את טוהר, העניק לה מתנה והגיש לה עוגת יום הולדת חגיגית, ברגע קטן של אור ושמחה בתוך ימים לא פשוטים.

במקביל, תושבי העיר הוכיחו פעם נוספת את רוח ההתנדבות והערבות ההדדית. בשבוע שעבר התקיים במקלט מתנ"ס בית צדיק מבצע תרומת דם רחב היקף בשיתוף מד"א, במסגרתו נתרמו כ-200 מנות דם שנכנסו ישירות למאגר הארצי. בימים שבהם פצועים, חולים וילדים רבים זקוקים למנות דם באופן מיידי, מדובר בפעולה פשוטה שמצילה חיים וממחישה כיצד כל אחד ואחת יכולים להשפיע.

גם רגעי אהבה ושמחה מצאו את מקומם בתוך התקופה המורכבת. זוג צעיר, מזי מארי ואיתמר כהן, החליטו שלא לדחות את חתונתם למרות המצב הביטחוני. העירייה בשיתוף המועצה הדתית בבת-ים נענתה מיד לבקשתם וערכו את טקס החופה במקלט עם הרב ישראל לוגסי. אל הטקס המרגש הגיע גם ראש העיר צביקה ברוט, שהצטרף לברך את הזוג. כך, במקלט בעיר נרשם רגע מרגש נוסף של תקווה ואחדות.

הסיפורים הללו, שהתרחשו בימים האחרונים בעיר, מזכירים דווקא ביום המעשים הטובים עד כמה כוחם של מחוות קטנות, אכפתיות וערבות הדדית גדול במיוחד. גם בתקופה מורכבת, תושבי בת-ים ועובדי העירייה ממשיכים להושיט יד, לחזק זה את זה ולהראות כי קהילה חזקה נמדדת דווקא ברגעים כאלה.


◼️ חדשות בת ים והסביבה בווטסאפ  לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: עיריית בת-ים, מריה ריבין

דילוג לתוכן