מבזקים
שלוש שנים חי ברחובות ובחופי אילת: הלוחם שנפצע חוזר לחיים דרך המוזיקה אירוע חריג בלוד: רוכב אופניים התנגש ברכב חונה ברחוב בר כוכבא אזהרה צהובה בישראל: שרב וחשש מוגבר לשריפות – ומתי יגיע הגשם? שתי זירות בפתח תקווה: חשד לרצח אישה, בעלה נמצא מת בסמוך אילת: קריאה לתרומות שיאפשרו לילד לחגוג יום הולדת ים מאיר קרן: ״תושב נתניה צריך להרגיש בטוח בבית שלו״ קריית גת: ערב של עוצמה ונתינה לזכר עדן מולאי ז״ל חיים ביבס נפרד מאמו לילי ז״ל: ״לעד אשא אותך בליבי״ הסריקות במערב ראשון לציון הסתיימו: לא נמצאו חומרים מסוכנים אירוע דקירות הלילה באשקלון: גבר כבן 40 נפצע באורח בינוני שגריר קזחסטן ביקר בנמל אשדוד לקידום קשרי הסחר לא כל אלימות משאירה סימנים: בנס ציונה ילמדו לזהות נורות אזהרה בזוגיות איילון ייחסם ל – 16 וחצי שעות: החסימות שצפויות לשבש את התנועה באזור הרצליה חשד לרצח בפתח תקווה: אישה נרצחה באירוע אלימות – המשטרה פתחה בחקירה 100 שקל לחמישה ימים: ההרשמה לקייטנות חנוכה בבאר טוביה נפתחה חולון רוצה לשלם פחות על חשמל: האם גם התושבים ירוויחו מזה? לא כל מה שמרגישים אפשר לומר: בקריית גת רוצים לתת לבני הנוער מיקרופון 250 חדרים, הופעות ותיירים חדשים: מה באמת תרוויח דימונה מכפר הנופש ממשית? 134 דירות בשכירות מופחתת בלוד: המחירים כבר נחשפו, אבל ההגרלה עדיין לא נפתחה 102 דירות במגדל בן 15 קומות ברמלה: מה מתכננים ליד כביש 431 ואיך זה ישפיע על התושבים?

בת ים בזמן המלחמה: בת מצווה, חתונה ותרומת דם הפכו ליום של חסד

למרות שיום המעשים הטובים לא צוין השנה במתכונתו הרגילה, בבת-ים בחרו להראות איך קהילה חזקה באמת נראית – עם מחוות אנושיות, ערבות הדדית ורגעים קטנים של אור בתוך ימי החירום

בעיצומו של מבצע "שאגת הארי", כאשר המציאות המורכבת מורגשת בכל רחבי הארץ, בבת-ים בוחרים להתמקד דווקא בכוח של הקהילה ובמעשים הקטנים שמחברים בין אנשים. יום המעשים הטובים, שהיה אמור להתקיים היום ולציין 20 שנה למיזם, לא מצוין השנה במתכונתו הרגילה בשל המצב הביטחוני. אך גם ללא אירועים רשמיים, רוח יום המעשים הטובים באה לידי ביטוי ביוזמות ובמחוות אנושיות שהתרחשו בעיר בימים האחרונים.

אחת מהן היא הסיפור של טוהר, ילדה מבת-ים שהייתה אמורה לחגוג בת מצווה, אך האירוע המשפחתי נדחה בעקבות המצב הביטחוני. ראש העיר והצוות העירוני לא נשארו אדישים והחליטו לחגוג לה בצורה מצומצמת. רכב פיקוח עירוני שקושט במיוחד בפרחים הגיע לאסוף את טוהר מביתה והסיע אותה אל מרכז החירום העירוני, שם חיכתה לה הפתעה מרגשת: עובדי עירייה שקיבלו אותה בשירה ושמחה, זיקוקים, מרכז שקושט בבלונים ושטיח אדום שנפרש במיוחד עבורה -שיגרום לה להרגיש מלכה. ראש העיר בירך את טוהר, העניק לה מתנה והגיש לה עוגת יום הולדת חגיגית, ברגע קטן של אור ושמחה בתוך ימים לא פשוטים.

במקביל, תושבי העיר הוכיחו פעם נוספת את רוח ההתנדבות והערבות ההדדית. בשבוע שעבר התקיים במקלט מתנ"ס בית צדיק מבצע תרומת דם רחב היקף בשיתוף מד"א, במסגרתו נתרמו כ-200 מנות דם שנכנסו ישירות למאגר הארצי. בימים שבהם פצועים, חולים וילדים רבים זקוקים למנות דם באופן מיידי, מדובר בפעולה פשוטה שמצילה חיים וממחישה כיצד כל אחד ואחת יכולים להשפיע.

גם רגעי אהבה ושמחה מצאו את מקומם בתוך התקופה המורכבת. זוג צעיר, מזי מארי ואיתמר כהן, החליטו שלא לדחות את חתונתם למרות המצב הביטחוני. העירייה בשיתוף המועצה הדתית בבת-ים נענתה מיד לבקשתם וערכו את טקס החופה במקלט עם הרב ישראל לוגסי. אל הטקס המרגש הגיע גם ראש העיר צביקה ברוט, שהצטרף לברך את הזוג. כך, במקלט בעיר נרשם רגע מרגש נוסף של תקווה ואחדות.

הסיפורים הללו, שהתרחשו בימים האחרונים בעיר, מזכירים דווקא ביום המעשים הטובים עד כמה כוחם של מחוות קטנות, אכפתיות וערבות הדדית גדול במיוחד. גם בתקופה מורכבת, תושבי בת-ים ועובדי העירייה ממשיכים להושיט יד, לחזק זה את זה ולהראות כי קהילה חזקה נמדדת דווקא ברגעים כאלה.


◼️ חדשות בת ים והסביבה בווטסאפ  לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: עיריית בת-ים, מריה ריבין

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של בת ים

לחצו כאן
דילוג לתוכן