מבזקים
102 דירות במגדל בן 15 קומות ברמלה: מה מתכננים ליד כביש 431 ואיך זה ישפיע על התושבים? 11 תלונות נמצאו מוצדקות בגני תקווה, רק ארבע פורטו: מה קרה כשחברי המועצה ביקשו לדעת על היתר? שש כיתות מעון חדשות בדרך לרמת גן: מתי ייפתחו וכמה יעלה להורים? ״אני כולה ילדה מגדרה״: אבישג סמברג נפרדת מהספורט שהפך אותה לאלופה אולימפית בגדי הילדים כבר קטנים? ברמת השרון מציעים להחליף במקום לקנות שני מיליון דולר לחינוך בשדרות: מה צפוי להשתנות עבור הילדים ובני הנוער בעיר? הטעמים של אתיופיה, המוזיקה והריקודים: החגיגה הצבעונית שמחכה לתושבי אשקלון מי ייתן את שמו לאצטדיון בקריית אונו? העירייה בוחנת חסות מסחרית חיה באוסקה, פתחה בר בשוק פתח תקווה: המקום החדש שמביא את יפן לעיר תוכנית של 27 מיליון שקל: הרשויות ביהודה ושומרון התבקשו לאתר קרקעות להקמת מלונות 110 דירות קטנות ליד הרכבת: המתחם החדש שאושר במזכרת בתיה פרשת השחיתות בכפר סבא: המשטרה מבקשת להאריך בחודש את הנתק בין רפי סער לרעייתו מי מחנך את הילדים שלנו, המורים או האלגוריתם? הכנס החינמי שייערך בירושלים אחרי 14 שנה: שדות נגב בוחרת ראש מועצה חדש – למה תמיר עידאן התפטר ומי מתמודד? סוכנות הביטוח מראשון לציון שהסתבכה בפרשת מידע הלקוחות: בית המשפט אישר את התליית רישיונה אזהרה לאלרגיים לחלב: ארבעה סוגי שוקולד מריר נקראים להחזרה ארבע שעות של פעילות, חמישה ימים בשבוע: המענה שמתוכנן לילדים עם צרכים מיוחדים באופקים עוד אפשרויות קנייה ליד הבית? השינוי שמתוכנן במרכז המסחרי של בית בפארק באור יהודה הטיילת באילת משנה את פניה: שנה וחצי של עבודות בין מול הים לפנינת אילת במקום לקנות, מחליפים: האנשים שהופכים רעיונות קטנים לשינוי באשדוד

102 דירות במגדל בן 15 קומות ברמלה: מה מתכננים ליד כביש 431 ואיך זה ישפיע על התושבים?

שכונת מגורים חדשה מתוכננת לקום בדרום רמלה, באזור הרחובות רזיאל, תבור והאשל. ביום שני, 2 בנובמבר, היום, ייסגר מכרז ראשון לשיווק מגרש המיועד להקמת 102 דירות. אבל זו רק ההתחלה: התוכנית הכוללת מציעה 960 דירות, שטחי מסחר, מבני ציבור ושטחים ירוקים. מה בדיוק מתוכנן, האם יהיו גם דירות קטנות וכמה זמן יעבור עד שהשכונה תהפוך למציאות?

מי שמתגורר בדרום רמלה או נוסע בסביבת כביש 431 עשוי לראות בשנים הבאות שינוי משמעותי באזור. שטח של כ־115 דונם, שחלקו שימש בעבר לחקלאות וחלקו לא היה מוסדר בתכנון מפורט, מיועד להפוך לשכונת מגורים חדשה בשם "מטע הזיתים".

ביום שני, 2 בנובמבר, בשעה 12:00, צפוי להיסגר מכרז של רשות מקרקעי ישראל לשיווק אחד המגרשים בשכונה. מדובר במגרש של כארבעה דונמים, שעליו מתוכנן בניין מגורים בן 15 קומות הכולל 102 דירות ושלוש קומות מרתף.

לכאורה מדובר בעוד בניין מגורים, אבל התמונה הגדולה מעניינת הרבה יותר: המגרש הוא חלק מתוכנית שאושרה להקמת 960 דירות בדרום העיר, יחד עם שטחים המיועדים למסחר, לתעסוקה, למוסדות ציבור ולמרחבים פתוחים.

השכונה מתוכננת באזור שבין רחוב רזיאל, רחובות תבור, גלעד וטייטלבום, רחוב האשל וכביש 431. המשמעות היא שאזור הנמצא כיום בשולי המרקם הבנוי של העיר מיועד להפוך למרחב מגורים שבו יחיו מאות משפחות נוספות.

אבל מה זה אומר עבור מי שכבר מתגורר באזור?

ראשית, התוכנית אינה מסתפקת בהקמת בנייני מגורים. היא כוללת גם שטחים למבני ציבור, ובהם מוסדות חינוך ושירותים קהילתיים, לצד שטחים פתוחים, שדרה ירוקה ומערך דרכים חדש.

בין היתר, התכנון כולל אפשרות להקמת בית ספר, גני ילדים ומרכז תרבות. אלה מרכיבים חשובים במיוחד בשכונה חדשה, משום שמשפחות זקוקות לא רק לדירה, אלא גם למסגרות חינוך, למרחבים ציבוריים ולשירותים במרחק סביר מהבית.

לאורך כביש 431 מתוכננת גם רצועת מסחר ותעסוקה. על פי מסמכי התכנון, היא נועדה בין היתר ליצור הפרדה בין בנייני המגורים לכביש הראשי, תוך שילוב מקומות עבודה ומסחר במתחם.

המשמעות האפשרית היא שבעתיד יוכלו תושבים ליהנות משירותים ומעסקים קרובים יותר לבית, אך עדיין לא פורסמו פרטים על החנויות או העסקים שיפעלו שם.

ומה לגבי מי שמחפש דירה ראשונה או דירה קטנה יותר ברמלה?

לפי התוכנית, 20% מכלל יחידות הדיור בשכונה מיועדות להיות דירות קטנות, בשטח של עד 80 מ"ר בהתאם להוראות התכנון. מדובר בפרט שעשוי לעניין זוגות צעירים, יחידים ומשפחות קטנות, שאינם בהכרח מחפשים דירה גדולה.

עם זאת, חשוב להבהיר: דירה קטנה אינה בהכרח דירה זולה. המכרז הנוכחי הוא מכרז קרקע רגיל ליזמים, ולא פורסם במסגרתו מסלול של דירות בהנחה לציבור. גם מחירי המכירה העתידיים עדיין אינם ידועים.

למעשה, בשלב הנוכחי תושבים אינם יכולים להירשם לרכישת דירה במגרש המשווק. רשות מקרקעי ישראל מבקשת לבחור את הגורם שיקבל את הזכויות בקרקע ויוכל לקדם את הפרויקט בהתאם לתוכנית ולהיתרים הנדרשים.

רק לאחר בחירת הזוכה, השלמת ההליכים וקבלת היתר בנייה ניתן יהיה להתקדם להקמת הבניין עצמו. נכון לעכשיו אין מועד ידוע לתחילת עבודות הבנייה במגרש או לאכלוס הדירות.

גם 960 הדירות המתוכננות בשכונה כולה לא ייבנו בבת אחת. מסמכי התכנון קובעים שהפיתוח והוצאת ההיתרים יתבצעו בשלבים, כך שמדובר בתהליך שצפוי להימשך שנים ולא בשינוי שיתרחש בתוך חודשים ספורים.

עבור תושבי הרחובות הסמוכים, התוכנית מעלה גם שאלות שעדיין יצטרכו לקבל מענה בשטח: כיצד תשתלב השכונה החדשה בתנועה הקיימת, מתי יוקמו מוסדות הציבור, והאם התשתיות והשירותים יפותחו בקצב שיתאים לכניסת המשפחות החדשות.

התוכנית כוללת דרכים חדשות וחיבורים לסביבה, אך עדיין אין מידע שמאפשר לקבוע כיצד תשפיע הבנייה בפועל על עומסי התנועה ברחובות הסמוכים.

המכרז שנסגר כעת אינו מבשר על תחילת בנייה מיידית, אבל הוא מסמן שלב נוסף בדרך למימוש תוכנית המגורים הגדולה בדרום רמלה.

עבור מי שמחפש דירה בעיר, מדובר בפרויקט שכדאי לעקוב אחריו לקראת שיווק עתידי. עבור מי שכבר גר באזור, הסיפור אינו מסתכם במספר הדירות: השאלה החשובה תהיה כיצד ייראה האזור כולו, והאם לצד הבניינים החדשים יגיעו בזמן גם הכבישים, הגנים, בתי הספר והשטחים הציבוריים שהשכונה תצטרך.

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: FREEPIK

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של רמלה

לחצו כאן
דילוג לתוכן