למצוא דירה להשכרה זה לא תמיד החלק הקשה. עבור משפחות רבות, האתגר האמיתי הוא למצוא בית שאפשר להישאר בו לאורך שנים, בלי לחשוש בכל חידוש חוזה מהעלאת מחיר או מהצורך לחפש שוב דירה אחרת.
בשכונת נופי בן שמן בלוד מתקרב כעת לאכלוס פרויקט מגורים חדש של שיכון ובינוי נדל״ן, שמציע מודל אחר של שכירות: חוזים ארוכי טווח, ניהול ותחזוקה של המתחם על ידי החברה, ומסלול מיוחד לדיירים העומדים בתנאי הזכאות של משרד הבינוי והשיכון.
אלא שדווקא במסלול שעשוי לעניין משפחות רבות, ההרשמה עדיין לא נפתחה.
הפרויקט כולל 302 דירות בסך הכול. מתוכן, 268 מיועדות להשכרה לטווח ארוך, בחלוקה שווה בין שני מסלולים: 134 דירות להשכרה בשוק החופשי, הפתוחות לציבור ללא צורך באישור זכאות, ו־134 דירות בשכר דירה מופחת לזכאים. 34 הדירות הנוספות בפרויקט נמכרו בשוק החופשי בהתאם לתנאי המכרז.
לפי הנתונים שפרסמה החברה בסוף אוקטובר, יותר מ־80% מהדירות המיועדות להשכרה בשוק החופשי כבר הושכרו, עוד לפני תחילת האכלוס המתוכנן בחודש דצמבר.
ומה המחירים במסלול המוזל?
דירת שלושה חדרים לזכאים מוצעת במחיר שמתחיל בכ־5,000 שקל בחודש. דירת שלושה וחצי חדרים מתחילה בכ־5,400 שקל, ודירת ארבעה חדרים בכ־5,700 שקל בחודש.
במסלול השוק החופשי, מחירי השכירות מתחילים בכ־5,600 שקל בחודש.
חשוב לשים לב שהסכומים שפורסמו אינם כוללים דמי ניהול. כלומר, העלות החודשית הסופית של הדירה עשויה להיות גבוהה יותר, בהתאם לדירה ולתשלומים הנלווים.
הדירות בפרויקט הן בנות שלושה עד שישה חדרים, בשטחים של כ־77 עד 146 מ״ר. לפי פרטי הפרויקט, לכל דירה מוצמדים מרפסת, חניה ומחסן.
המתחם כולל גם חדר כושר, מועדוני דיירים, חלל עבודה משותף ומרפסות גג המיועדות לשימוש הדיירים. בחברה מציעים אפשרות לשכירות ארוכת טווח של עד עשר שנים, בהתאם למסלול ולתנאי החוזה.
אבל דווקא כשמסתכלים על המספרים, מתעוררת שאלה מעניינת.
מצד אחד, הדירות בשוק החופשי כבר מושכות שוכרים, וחלק גדול מהן הושכר עוד לפני שהדיירים נכנסו. מצד שני, באתר הרשמי של החברה הממשלתית ״דירה להשכיר״, הפרויקט מופיע ברשימת ההגרלות שעתידות להיפתח, תחת השם ״חלומות בן שמן״, אך ללא תאריך הרשמה.
במילים אחרות, מי שמעוניין לשכור דירה במחיר מופחת עדיין אינו יכול להירשם להגרלה, לפחות לפי המידע הרשמי שפורסם עד כה.
חשוב להבהיר שאין בכך כדי להעיד שהדירות המוזלות כבר הושכרו או שהן אינן זמינות. פשוט טרם נפתחה ההרשמה לציבור, ולא פורסמו נתונים על מספר המועמדים שצפויים להשתתף בהגרלה.
אז מי יוכל להירשם?
הדירות בשכר דירה מופחת מיועדות למי שעומדים בתנאי הזכאות הרלוונטיים של משרד הבינוי והשיכון. תנאי מרכזי הוא החזקת אישור זכאות תקף במעמד ״חסר דירה״ במסגרת תוכנית ״דירה בהנחה״.
בין מי שעשויים לעמוד בתנאים נמצאים זוגות ומשפחות שאין בבעלותם דירה, וכן יחידים מגיל 35 ומעלה, בכפוף לכללי הזכאות. לא כל מי ששוכר כיום דירה זכאי באופן אוטומטי להשתתף בהגרלה.
לכן, מי שמתעניין במסלול המוזל יכול כבר עכשיו לבדוק אם הוא עומד בתנאים ולהיערך להוצאת אישור זכאות. האישור נדרש לצורך ההשתתפות בהגרלה, ומי שכבר מחזיק באישור צריך לוודא שהוא עדיין בתוקף.
את מועד פתיחת ההרשמה ואת התנאים הסופיים יש לבדוק באתר ״דירה להשכיר״ ובפרסומי משרד הבינוי והשיכון. נכון למועד פרסום הכתבה, לא פורסם תאריך שבו תיפתח ההגרלה בלוד.
בינתיים, יש גם התקדמות בשטח. בעדכון העירוני לחודש אוקטובר נמסר כי התקבל טופס 4 למגרש 1000 של שיכון ובינוי בשכונת נופי בן שמן. מדובר בשלב משמעותי בדרך לאכלוס, אף שהוא אינו מעיד שכל הדירות כבר אוכלסו או שההרשמה למסלול המוזל החלה.
היתרון המרכזי של שכירות ארוכת טווח הוא האפשרות לתכנן את השנים הבאות בלי להידרש בכל שנה לחיפוש דירה מחדש. עבור משפחות עם ילדים, שרוצות להישאר בסביבת בית הספר והקהילה, מדובר בשיקול משמעותי.
עם זאת, המחירים שפורסמו אינם בהכרח מתאימים לכל משק בית, וגם המסלול המוזל אינו מבטיח זכייה בהגרלה.
עבור תושבי לוד ומשפחות ששוקלות לעבור לעיר, כדאי לעקוב אחר הפרויקט כבר עכשיו. הדירות לקראת אכלוס, מחירי ההתחלה פורסמו, אבל המידע החשוב ביותר למי שמחפש שכירות מופחתת עדיין חסר: היום שבו אפשר יהיה להגיש מועמדות.
עד שההרשמה תיפתח, מי שמעוניין להשתתף בהגרלה יכול לנצל את הזמן כדי לבדוק זכאות, להנפיק אישור מתאים ולעקוב אחר ההודעות הרשמיות, כדי שלא לפספס את ההזדמנות כאשר יפורסם המועד.
קבוצת ערים
- אופקים
- אור יהודה
- אילת והערבה
- אשדוד
- אשקלון
- באר יעקב
- באר שבע והנגב
- בת ים
- גבעת שמואל
- גבעתיים
- גדרה
- גן יבנה
- גני תקווה
- דימונה
- הרצליה
- חולון
- יבנה
- יהוד מונוסון
- ירוחם
- ירושלים
- כל הארץ
- כפר סבא
- לוד
- מודיעין מכבים רעות
- מועצות - עוטף עזה
- מזכרת בתיה
- מצפה רמון
- נס ציונה
- נתיבות
- נתניה
- סביון
- ערד
- פתח תקווה
- קריית אונו
- קריית גת
- קריית עקרון
- קרית מלאכי ו-מ.א באר טוביה
- ראש העין
- ראשון לציון
- רחובות
- רמלה
- רמת גן
- רמת השרון
- שדרות
קטגוריות
זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.









