מבזקים
שיבא: כך ייראה העתיד התחבורתי של “עיר הבריאות” נערכים לעצמאות: שינויים נרחבים בהסדרי התנועה בקריית גת ירושלים מצדיעה למיילי: גשר המיתרים נצבע בדגלי ישראל וארגנטינה חשש ממשי לשלומה של נערה בת 12 ממזכרת בתיה מהצפון עד הדרום: פוד טראק מיוחד מגיע לצוותי מד״א כ״ץ חוזר לשא – נור – ומכריז על שינוי אסטרטגי סוף טראגי לחיפושים: אותרה גופתו של הנער שנעדר בים בת-ים מתכוננת ליום העצמאות: אלו המוקדים היחידים בעיר למנגל שינויים בלוח הזמנים: כך תיראה תנועת הרכבות ביום הזיכרון וביום העצמאות ברחבי הארץ רמת-גן חוגגת עצמאות: עשרות מוקדי פעילות לכל המשפחה ברחבי העיר ראש העין שוברת שגרה: חגיגות העצמאות יתקיימו פעמיים – מהשכונות ועד מופעי ענק בעיר רמלה תציין את יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה בשורת טקסים מרגשים נס ציונה: נבחרו יקירי העיר לשנת 2026 – שלושה תושבים על עשייה קהילתית רבת שנים שדרות: שורת אירועי זיכרון ועצמאות – חסימות כבישים ושינויים בהסדרי התנועה גאווה לקריית מלאכי: להקת “תזוזה” תופיע בטקס הדלקת המשואות הממלכתי הפרקליטות עתרה נגד שחרור מוקדם: עיכוב שחרור הסייעת מ“משפחתון טולי” ברמלה אור יהודה: השנה לא יתקיימו אירועי הבמות ביום העצמאות – ראש העיר מסבירה את ההחלטה משאית עלתה באש סמוך לנווה אילן – עומסי תנועה כבדים בדרך לירושלים רמלה במוקד: כתב אישום חמור נגד ארבעה בני משפחה | כל הפרטים מול חופי תל אביב: לאחר 10 ימי חיפושים – אותרה גופה בים, טרם זוהתה

כרמל שאמה הכהן: "הקמת האשכול היא הלקח המשמעותי ביותר מהניסיון שצברנו"

מהפכת הביטחון של רמת-גן: העיר תעמוד בראש "אשכול חירום" אזורי יחד עם 9 ערים נוספות • המטרה: איגום משאבים, ציוד וחילוץ כדי להבטיח מענה לכל תושב ברגעי קיצון • שאמה הכהן: "בשורה של רוגע וביטחון עבור כמיליון תושבים – אנחנו כאן אחד בשביל השני"

רמת-גן מבססת את חוסנה העירוני במהלך אסטרטגי חדש: ראש העיר, כרמל שאמה הכהן, הוביל את השקת "אשכול החירום" – ברית ערים ראשונה מסוגה הכוללת את רמת-גן, ראשון לציון, חולון, רחובות וערים נוספות. המיזם, שנולד מתוך הפקת לקחים ממבצע "עם כלביא", נועד לייצר רשת ביטחון הדדית שתבטיח כי אף רשות לא תיוותר לבדה מול מטחי טילים כבדים או אירועי הרס רחבי היקף.

במסגרת השותפות, רמת-גן תחלוק ותקבל גיבוי בציוד הנדסי כבד, צוותי סיוע לוגיסטיים ויחידות חילוץ. האשכול יפעל כ"מכפיל כוח" שיאפשר לרמת-גן להעניק מענה מהיר ומקצועי לתושביה גם בתרחישים המאתגרים ביותר, תוך שימוש בידע המקצועי המצטבר של כלל ערי האזור.

ראש העיר רמת-גן, כרמל שאמה הכהן, מסר בהערכת המצב המשותפת:

״הקמת האשכול היא הלקח המשמעותי ביותר מהניסיון שצברנו. עוצמת האתגרים שמעמידים בפנינו סבבי הלחימה הולכת וגוברת, ועלינו להיערך לכך מראש ובשותפות מלאה. לכל אחת מהערים באשכול יש ידע וניסיון יקר ערך; בלמידה המשותפת ובאיגום המשאבים אנו הופכים את כל האזור לבטוח וחסין הרבה יותר. זוהי בשורה של רוגע וביטחון עבור כמיליון תושבים – אנחנו כאן אחד בשביל השני, כדי שאיש לא יישאר ללא מענה."

כפי שפורסם בחדשות 08, התקיימה במרכז השליטה ברמת-גן ישיבה ראשונה של ראשי הערים עם נציגי פיקוד העורף. המשתתפים דנו במטרות המבצעיות של האשכול ובמינוי פרויקטור ייעודי שיתכלל את הפעילות בשגרה ובחירום. בעירייה מדגישים כי למרות הקמת המערך החדש, נכון לעכשיו אין שינוי בהנחיות ההתגוננות לציבור, והמהלך נועד לחיזוק המוכנות לטווח הארוך.


◼️ חדשות רמת גן והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

צילום: שלומי מזרחי

דילוג לתוכן