מבזקים
החבילה המסתורית במודיעין עילית: שני חומרים יצרו תגובה – האירוע הסתיים ללא נפגעים תושבי דרך יבנה ברחובות, שימו לב: מיום ראשון מתחילים לתת דו"חות טרגדיה כפולה באשדוד: שישה שבועות אחרי שאמה נהרגה בתאונה – נקבע מות התינוקת ביקש לתדלק בתחנה באשקלון – וכעבור רגע העובד נדקר בבטנו בסכין יפנית מתכננים להגיע הערב למופע של מושיק עפיה בקריית מלאכי? ההודעה שחשוב לקרוא רחפנים מתאבדים, חדירת מחבלים ותקיפת יעד: התרגיל האינטנסיבי מול חופי אשדוד הקטל בדרכים: רוכב אופנוע כבן 40 נהרג בתאונה בכפר סבא דרמה בסניף הדואר במודיעין עילית: חבילה דלפה, המקום פונה מחשש לחומרים מסוכנים הכדורסל יוצא לרחוב בנס ציונה: ההרשמה לטורניר הענק נפתחה 18 תחומי שיפוט חדשים נחתמו ביו"ש: אורנית תחצה את הגדר, אפרת תתרחב באלפי דירות המשטרה נכנסה למתחם בעיר העתיקה בירושלים: כנס המזוהה עם הרשות הפלסטינית סוכל האלימות אחרי המשחק בנתניה הסתבכה: 4 נעצרו בחשד לתקיפת שחקנים ואוהדים אחרי המחלוקת והפרישה: מאיר דהן חוזר לקואליציה של רועי גבאי ביבנה תושב ראשון לציון נאשם בתקיפה במועדון: אגרופים לפנים ובקבוק זכוכית לראש נתניה, הרצליה, בת ים וראשון לציון במסר מפתיע לתושבים: הקיץ סעו לזיקים עד כ־10,000 שקל לעובד הוראה: 8 תיכונים בנתניה נכנסו לרשימת המצטיינים של משרד החינוך מחפשים מה לעשות היום עם הילדים? הפנינג חינמי לכל המשפחה בדימונה בלי קוד ובלי ידע טכני: ערב AI חינמי יתקיים בדימונה סערה ביו"ש: ח"כ צבי סוכות ניפץ אנדרטה בכפר ליד שכם – צה"ל: "פעל באופן שקרי ומניפולטיבי" מהפכה באפרת: מגדלים בני 15 קומות וכ־500 דירות בשכונה החדשה שתשנה את גוש עציון

כפר סבא: בעלי קרקעות באזור התעסוקה קדמת השלום חויבו בהיטל השבחה בעשרות מיליוני שקלים

סוף למאבק המשפטי הממושך: שופטי העליון דחו את ערעור בעלי הקרקעות וקבעו כי עליהם לשלם היטלי השבחה בגין שינוי הייעוד מחקלאות לתעשייה • ראש העיר רפי סער: "ניצחון ברור של האינטרס הציבורי"

בית המשפט העליון אישר היום את עמדת עיריית כפר סבא וקבע כי בעלי קרקעות באזור התעסוקה קדמת השלום (כס/50) חבים בתשלום היטל השבחה, לאחר שקיבלו את הקרקעות מרשות מקרקעי ישראל (רמ"י) בתנאים מועדפים וללא מכרז, תוך תשלום תמורה מופחתת של 51% מהזכויות בקרקע.

בעלי הקרקעות, שהתכחשו לחובתם במשך שנים, ערערו תחילה בפני ועדות הערר לתכנון ובנייה ולאחר מכן בפני בית המשפט המחוזי, בטענה כי העירייה אינה רשאית לחייבם בתשלום ההיטל. בבית המשפט המחוזי זכתה העירייה, אך בעלי הקרקעות ערערו לבית המשפט העליון ודרשו לקבל החזר בסך של עשרות מיליוני שקלים בגין היטלי ההשבחה ששולמו.

בדיון שהתקיים ביום חמישי 15/1/2026, בבית המשפט העליון, דחו גם שופטי העליון את טענותיהם של בעלי הקרקעות, וקבעו בצורה ברורה כי העירייה זכאית לגבות את היטל ההשבחה בגין תוכניות שהמירו את ייעוד הקרקע מקרקע חקלאית לאזור תעשייה. בנוסף, בית המשפט העליון לא חסך בביקורת כלפי בעלי הזכויות, שהוענקו להם הטבות משמעותיות על ידי המדינה אך נמנעו מלעמוד בחובתם לשלם היטלים לעירייה.
את עיריית כפר סבא ייצגו בבתי המשפט ולאורך התהליך המשפטי עורכי הדין בתיה בראף-מליכזון וגילי שמואלי, ממשרד עו"ד הררי טוויסטר ושות'.

ראש העיר כפר סבא, רפי סער: "פסק הדין של בית המשפט העליון הוא ניצחון ברור של האינטרס הציבורי ושל תושבות ותושבי כפר סבא. מי שנהנה מהשבחה תכנונית משמעותית ומהטבות חריגות בקרקע, אינו יכול להתנער מחובתו להשתתף במימון התשתיות, הפיתוח והשירותים העירוניים. העירייה תפעל בנחישות לשמירה על צדק חלוקתי, ניהול אחראי של משאבי הציבור והבטחת פיתוח עירוני לטובת כלל התושבים".

ראש העיר כפר סבא, רפי סער, בירך על ההחלטה:

"פסק הדין של בית המשפט העליון הוא ניצחון ברור של האינטרס הציבורי ושל תושבות ותושבי כפר סבא. מי שנהנה מהשבחה תכנונית משמעותית ומהטבות חריגות בקרקע, אינו יכול להתנער מחובתו להשתתף במימון התשתיות והשירותים העירוניים. נמשיך לפעול בנחישות לשמירה על צדק חלוקתי וניהול אחראי של משאבי הציבור".


◼️ חדשות כפר סבא בווטסאפ לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: מייקל כץ | אזור התעסוקה קדמת השרון

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של כפר סבא

לחצו כאן
דילוג לתוכן