מבזקים
שלושה קציני צה"ל נפצעו בקרבות בדרום לבנון, שניים מהם באורח קשה סגירת מעגל מהירה באשדוד: נעצר חשוד בהצתת רכב הלילה בעיר זמני כניסת השבת ויציאת השבת – פרשת שלח לך תושייה ביבנה: פעוטה ננעלה בשגגה ברכב, מתנדב "ידידים" חילץ אותה בשלום תאונת שטח בקריית גת: רוכב טרקטורון נפצע באורח בינוני נתי טויטו, מנהל מרחב אילת והערבה בידידים חילץ כלב שננעל ברכב בכביש 4: "תחושה טובה לקבל את השבת במעשה חסד" תאונה באופקים: ילד בן 3 נפגע מטרקטורון – והובהל לבית החולים סורוקה גאווה אילתית בים הבינלאומי: החוקר והצלם ד"ר תום שלזינגר העפיל לגמר תחרות צילום עולמית תיעוד מרהיב: מפגש בוקר קרוב ומפתיע עם דולפינים מול חופי אשקלון הילד שלכם לא עצלן והילדה שלכם לא חסרת אחריות, יכול להיות שפשוט לא הבינו אותם! אירוע חריג ברחובות: גדר נפלה על קשיש בן 75 ופצעה אותו מזל טוב: חברת מועצת העיר אשדוד, הלן גלבר, חגגה את מסיבת החינה של בתה באר יעקב מזהירה: מבצע אכיפה מוגבר נגד בעלי כלבים שלא מנקים אחריהם – הקנס: 475 ש"ח סיום מוצלח לשבוע המדע והסביבה ברחובות: מאות השתתפו בהפנינג הקיימות בפארק ההדרים רחובות: עשרות אירועי תרבות ויריד ענק בפארק ההדרים בחגיגת הספר העירונית התאונה הקטלנית בניר בנים: במשטרה בודקים חשד לוויכוח בין נהג משאית להולך רגל לפני הפגיעה שני פצועים בתאונת דרכים בכביש 1 ליד מחלף בן גוריון העתיד כבר כאן: חולון נתנה לנוער את המפתחות לעירייה ליום אחד נתיבות חנכה "בית מתנדב" חדש של ארגון ידידים לוד: תינוק ננעל בשגגה ברכב

פסטיבל הפאנג'ויה מתקיים כסדרו? תלוי את מי שואלים…

האם פסטיבל הפאנג'ויה מתקיים כסדרו? מצד אחד, שולחים אל המערכת סרטונים, שכל קשר בין שמירה והקפדה על הנחיות משרד הבריאות בצל הקורונה מקרי בהחלט מדצשני דואגים מארגני הפסטיבל לשלוח טקסט לתקשורת כי קיימת שמירה מקפידה על הנחיות משרד הבריאות בעזרת ממוני קורונה הפזורים במוקדים השונים.

צפו בפסטיבל הפאנג'ויה >>

כזכור, אתמול שלח ראש העיר אלי לנקרי מכתב לראשי משרד הבריאות – השר ניצן הורוביץ וראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות – ד"ר שרון אלרעי פרייס, לאחר מכתב שיצא מהמשרד, בו מתריעים מפני קיומו של פסטיבל הפאנג'ויה באילת. במכתבו ציין לנקרי כי האחריות על הפטיבל והשלכותיו הן של משרד הבריאות כגוף האמון על ההנחיות וההגבלות. "ככל שמשרד הבריאות סבור שיש "למנוע קיום אירוע המוני של מספר מסיבות.. בהם משתתפים עוברים מאירוע לאירוע", תתכבד הממשלה ותאסור זאת, והעירייה תפעל על פי הוראת הממשלה" כתב.

לנקרי התייחס לדבריה של אלרעי פרייס – כפי שפורסם כאן בחדשות 08– ואמר: "מכתבה איננו אלא התערטלות ציבורית של השלטון המרכזי מאחריותו לשלום הציבור" כתב ראש העירייה במכתבו לשר ולד"ר אלרעי פרייס וציין, כי מהאופן בו נשלח המכתב ללא כל נמען וברגע האחרון, מובן כי כל מטרתו לאפשר למשרד הבריאות להסיר מעליו אחריות ציבורית ולנפנף במכתב בבחינת "ידינו לא שפכו את הדם הזה". "רבותיי, האחריות כולה שלכם! משרד הבריאות יודע היטב, כי אין גוף מוסמך מלבדו להורות על ביטול פסטיבל הפאנג'ויה מטעמי בריאות הציבור. המשרד נכשל בתפקידו לספק לגופים האחראים על שלום הציבור בעיר אילת כלים חוקיים ליישום ההמלצה להגביל את פסטיבל הפאנג'ויה" כתב ראש העירייה.

עוד במכתב ציין ראש העירייה, כי אירועי פסטיבל הפאנג'ויה מתוכננים תוך הקפדה על כללי התו הירוק ובהתאם לכל ההגבלות והכללים עליהם החליטה הממשלה. "קביעת ההגבלות בשל נגיף הקורונה הן באחריות בלעדית של משרד הבריאות והממשלה. כל עוד הממשלה לא אסרה לקיים מסיבות בריכה או מסיבות סטודנטים, היא אינה יכולה להסיר מעליה אחריות באמצעות פנייה לתקשורת, שכל כולה נועדה להטיל את האחריות הציבורית על עיריית אילת" כתב ראש העירייה והדגיש, כי עיריית אילת שומרת חוק ופועלת רק במסגרת החוק. העירייה בשיתוף משטרת ישראל ויתר הגורמים מקיימים וימשיכו לקיים שיח רצוף עם מארגני הפסטיבל לשם הקפדה על הכללים ושמירה על בטיחות ובריאות המשתתפים בפסטיבל. אולם, העירייה אינה מוסמכת לפעול בניגוד לחוק, לבטל או לצמצם את האירועים מטעמים של בריאות הציבור. כך הבהיר ראש העירייה והדגיש, כי ככל שמשרד הבריאות סבור שיש "למנוע קיום אירוע המוני של מספר מסיבות בהם משתתפים עוברים מאירוע לאירוע", תתכבד הממשלה ותאסור זאת, והעירייה תפעל על פי הוראת הממשלה.

עוד במכתב ציין ראש העירייה, כי בשבועות האחרונים פנה מספר פעמים, לגורמי משרד הבריאות ולגורמים אחרים בשלטון המרכזי, בהצעה לחדש את מתווה "האי הירוק" באילת, שמאפייניה מיוחדים ושונים משאר הארץ. "ההצעה נועדה לצמצם את התחלואה באילת ולשמור על בריאות הבאים אליה והנופשים בה, ואם היתה מיושמת היום, ניתן היה לקיים את פסטיבל הפאנג'ויה בצורה בטוחה יותר" הבהיר ראש העירייה וציין, כי גורמי המקצוע במשרד הסכימו כי יש הצדקה בריאותית לכך, אולם עד כה לא הרימו את הכפפה.

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

דילוג לתוכן