מבזקים
תל אביב חוזרת להתכנס: “שרים בכיכר” נפתח לציבור הרחב אחרי הזיהוי: הנער שנעדר בחוף צאנז מובא הערב למנוחות בירושלים שיבא: כך ייראה העתיד התחבורתי של “עיר הבריאות” נערכים לעצמאות: שינויים נרחבים בהסדרי התנועה בקריית גת ירושלים מצדיעה למיילי: גשר המיתרים נצבע בדגלי ישראל וארגנטינה חשש ממשי לשלומה של נערה בת 12 ממזכרת בתיה מהצפון עד הדרום: פוד טראק מיוחד מגיע לצוותי מד״א כ״ץ חוזר לשא – נור – ומכריז על שינוי אסטרטגי סוף טראגי לחיפושים: אותרה גופתו של הנער שנעדר בים בת-ים מתכוננת ליום העצמאות: אלו המוקדים היחידים בעיר למנגל שינויים בלוח הזמנים: כך תיראה תנועת הרכבות ביום הזיכרון וביום העצמאות ברחבי הארץ רמת-גן חוגגת עצמאות: עשרות מוקדי פעילות לכל המשפחה ברחבי העיר ראש העין שוברת שגרה: חגיגות העצמאות יתקיימו פעמיים – מהשכונות ועד מופעי ענק בעיר רמלה תציין את יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה בשורת טקסים מרגשים נס ציונה: נבחרו יקירי העיר לשנת 2026 – שלושה תושבים על עשייה קהילתית רבת שנים שדרות: שורת אירועי זיכרון ועצמאות – חסימות כבישים ושינויים בהסדרי התנועה גאווה לקריית מלאכי: להקת “תזוזה” תופיע בטקס הדלקת המשואות הממלכתי הפרקליטות עתרה נגד שחרור מוקדם: עיכוב שחרור הסייעת מ“משפחתון טולי” ברמלה אור יהודה: השנה לא יתקיימו אירועי הבמות ביום העצמאות – ראש העיר מסבירה את ההחלטה משאית עלתה באש סמוך לנווה אילן – עומסי תנועה כבדים בדרך לירושלים

בעלי כלבים? הכתבה הזו בדיוק בשבילכם עקב חג הפורים שמתקרב

חג הפורים כבר כאן וכחלק מהשמחה והחגיגה מתוכננות מסיבות ותהלוכות ברחבי הארץ בהשתתפות קהל רב. בחלק מהאירועים וכחלק מהאווירה הפורימית משולבים קולות נפץ ופיצוצים. למרות האיסור המוחלט על משחק עם חזיזים, קפצונים, כדורי נפץ וכל פריט המכיל אבקת שריפה, התופעה עדיין קיימת ומסכנת לא רק את בני האדם אלא גם את הכלבים. קולות הפיצוצים הרמים עלולים לגרום לכלבים לפגיעה בשמיעה, חרדות ולבהלה גדולה שבעקבותיהם הם יברחו, ייעלמו ואף עלולים להידרס. כלבים מפוחדים הבורחים למשמע הקולות הרמים עשויים אף לגרום לבהלה רבה בקרב אנשים החוששים מכלבים.

הווטרינר העירוני, ד"ר אבי צרפתי

ד"ר אבי צרפתי, יו"ר ארגון הרופאים הווטרינריים ברשויות המקומיות מבהיר: "רעש הנפצים גורם לכלבים לפחד אינסטינקטיבי גדול והם מגיבים בלחץ ובהלה. התגובה הנפוצה ביותר לרעשים היא בריחת הכלב מבעליו. הכלבים מתחילים לרוץ ולאחר זמן מה, כאשר הם נרגעים הם אינם יודעים היכן הם נמצאים. לעיתים יש סוף טוב לסיפור וכעבור 4-5 ימים מוצאים הכלבים את דרכם חזרה הביתה. אך לא תמיד זה כך, ולצערנו, הכלביות ברשויות המקומיות וכן אלו של האגודות והעמותות מתמלאות בתקופה זו בכלבים שלא רק עברו חוויה מבהילה אלא גם איבדו את ביתם ומשפחתם, לצערנו חלקם אף מגיעים אחרי תאונה או פגיעה קשה. גם כלבים ממושמעים, שאינם נוהגים להתרחק מבעליהם ואפילו כלבי שמירה שחונכו בקשיחות, עלולים להיבהל מאד ולברוח וזאת משום שחוש השמיעה שלהם מפותח מאד ולכן הם שומעים כל דבר בעוצמה מוגברת".

כיצד נגן על הכלבים במהלך פורים ונמנע מהם את החוויה המבהילה והמסוכנת?

בארגון הרופאים הווטרינרים ברשויות המקומיות ממליצים:

יש להימנע מלקחת את הכלבים לאירועי פורים.

השאירו את הכלב סגור בבית או קשור בחצר.

בבית, סגרו היטב פתחי יציאה אפשריים כגון דלתות וחלונות כדי למנוע הימלטות הכלב וגם כדי להנמיך את עוצמת הרעש.

אם הכלב נמצא בחצר – דאגו שהחצר תהיה סגורה לחלוטין כך שלא תאפשר את בריחת הכלב.

אם בכל זאת הכלב נמצא בסביבת רעשים קיצוניים – שבו לידו, וודאו כי הוא קשור היטב והרגיעו אותו בליטופים ובדיבור רך ופנקו אותו עם משהו טעים לאכול . כמו כן, חלק מהכלבים עלולים להגיב בנביחות היסטריות, חשוב להרגיעם וללטפם – זאת במטרה לקשר את החוויה הלא נעימה שכלבכם עובר לדברים חיוביים.

במקרים קיצוניים ורק על פי המלצת הווטרינר המטפל, ניתן להשתמש בתרופות נוגדות חרדות.

ד"ר אבי צרפתי המשיך: "שמרו על הכלבים, הימנעו מלקחת אותם לתהלוכות ולחגיגות. אם אין ברירה, הקפידו שיהיו קשורים ברצועה וצמודים אליכם כדי שתוכלו להגן עליהם. בהזדמנות זאת אני מאחל חג שמח ובטוח לכולם".

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אשדוד

לחצו כאן
דילוג לתוכן