בין לוחמי צה”ל בזירות השונות במלחמת “חרבות ברזל”, ישנם אלפי חיילים בודדים במילואים, כלומר חיילים בודדים שהשתחררו וחזרו לשירות כמילואימניקים בעקבות ה-7.10.24. עבורם, המשפחה עדיין לא בארץ ולמרות שהחיים באזרחות נמשכים- הם חוזרים להיות חיילים.
אחד מהם, הוא סאם (שמואל) גריל, בן 29 שמתגורר בבאר שבע. סאם עלה מניו יורק לישראל לבדו כשהיה רק בן 18 והתגייס לצה”ל כחייל בודד.
“גדלתי בארה”ב בסביבה של קהילה יהודית מאוד מחוברת ליהדות ולציונות, אחרי התיכון הגעתי לבקר בישראל ומהר מאוד הבנתי שזה המקום, הבית שלי”. מספר סאם, שהתחיל את שירותו הצבאי ביחידת 669 ועבר לחיל התותחנים, שם עשה את רוב שירות החובה ויצא לקורס קצינים. “התחושה היא בעיקר גאווה. אני גאה בזכות לשרת את העם ואת המדינה שלי. זאת משימה של כולנו”. לאחר השחרור, הצטרף לעמותת “אח גדול למען חיילים בודדים”- היחידה בארץ שמחברת בין חיילים בודדים משוחררים לחיילים בודדים שרק מתחילים את המסע, כדי להיות חלק מהחיבור הבין-דורי ולסייע למי שצועד בדרך המוכרת לו כל כך.
היום גריל כבר נשוי ואב לילדה, ובמקביל ללימודי רפואה באוניברסיטת בן גוריון בנגב עשה יותר מארבעה חודשי מילואים בחטיבה 55 כקצין שיתוף אש בצנחנים. תוך כדי, הוא מלווה שלושה חיילים בודדים בשירות חובה, חלקם לוחמים, שעושים דרך דומה לשלו ומתמודדים על קשיים ואתגרים שחווה על בשרו.
“נכון שיש קשיים ולא פשוט להגיע כעולה חדש, אבל אנחנו זוכרים שלפני לא הרבה זמן כולם פה בישראל היו עולים” משתף סאם, “הגענו מהגלות והמשימה לבנות פה מדינה וחיים טובים- עדיין נמשכת מדור לדור”. כמוהו, כ-40% ממתנדבי ומתנדבות עמותת “אח גדול למען חיילים בודדים” יצאו למילואים עם פרוץ אירועי ה-7.10 אבל הם ממשיכים גם בימי המלחמה ללוות ולהיות שם עבור הבודדים בחובה.
עמותת ‘אח גדול למען חיילים בודדים‘ עונה על הצורך בתמיכה, הכוונה וליווי צעירים בודדים המנסים להשתלב בחברה הישראלית. באמצעות מאות מתנדבים, כולם חיילים בודדים משוחררים, העמותה מפעילה מודל חניכה אישי המעניק לחייל הבודד כלים לבניית חוסן ומסוגלות, הנגשת מידע, מיצוי זכויות, גישור תרבותי ומענה רגשי במצבים בהם החייל הבודד מרגיש לבד. עמותת אח גדול זוכת אות נשיא המדינה לארגון מתנדב ואות שרת הקליטה לפעילות פורצת דרך בקליטת עליה.
◼️ לחדשות באר שבע והסביבה לחצו כאן
◼️ לקבוצת חדשות מהארץ ומהעולם לחצו כאן
■ לקבוצת מלחמה בישראל חרבות ברזל לחצו כאן
◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן