מבזקים
ים באמצע העיר, הופעה ושוק איכרים: חמישי של אירועים בכניסה חופשית בפתח תקווה מתנפחים, תותח קצף ומוזיקה: הפנינג קיץ מחכה למשפחות ברמלה בלי לפתוח את הארנק: שלושה אירועים חינמיים מחכים למשפחות באשקלון מנהלת תיכון דרכא בלוד נבחרה לאחת מ – 12 המנהלים פורצי הדרך בישראל 1,120 דוחות בשנה: לוד במקום השני בישראל באכיפה נגד רוכבי כלים חשמליים מלוד לזירה הבינלאומית: שנון בן שמעון ייצג את ישראל בטורניר העולמי בפינלנד בדרך לאילת? שווה להכיר את קרון הרכבת שמחכה באמצע המדבר הסטודנטים הראשונים כבר בערבה: שנת הלימודים הבינלאומית לחקלאות יוצאת לדרך קו 9א' בראש העין משנה מסלול: החל מ – 1 בספטמבר יגיע עד מגרש הכדורגל בנופרים בית הספר אפק בראש העין נבחר לאחד מ־12 המצטיינים בישראל וזכה בפרס החינוך הארצי שני תיכונים מאופקים נכנסו לרשימת המצטיינים – הצוותים יקבלו עד 9,935 שקל 32 מיליון שקל הושקעו במוסדות החינוך בבת ים: אלה בתי הספר והגנים ששודרגו עולים לכיתה א'? זו המחווה שמחכה לילדי רחובות המחווה המרגשת של ראש העיר אשקלון לילדים שעולים לכיתה א' כתב אישום נגד לוחם מג"ב: היכה שוטרת במהלך "טקס חניכה" וביצע בה מעשה מגונה בן 60 נפצע באירוע אלימות בירושלים פשיטה באשדוד: המשטרה חשפה בית הימורים בלתי חוקי הרופאים באשדוד נדהמו: זה מה שהיה תקוע בוושט של תינוק בן חצי שנה אופקים: קייטנה מיוחדת חיברה בין סבים, סבתות ונכדים שני תושבי מזרח ירושלים נתפסו עם M-16 לאחר ירי באוויר

הרופאים באשדוד נדהמו: זה מה שהיה תקוע בוושט של תינוק בן חצי שנה

לדברי בית החולים, במהלך התקופה פנו הוריו של התינוק מספר פעמים לקבלת טיפול רפואי. הוא טופל באמצעות אינהלציות ותרופות, אך ללא שיפור משמעותי במצבו.

תינוק בן חצי שנה הגיע לבית החולים הציבורי אסותא אשדוד לאחר כחודש וחצי של שיעול, צפצופים, קוצר נשימה ובהמשך גם הקאות. צילום שבוצע עם הגעתו חשף ממצא חריג: חבילת סיכות מהדק שנמצאה בוושט, כשחלק מהסיכות כבר ננעצו בדופן.

לדברי בית החולים, במהלך התקופה פנו הוריו של התינוק מספר פעמים לקבלת טיפול רפואי. הוא טופל באמצעות אינהלציות ותרופות, אך ללא שיפור משמעותי במצבו.

עם הגעתו למלר"ד אסותא אשדוד בוצע צילום, שבו התגלה הגוף הזר. חלק מהסיכות נותרו מחוברות זו לזו, בעוד שאחרות נפרדו וננעצו בדופן הוושט.

בשל מיקום הסיכות ומצבו הנשימתי של התינוק, הוחלט להעבירו בדחיפות לחדר הניתוח. בהליך השתתפו צוותים מהיחידות לגסטרואנטרולוגיה ילדים, אף אוזן גרון וריאות, לצד צוות ההרדמה – בין היתר בשל החשש שחלק מהסיכות הגיעו גם לדרכי הנשימה. הפעולה נמשכה כשעה וחצי, ובמהלכה הצליח הצוות הרפואי לשלוף את הסיכות אחת-אחת, כולל אלה שננעצו בדופן הוושט.

השהייה הממושכת של הסיכות בגופו של התינוק כבר גרמה לפגיעה מקומית, בצקת, דלקת וזיהום באזור. לאחר הוצאתן הוא טופל באנטיביוטיקה, תרופות להפחתת חומציות, סטרואידים ואינהלציות. בשלב הראשון הוא אף הוזן באמצעות זונדה, כדי לאפשר לוושט להתאושש.

ד"ר חני אוליבסטון, מנהלת היחידה לגסטרואנטרולוגיה ילדים בבית החולים הציבורי אסותא אשדוד: "התינוק הגיע אלינו לאחר תקופה ארוכה של שיעול, קוצר נשימה וצפצופים שלא חלפו למרות הטיפולים שקיבל. במקרה של תינוק, שאינו יכול לספר מה קרה או אם בלע דבר מה, חשוב לזכור שגם גוף זר יכול לגרום לתסמינים מתמשכים. במקרה הזה הסיכות כבר גרמו לדלקת, זיהום ובצקת בוושט ומצבו הנשימתי של התינוק לא היה טוב. לשמחתנו הצלחנו להוציא את כל הסיכות. המסר להורים הוא פשוט: כשיש תסמינים שנמשכים ולא משתפרים כמצופה, חשוב להמשיך ולברר את הסיבה".

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: אסותא אשדוד

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אשדוד

לחצו כאן
דילוג לתוכן