מבזקים
הדור הבא של ההייטק: באור יהודה חגגו את הטקס המרגש של מרכז המצוינות מונדיאל 2026 על חוף תל אביב: בימת הענק החדשה תהפוך למוקד הצפייה המרכזי בישראל רקדניות אלגרו מאור יהודה יוצאות לייצג את ישראל בגביע העולם אשקלון יוצאת למהלך ענק: “המצפן” ינסה לעצור את האלימות בקרב בני הנוער אושרה תוכנית הענק עם 7,500 דירות ומגדלים של עד 30 קומות בנתיבות שני תושבי חולון השליכו רימוני הלם לשני בנייני מגורים באשדוד – בשני לילות רצופים בן 14 נמלט מהשוטרים בבאר שבע – ונעצר בתום מרדף: "הזמנו אותו דרך גט" כ־15 אלף חגגו בחולון: ראש העיר חשף מתחם הופעות חדש שייפתח כבר הקיץ לאחר שני מקרי מוות של קשישים בביתם: קריית מלאכי יוצאת בקריאה דחופה לתושבים בגיל 22 בלבד: לינדה בלייבסקי כובשת את עולם האסתטיקה ביבנה העתירה נגד עיריית רמלה, העומד בראשה מיכאל וידל ועיתון רמלוד נדחתה במלואה: בית המשפט חייב את העותרת בהוצאות טרקטור פגע בתשתיות חשמל בפתח תקווה: הפסקות חשמל נרשמו באזור דו"ח משרד הבריאות: המרכז הרפואי שמיר בבאר יעקב בין המצטיינים במניעת זיהומים בטיפול נמרץ ביקשה הלוואה בטלגרם – ונשדדה מחוץ לכספומט בקריית גת ההסתדרות מזהירה: השינויים שמציע האוצר עלולים לפגוע בחיסכון של מיליוני ישראלים רחוב הגליל ברחובות ייחסם לשבועיים בשל עבודות להחלפת קו מים טרגדיה במודיעין עילית: ילד בן 7 נהרג מפגיעת אוטובוס בלי לנסוע לצפון: ראשון לציון הופכת את הפארק לאתר קמפינג משפחתי ללילה אחד לראשונה בגבעתיים: אירוע קיץ מיוחד יוקדש למשפחות ולילדים עם צרכים מיוחדים מכיתה ד' בגדרה לפודיום הארצי: יהונתן פולונסקי אלוף ישראל בג'ודו
caae71d8-64d0-4133-9af0-825e9ce6bc24

חובב צברי: "עוד לא אמרתי נואש, לא הרמתי ידיים"

caae71d8-64d0-4133-9af0-825e9ce6bc24

עשרות תושבי קריית עקרון מחו כנגד החלטת בנק הפועלים לסגור את הסניף המקומי כחלק ממהלך הדיגיטציה הרחב של הבנק

מראה עצוב במיוחד: עשרות תושבי קריית עקרון, רובם בני הגיל השלישי מחו בסוף השבוע על החלטת בנק הפועלים, שהינו היחיד ביישוב, שבמשך שנים נהנה מבלעדיות בקריית עקרון, לסגור ולעבור לבנקאות דיגיטלית. המפגינים הזועמים יצאו בקריאות לשר האוצר לקחת אחריות ולהתערב בנושא הרגיש, זאת לאחר שהשיח ומשא המתן מול ראשי הבנק לא צלח.

בין המפגינים ראש המועצה חובב צברי וחברי מועצה, שהניפו שלטים ועמדו לצד התושבים. צברי התבטא בכלי התקשורת ואמר: "לא המעבר לעולם הדיגיטלי הוא הסיבה שבנק הפועלים החליט לסגור את דלתותיו של סניף הבנק היחיד שפועל ביישוב קריית עקרון. לא זו הסיבה שהוא החליט להטיל גזר דין על גורלם של תושבי היישוב הוותיקים. אותו בנק הפועלים, שמשקיע מיליונים במיתוג "להיות ראשון זה מחייב" ואותו בנק שעומד מאחורי מיתוג "יום המעשים הטובים", זה גם אותו הבנק, שברגע האמת הוכיח שהוא לא מחויב לא למעשים טובים ולא לאזרחי המדינה או לייתר דיוק – לאזרחי המדינה החלשים. אותם הוא לא "סופר", רק את הכסף. זו האמת, זו הסיבה.

"אמנם קריית עקרון היא מועצה קטנה, אבל החלטנו להשמיע קול גדול בשם אותן אוכלוסיות חלשות. בחודשים האחרונים יצאתי למאבק למען הגיל השלישי והעולים ביישוב, פניתי לשר האוצר, למפקח על הבנקים ולנגידת בנק ישראל. הקמתי 'מערך לחימה חברתי' מול מעצמת בנק הפועלים, ונחשו מה? אף אחד לא התרגש, אף אחד לא קם בבוקר ואמר לעצמו 'בוא נעזור לתושבי קריית עקרון הוותיקים ולעולים'. אבל יש לי תחושה ששר האוצר, שחרט על דגלו את הצדק החברתי, עוד יצטרף למאבק הצודק הזה. עוד לא אמרתי נואש, לא הרמתי ידיים. במקביל לשיחות עם הבנק ולניסיון לרתום את שר האוצר, אני מנסה לאתר את הבנק "הצדיק", שכן יהיה מוכן לפתוח סניף בקריית עקרון, שכן רואה את עצמו מחויב לחלשים. דבר אחד אני מבטיח – ביום שבו לוותיקי קריית עקרון לא יהיה סניף בנק לצעוד אליו, אנחנו נצית את אש המאבק בכל רחבי הארץ, ולא יהיה קשיש אחד שיסגרו עליו שוב את הדלת".

קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

דילוג לתוכן