מבזקים
נתניה: חובש איחוד הצלה הזריק אפיפן לגבר שפיתח תגובה אלרגית מסכנת חיים קריית מלאכי: תרגיל חירום עירוני יתקיים היום בשכונת הסביונים ב־7 באוקטובר יצא עם הג'יפ לעוטף עזה. היום הוא מחכה לכם בקצה המדבר בערד מעזה לפתח תקווה: שני לוחמי גבעתי הפכו את החברות מהצבא לעסק משותף הגשימו חלום באילת: שמונה תלמידי ״אורים״ הפכו לשוטרים ליום אחד הזקן הארוך בישראל, 250 ימי מילואים ומצלמה אחת: הסיפור של תומר מקריית אונו מבאקו לקריית גת, דרך המילואים: הסיפור שמסתתר מאחורי גלריית התכשיטים אשקלון: שריפה פרצה בחדר מדרגות ברחוב ההסתדרות, דיירים הונחו להסתגר בבתיהם הוא בונה בתים למחייתו, אבל במילואים נאלץ לנהל הכול מרחוק: הסיפור של משה חן מקריית עקרון קריית מלאכי: האב והבן שמנהלים מסגרייה, וכל הצוות שלהם משרת במילואים 273 ימי מילואים, שלושה שותפים וחלום אחד: הסיפור שמאחורי עגלת הקפה בראש העין הוא נערך לחצי שנה של הפסדים, אבל המילואים לא נגמרו: הסיפור של דניאל מראשון לציון חזר מהמילואים וגילה שהחנות נפרצה: הסיפור שמאחורי עסק התיקים בקניון רחובות ביום חובש במילואים, בלילה בנה עסק: הסיפור שהתחיל מתחת למיטה והגיע לרמת גן הבן נפצע קשה בבארי, היא חזרה למילואים: הסיפור מאחורי חנות התכשיטים ברמת השרון הגיע לשדרות כדי ללמוד, נשאר כדי לפתוח מסעדה: ואז הגיע צו המילואים בגיל 18 היא התחילה לאפות לחברים. ואז הגיעו המילואים: הסיפור המתוק של חולון הצורף שהחליף את כלי העבודה במדי צה"ל: הסיפור שמאחורי הסטודיו בהרצליה האחד בהנדסה קרבית, השני ברבנות הצבאית: שני החברים מדימונה שנלחמו גם על העסק שלהם יותר מ – 300 ימי מילואים: אשת השיווק מגני תקווה שנאלצה לבנות מחדש את העסק שלה
caae71d8-64d0-4133-9af0-825e9ce6bc24

חובב צברי: "עוד לא אמרתי נואש, לא הרמתי ידיים"

caae71d8-64d0-4133-9af0-825e9ce6bc24

עשרות תושבי קריית עקרון מחו כנגד החלטת בנק הפועלים לסגור את הסניף המקומי כחלק ממהלך הדיגיטציה הרחב של הבנק

מראה עצוב במיוחד: עשרות תושבי קריית עקרון, רובם בני הגיל השלישי מחו בסוף השבוע על החלטת בנק הפועלים, שהינו היחיד ביישוב, שבמשך שנים נהנה מבלעדיות בקריית עקרון, לסגור ולעבור לבנקאות דיגיטלית. המפגינים הזועמים יצאו בקריאות לשר האוצר לקחת אחריות ולהתערב בנושא הרגיש, זאת לאחר שהשיח ומשא המתן מול ראשי הבנק לא צלח.

בין המפגינים ראש המועצה חובב צברי וחברי מועצה, שהניפו שלטים ועמדו לצד התושבים. צברי התבטא בכלי התקשורת ואמר: "לא המעבר לעולם הדיגיטלי הוא הסיבה שבנק הפועלים החליט לסגור את דלתותיו של סניף הבנק היחיד שפועל ביישוב קריית עקרון. לא זו הסיבה שהוא החליט להטיל גזר דין על גורלם של תושבי היישוב הוותיקים. אותו בנק הפועלים, שמשקיע מיליונים במיתוג "להיות ראשון זה מחייב" ואותו בנק שעומד מאחורי מיתוג "יום המעשים הטובים", זה גם אותו הבנק, שברגע האמת הוכיח שהוא לא מחויב לא למעשים טובים ולא לאזרחי המדינה או לייתר דיוק – לאזרחי המדינה החלשים. אותם הוא לא "סופר", רק את הכסף. זו האמת, זו הסיבה.

"אמנם קריית עקרון היא מועצה קטנה, אבל החלטנו להשמיע קול גדול בשם אותן אוכלוסיות חלשות. בחודשים האחרונים יצאתי למאבק למען הגיל השלישי והעולים ביישוב, פניתי לשר האוצר, למפקח על הבנקים ולנגידת בנק ישראל. הקמתי 'מערך לחימה חברתי' מול מעצמת בנק הפועלים, ונחשו מה? אף אחד לא התרגש, אף אחד לא קם בבוקר ואמר לעצמו 'בוא נעזור לתושבי קריית עקרון הוותיקים ולעולים'. אבל יש לי תחושה ששר האוצר, שחרט על דגלו את הצדק החברתי, עוד יצטרף למאבק הצודק הזה. עוד לא אמרתי נואש, לא הרמתי ידיים. במקביל לשיחות עם הבנק ולניסיון לרתום את שר האוצר, אני מנסה לאתר את הבנק "הצדיק", שכן יהיה מוכן לפתוח סניף בקריית עקרון, שכן רואה את עצמו מחויב לחלשים. דבר אחד אני מבטיח – ביום שבו לוותיקי קריית עקרון לא יהיה סניף בנק לצעוד אליו, אנחנו נצית את אש המאבק בכל רחבי הארץ, ולא יהיה קשיש אחד שיסגרו עליו שוב את הדלת".

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של קריית עקרון

לחצו כאן
דילוג לתוכן