מבזקים
לפני זמן קצר: רקטות שוגרו מארגון הטרור חיזבאללה חוגגים עצמאות 78 בגבעת שמואל: למרות האתגרים – העיר תלבש חג גבעת שמואל חוגגת עצמאות 78 בפארק רמון ובשכונות העיר אוהדי בית״ר ירושלים פקדו את קברי 120 הנופלים והניחו צעיפי הנצחה ראשון לציון: תינוקת בת חצי שנה חולצה בשלום מרכב אשדוד מתייחדת עם זכר הנופלים: טקס מרגש במקיף ז’ בהשתתפות משפחות שכולות ותלמידים נתניה: פעוט ננעל ברכב וחולץ בשלום בליבנו לעד: אלפים מיבנה התייחדו עם זכר הנופלים בטקס המרכזי בחלקה הצבאית אשדוד נערכת ליום העצמאות: אלפי תושבים צפויים לפארקים – והעירייה מגבירה היערכות וניקיון מצטיין הנשיא מאשקלון: קמ״א נ׳ הוכר כאחד ממצטייני יום העצמאות ה-78 אשקלון מתכוננת ליום העצמאות: העיר נצבעה בכחול־לבן עם אלפי דגלים ומיצגי תאורה ברחבי העיר בין פרקים לפסוקים: חידון התנ״ך הראשון בנווה עמית יוצא לדרך בירושלים רס"ר קובי טל מאופקים נבחר לדגלן בטקס המשואות בהר הרצל באר שבע גאה: סמל שני עדי צמח תייצג את העיר בטקס המשואות בהר הרצל "הם כותבים בדם את ההיסטוריה": הטקס המרגש במקיף א’ אשדוד – והמסר החד של ראש העיר אשדוד זוכרת: טקסי זיכרון ושירי לוחמים נערכו במקביל לעצרת המרכזית – "בזכותם ובאחריותנו" היערכות שיא בדרום: המחוז הדרומי נערך לאירועי הזיכרון ולחגיגות העצמאות אילת מרכינה ראש: אלפים השתתפו בטקס הממלכתי בחלקה הצבאית רמלה שרה וזוכרת: ערב שירי לוחמים מרגש חיבר בין כאב לתקווה יצא לשליחות חסד – ונרצח בדרך: סיפורו של הרב יצחק צייגר

חשש לסגירת מערכת החינוך ברחובות: 11 מאומתים התגלו בבי"ס נבון, שכבת כיתות ב׳ לא תלמד

בבית הספר נבון התגלו נכון לשעה זו 11 חולים מאומתים בכיתה אחת, ועוד 2 אנשי צוות חינוכי מאומתים . מיד עם קבלת הדיווח על גילוי מספר חולים מאומתים, ראש העיר וממלא מקומו החליטו כי שכבת כיתות ב׳ שבה התגלו החולים לא תלמד היום ועד לבחינה עדכנית של המצב. בעוד מספר שעות תתקיים הערכת מצב מחודשת האם לסגור את כלל בית הספר.

כמו כן הם פעלו מול משרד הבריאות ופיקוד העורף להקמה מיידית של מתחם בדיקות בהגעה רגלית בבית הספר לכלל התלמידים וההורים, על מנת לאתר חולים נוספים ולקטוע את שרשרת ההדבקה וממתינים לתשובה בנושא.

ראש העיר רחמים מלול: "עם קבלת הדיווחים על גילוי החולים המאומתים במקום החלטנו כי תלמידי שכבת ב לא ילמדו, ואנחנו שוקלים האם לסגור את בית הספר על מנת לשמור על בריאותם של התלמידים ואנשי הצוות הנוספים. כמו כן דרשנו מפיקוד העורף ומשרד הבריאות להביא למקום מתחם בדיקות על מנת לאתר חולים נוספים שלא ידביקו נוספים. אנחנו עוקבים מקרוב אחרי המצב ואני קורא להורים ולתושבי השכונה- אנא שמרו על הנחיות הסגר והקפידו על הנחיות הבידוד. אל תצאו מהבית שלא לצורך. חשוב למנוע התפרצות בשכונה והמשך תחלואה".

ממלא מקום ראש העיר זוהר בלום: "אנחנו עוקבים מקרוב אחר המצב בבית הספר ונמצאים בקשר הדוק עם ההורים ועם ההנהלה וכן עם הגורמים הרלוונטיים במשרד החינוך, הבריאות ופיקוד העורף . אנחנו מבקשים מההורים להקפיד על הנחיות הבידוד כדי שלא יידבקו בני המשפחה הנוספים. נמשיך ונעדכן בהתאם להתפתחויות".

דילוג לתוכן