אחרי אישור ה- FDA: צוות הטיפול במגפות במשרד הבריאות יקיים דיון בנושא מתן חיסוני קורונה לילדים ביום חמישי הקרוב. לראשונה, הדיון יהיה פתוח לציבור, ויכלול התייחסויות ושאלות למומחים. בהודעת משרד הבריאות נכתב כי לאחר המלצת ה-FDA, החליט הצוות לקיים "דיון ציבורי פתוח ולהציג את המידע בנושא ואת מכלול השיקולים לקראת קבלת ההחלטה על המלצתו למנכ"ל משרד הבריאות".
עוד נכתב בהודעה על הדיון כי ייבחרו כ-20 דוברים שישלחו התייחסויות להציג את עמדתם בפני הצוות, ולכל דובר יוקצו שלוש דקות, בדומה לשימועי ה-FDA. בצל גל האיומים שספגו בכירי משרד הבריאות בימים האחרונים, נכתב בהודעה, כי "לא יתאפשר שיח שישמיץ באופן אישי או קבוצתי את חברי הצט"מ או את עובדי משרד הבריאות. לא תתאפשר אלימות מילולית מכל סוג שהיא במהלך הדיון".
הוועדה מאפשרת להגיש התייחסויות לדיון בשני מסלולים – להגיש בקשה להשמעת העמדה בדיון עצמו, או להעלות שאלות אליהן יתייחסו המומחים בדיון. כדי להגיש בקשה להשמעת העמדה יש להעלות בקשה בקישור עד ליום שלישי ב-9:00. כדי להעלות שאלה להתייחסות המומחים בדיון, יש להגיש בקשה בקישור עד ליום שלישי בשעה 16:00.
הוועדה המייעצת של ה-FDA המליצה השבוע לחסן ילדים בגיל 11-5 בחיסון לקורונה של חברת פייזר. בתום דיון בהשתתפות 18 מומחים, ההצבעה עברה ברוב של 17 תומכים ונמנע אחד – ללא מתנגדים. כעת ההחלטה בנוגע להענקת אישור לשימוש חירום בחיסון נתונה בידי ה-FDA, ולאחר מכן במרכז לבקרת מחלות ומניעת (CDC) – שיחליט כיצד לחלק את החיסונים בקבוצת הגיל הזאת.
זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.








