מבזקים
גבר בן 78 אותר ללא רוח חיים במע"ר באשדוד – זמן רב לאחר מותו זמני כניסת שבת ויציאת שבת "לב ענק מלא בכבוד לבני אדם" – העיר רחובות נפרדת מאגדת הכדורגל שלמה קירט ז"ל עדכון הנחיות פיקוד העורף – עד יום שני תאונה עם מעורבות שלושה כלי רכב באשקלון: שלושה נפגעים פונו לבית החולים משה שטה: "בחרתי לפעול מבפנים למען התושבים" שימו לב! זה מותג הגלידות שיורד מיידית מהמדפים הרצליה נפרדת מליאם: אלפים מלווים את סמל ליאם בן חמו בדרכו האחרונה עומס חריג בחופי ראשון לציון: החניונים מלאים – בעירייה קוראים להימנע מהגעה ברכב הקיץ הזה מתחיל אחרת ברחובות: רישוי קייטנות בלי בירוקרטיה יבנה משנה את חג המדורות: בטוח, מצומצם ומפוקח תל אביב צועדת: אחד במאי חוזר לרחובות העיר מסיבת טבע בירוחם הסתיימה בדרמה: דקירה ופיזור המוני פארק עמק הצבאים בירושלים ייסגר מחשש להתפשטות נגיף טרגדיה ברחובות: כדורגלן העבר שלמה קירט נהרג בתחנת הרכבת נתניה: בן 87 טבע בחוף פולג ופונה במצב אנוש דרמה בערבה: צנחן נלכד על עמוד חשמל במתח גבוה וחולץ במבצע מורכב תצפית אחת, מסר אחד: המהלך החדש של משרד החוץ חוצה מחוזות: מתנדבי זק"א באשקלון השלימו את הטיפול בכבוד המת מהאירוע הקשה ברחובות ללא מיקסר: עוגת שוקולד לשבת בעשר דקות!

מבצע "אשראי הוגן" – חשודים מגן יבנה נעצרו בחשד לעבירות מס בהיקף של מיליוני שקלים

במרחב לכיש של משטרת המחוז הדרומי, מזה כחודשיים מתנהלת חקירה סמויה שכונתה בשם "אשראי הוגן", שעניינה עבירות כלכליות, מתן הלוואות ומיסוי ע"י חשודים המתגוררים בגן יבנה ובגזרת המרחב וחלקם משתייכים לארגוני פשיעה, ומצאו כר כלכלי נוח לקיים את פעילותם הלא חוקית, ועל ידי כך השפיעו באופן ישיר על הפשיעה הכלכלית ועל הציבור.

במהלך החקירה הסמויה, אספו חוקרי המשטרה שפעלו בשיתוף עם חוקרי פקיד שומה חקירות ירושלים והדרום ברשות המסים, ראיות וממצאים נגד החשודים, שהעלו את החשד כי נותנים הלוואות לכל דורש בניגוד לחוק 'אשראי הוגן', זאת עפ"י החשד תוך ניצול תקופת נגיף הקורונה ומצוקתם הכלכלית של הלווים.

עוד עלה החשד, כי החשודים מבצעים עבירות בתחום המיסוי והשמטת הכנסות שהיקפם נאמד במיליוני שקלים, ובתוך כך, צברו לעצמם נכסים יקרי ערך שהושגו עפ"י החשד בכספים שמקורם כאמור בעבירות הכלכליות.

במסגרת מעבר החקירה לשלב הגלוי, הבוקר התקיים מבצע החשיפה, ועם מתן האות פשטו כוחות משטרה גדולים של מרחב לכיש, בהם שוטרי מג"ב ויחידת הכלבנים, על בתיהם של 22 חשודים, בהם ערכו חיפושים שבמהלכם נתפסו 13 רכבי יוקרה, סמים מסוכנים, מאות אלפי שקלים במזומן ומטבע זר, רשומות ומסמכים ואקדח שהוחזק ע"י אחד החשודים בניגוד לחוק.

כלל החשודים (שנות ה-20-50) עוכבו לחקירה בגין העבירות המיוחסות להם, שבסיומן יוחלט מי מהם יובא בפני בית המשפט לדיון בעניינו.

משטרת ישראל תמשיך לפעול בשיתוף עם הרשויות וגופים אזרחיים נוספים, על מנת למוטט את יכולותיהם הכלכליות של אותם עבריינים, שניצלו באופן ציני את מצוקתם הכלכלית של האזרחים, על ידי כך שזיהו 'הזדמנות' עקב נגיף הקורונה, בשביל להגדיל את הכנסותיהם ולגרוף לכיסם כסף רב ונכסים שהושגו בניגוד לחוק על גבו של הציבור.

דילוג לתוכן