מבזקים
שני אחים, יותר מ – 800 ימי מילואים ותלמידים שהתגייסו לעזור: הסיפור מאחורי הבייקרי בגן יבנה ממפקדת בה"ד 11 לסטודיו לקרמיקה בגדרה: האישה שמאחורי 710 הכלניות כמעט 400 ימי מילואים, חנות אחת ואלפי עלים ירוקים: הסיפור של איל מגבעתיים גבעת שמואל: מאחורי מגשי האירוח המוקפדים עומדת גם משפחת מילואים יותר מ – 400 ימי מילואים, ועכשיו תורנו: הירקן מבת ים שמאמין בכחול לבן באר שבע: 300 ימי מילואים, שני אחים והחנות שאבא השאיר להם מבאר יעקב ללבנון ובחזרה: אבא במילואים כתב ספר ילדים מתוך געגוע לילדיו מפקדת פלוגה במילואים, קונדיטורית באזרחות: הסיפור המתוק של טוהר מאשקלון מאשדוד לאבו דאבי: הרופא במילואים והחובשים שמאחורי פיתוח רפואי ישראלי הוא תכנן לפתוח מתחם נופש באילת, ואז פרצה המלחמה: הסיפור של שמעון אמיר קריית גת חוגגת את חג הסיגד: אסתר רדא, אלמז מנגיסטו וכניסה חופשית שלושה שותפים, 1,200 ימי מילואים ומטבח אחד באור יהודה: הסיפור שמאחורי אטיליו ממחסן קטן באופקים לחנות אונליין, ובדרך גם מילואים: הסיפור שמאחורי ״רותן״ תאונת דרכים בכביש 35 סמוך לברכיה: חמישה פצועים פונו לברזילי אזהרת משרד הבריאות: אל תאכלו את האגוזים, הפיצוחים והפירות היבשים האלה הולך רגל ורוכב אופנוע נפצעו קשה בתאונה בצומת רכבת ראש העין צפון שני פצועים קל בתאונה ברחוב ז׳בוטינסקי בקריית מלאכי אסון במתחם הבורסה ברמת גן: פועל בן 30 נהרג בקריסת מנוף ממשאית שריפת ענק ביער בן שמן: כ – 400 מטיילים פונו, כבישים מרכזיים נחסמו אירוע אלימות קשה באשקלון: בן 56 נפצע בראשו, חשוד נעצר

שני אחים, יותר מ – 800 ימי מילואים ותלמידים שהתגייסו לעזור: הסיפור מאחורי הבייקרי בגן יבנה

זיו ועומרי בן אור הקימו את "מולדת בייקרי" בגן יבנה, אבל לצד ניהול העסק נאלצו להתמודד גם עם סבבי מילואים ממושכים. כשהתלמידים מאורט נעמי שמר שמעו על האתגר, הם הגיעו עם מצלמות, טלפונים ורעיונות שיווקיים כדי לעזור. לקראת שופינג IL, זהו עסק מקומי עם סיפור ששווה להכיר.

מה עושים כששני אחים מנהלים יחד עסק, אבל שניהם גם נקראים שוב ושוב לשירות מילואים?

בגן יבנה החליטו תלמידי תיכון שהתשובה לשאלה הזאת לא צריכה להישאר רק בידיים של בעלי העסק.

הסיפור מתחיל אצל זיו ועומרי בן אור, האחים שמאחורי "מולדת בייקרי", מאפיית בוטיק ובית קפה בשכונת עופרה בגן יבנה.

השניים הקימו מקום שמבוסס על אהבת האפייה, חומרי גלם מקומיים וספקים ישראליים. על המדפים אפשר למצוא לחמי מחמצת, מאפים טריים, עוגות וקינוחים, ולצדם כריכים, קפה ומוצרי מעדנייה.

אבל לצד העבודה היומיומית בעסק, לשני האחים יש מחויבות נוספת: שירות מילואים.

על פי רשת אורט, עד פברואר 2026 צברו זיו ועומרי יחד יותר מ־800 ימי מילואים. מדובר בתקופה ממושכת שבה נדרשו השניים לשלב בין השירות הצבאי לבין האחריות לניהול העסק.

וכאן נכנסים לתמונה התלמידים.

במסגרת פעילות "יום המילה הטובה" של רשת אורט, תלמידי תיכון אורט נעמי שמר בגן יבנה החליטו להעניק לאחים משהו שלא קונים בחנות: חשיפה.

במקום להסתפק במכתב תודה או במחווה סמלית, התלמידים הגיעו לבית הקפה והקימו בו מעין חמ"ל שיווקי.

הם צילמו את המקום ואת המנות, הפיקו סרטונים לרשתות החברתיות, יצרו תכנים לטיקטוק ולרילס והובילו פעילות שנועדה להביא את העסק לתודעתם של לקוחות נוספים.

המטרה הייתה פשוטה: לסייע לשני האחים לשמור על פעילות עסקית גם לנוכח האפשרות שייקראו לסבב מילואים נוסף.

יש משהו יפה במיוחד במפגש הזה. בני נוער, שבדרך כלל נמצאים בצד הצופה של הרשתות החברתיות, השתמשו בכלים שהם מכירים כדי לקדם עסק מקומי. לא במסגרת קמפיין מסחרי, אלא כמחווה לשני תושבים שממשיכים להתייצב לשירות.

גם הבחירה בבית קפה שכונתי אינה מקרית. עסקים מקומיים כאלה תלויים לא רק במוצר שהם מוכרים, אלא גם בהרגלים של התושבים סביבם. לקוח שעוצר לקפה בבוקר, משפחה שקונה מאפים לשבת או זוג שמגיע לארוחת בוקר הם חלק מהשגרה שמחזיקה את המקום.

"מולדת בייקרי" פועל ברחוב עופרה 24, באזור שכונות המגורים החדשות של גן יבנה. המקום מציע מאפים מלוחים ומתוקים, לחמים, עוגות, כריכים ומוצרים נוספים, ובכך מאפשר גם קנייה קטנה ופשוטה בדרך הביתה.

לקראת ימי שופינג IL, שיתקיימו ב־4 וב־5 בנובמבר, הסיפור של האחים בן אור מציע נקודת מבט נוספת על קנייה כחול לבן.

לא כל רכישה צריכה להיות מוצר יקר או הזמנה גדולה. גם לחם לשבת, עוגה לאירוח או קפה של בוקר יכולים להיות בחירה בעסק ישראלי מקומי.

נכון למועד הכנת הכתבה, לא אומתה הטבה מיוחדת של "מולדת בייקרי" במסגרת שופינג IL. הסיבה להכיר את המקום אינה הנחה שהובטחה, אלא האנשים שעומדים מאחוריו.

אחרי יותר מ־800 ימי מילואים משותפים, זיו ועומרי בן אור כבר יודעים מה המשמעות של להתייצב כשצריך.

והתלמידים בגן יבנה הראו שגם בעורף אפשר להתגייס למען מישהו. לפעמים כל מה שצריך הוא מצלמה, רעיון טוב ורצון אמיתי לפרגן.

מולדת בייקרי, עופרה 24, גן יבנה

טלפון לבירורים: 053-2302202

מומלץ לבדוק שעות פעילות וזמינות מוצרים לפני ההגעה.

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: בליקר בייקרי, ארכיון, אילוסטרציה

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של גן יבנה

לחצו כאן
דילוג לתוכן