מבזקים
הלילה הדלק צונח ב – 42 אגורות, אבל בעוד ארבעה ימים המחיר שוב יזנק 700 פצועים ביממה אחת: הסיפור של צוותי סורוקה מבאר שבע הגיע לבכירי הרפואה בעולם אחרי עיכוב ממושך: הוסר חסם בפרויקט הרכבת המהירה שיעבור בנתניה בלי ממ״ד, עם הבטחות לשיקום: הנתונים המדאיגים של תושבי אשקלון פרץ לבית כנסת וניסה לעקור קופת כסף ממקווה באופקים: כך הסתבך תושב העיר המדינה ידעה לפנות אותם, אבל מה קרה כשתושבי שדרות והעוטף חזרו הביתה? 77% לא רואים התקדמות בתשתיות: הדו"ח שחושף מה חושבים תושבי באר שבע והנגב על הבטחות הממשלה מה מצאו בסופר באשדוד? מזון הושמד, מסמכים נתפסו ובעלי העסק נחקרו באזהרה ירושלים פותחת חודש של אירועים לבני 60+: מופעים, טיולים וסדנאות ברחבי העיר מה עומד לקרות בתל קטרה? המסורת העתיקה שתחבר את תושבי גדרה כשרחובות עצרה את הלימודים והמסחר בשביל תפוזים: החג העירוני שכמעט נשכח הבנייה הייתה אמורה להתחיל ב – 2026: מה השתנה בפרויקט 387 הדירות בנס ציונה? באר שבע: בן 30 במצב אנוש לאחר שרכבו התנגש בעמוד 29 חובשים חדשים הצטרפו למד״א־הצלה שרון בנתניה נפלים אותרו ברכס רמים: צו שטח צבאי סגור הוטל על המרחב אשדוד: הולך רגל נפגע מרכב ברחוב קרן היסוד עוד אירוע אלימות בנתניה: גבר כבן 30 נדקר ונפצע קשה ממחר חובה להדליק אורות גם בשמש: הפרט שנהגים רבים עלולים לפספס עשן ורכבי כיבוי בשכונת עיר היין באשקלון: מה צפוי לקרות מחר ברחוב שירת היין? שבוע של חסימות ברחובות: אלה הכבישים שייסגרו ממחר, ובאילו רחובות ייגררו רכבים

הלילה הדלק צונח ב – 42 אגורות, אבל בעוד ארבעה ימים המחיר שוב יזנק

נהגי ישראל ייהנו מהלילה מהוזלה משמעותית במחירי הדלק, אך הבשורה הטובה תימשך ארבעה ימים בלבד: מחיר בנזין 95 יירד ל־7.35 שקלים לליטר, וביום חמישי צפוי לטפס ל־7.85 שקלים. שר האוצר כבר חתם על צו שמונע התייקרות גדולה עוד יותר. כמה תשלמו על מכל מלא, והאם כדאי למהר לתדלק?

בשורה טובה לנהגים, אבל עם תאריך תפוגה קרוב במיוחד: בחצות הלילה שבין שבת לראשון, 1 בנובמבר, יירד מחיר הדלק בישראל ב־42 אגורות לליטר. אלא שמי שיתכנן ליהנות מההוזלה לאורך החודש כולו צפוי להתאכזב. כבר ביום חמישי הקרוב, 5 בנובמבר, צפויה התייקרות מחודשת של 50 אגורות לליטר.

על פי העדכון שפרסם מינהל הדלק והגז במשרד האנרגיה והתשתיות, המחיר המרבי לליטר בנזין 95 אוקטן בשירות עצמי יעמוד החל מהלילה על 7.35 שקלים, כולל מע"מ, לעומת 7.77 שקלים עד כה.

המשמעות עבור הנהגים מורגשת גם במילוי מכל דלק רגיל. תדלוק של 40 ליטרים יעלה מהלילה 294 שקלים, חיסכון של 16.80 שקלים לעומת המחיר הקודם. מילוי 50 ליטרים יעלה 367.50 שקלים, חיסכון של 21 שקלים.

אלא שבמקביל להודעת משרד האנרגיה התברר כי ההוזלה אינה צפויה להישאר בתוקף לאורך כל נובמבר.

בהודעה המקורית הזהיר משרד האנרגיה כי הוראת השעה המפחיתה את מס הבלו על הדלק צפויה לפוג בלילה שבין 4 ל־5 בנובמבר. ללא הארכת ההפחתה, המחיר המרבי היה אמור לזנק לשיא של 8.35 שקלים לליטר, התייקרות של שקל שלם בתוך ארבעה ימים.

ביום שישי פורסם כי שר האוצר, בצלאל סמוטריץ', חתם על צו חדש שמאריך את הפחתת הבלו, אך מצמצם אותה משקל לחצי שקל לליטר. בעקבות ההחלטה, המחיר הצפוי החל מ־5 בנובמבר עומד על 7.85 שקלים לליטר, במקום 8.35 שקלים.

במילים אחרות, המדינה מונעת התייקרות של שקל שלם, אבל הנהגים עדיין צפויים לשלם החל מיום חמישי חצי שקל יותר על כל ליטר לעומת המחיר שייכנס לתוקף הלילה.

במכל של 40 ליטרים מדובר בתוספת של 20 שקלים, ובמכל של 50 ליטרים בתוספת של 25 שקלים. ביחס למחיר שהיה בתוקף באוקטובר, המחיר הצפוי ליום חמישי גבוה בשמונה אגורות לליטר.

גם נהגים המעדיפים שירות מלא ייהנו מההוזלה בתחילת החודש. תוספת השירות המלא נותרת ללא שינוי ועומדת על 26 אגורות לליטר, כך שהמחיר המרבי בשירות מלא יעמוד מהלילה על 7.61 שקלים לליטר.

באילת, שבה מחיר הדלק אינו כולל מע"מ, יירד המחיר המרבי של בנזין 95 בשירות עצמי ל־6.23 שקלים לליטר, הוזלה של 35 אגורות. תוספת השירות המלא בעיר תישאר 22 אגורות לליטר.

הוזלת הדלק בתחילת נובמבר נובעת בעיקר מירידה במחירי הבנזין בשווקים הבינלאומיים. אולם המחיר שמשלם הנהג בתחנה אינו תלוי רק במחיר הדלק עצמו, אלא גם במס הבלו, במע"מ ובמרכיבי השיווק.

במקרה הנוכחי, השינוי במס הבלו הוא הסיבה לכך שהמחיר צפוי לעלות שוב ימים ספורים לאחר ההוזלה.

עבור נהגים שמתכננים למלא מכל דלק, המשמעות פשוטה: התדלוק צפוי להיות זול יותר בין 1 ל־4 בנובמבר, לפני ההתייקרות המתוכננת ל־5 בנובמבר.

משרד האנרגיה והתשתיות מזכיר כי המחירים המתפרסמים הם מחירים מרביים בתחנות הדלק, וממליץ לצרכנים להשוות מחירים ולבחור את התחנה המשתלמת ביותר.

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: FREEPIK

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של כל הארץ

לחצו כאן
דילוג לתוכן