מבזקים
לוד: סכסוך בין קטינים ברחוב הסתיים בפציעה; בן 12 נעצר בשורה למילואימניקים: הגנה מוגברת מפיטורים ותוספות זכויות גם לבני הזוג אחרי הערכת מצב: כביש 90 נפתח מחדש לתנועה באזור ים המלח דקות של חרדה בנתיבות: פעוט בן שנה וחצי ננעל ברכב ראש העין הופכת לירוקה: המהלך שיכול לשנות לכל תושב את חשבון החשמל – כבר יצא לדרך הישג מרגש באורלנדו: נבחרת ישראל כבשה את הפודיום העולמי ילדי הפלא של סביון שוב עושים היסטוריה: הישגים בינלאומיים שמכניסים את ישראל למפת השחמט גבעתיים נערכת לל״ג בעומר: שני מוקדי מדורות בלבד – והנחיות מחמירות לתושבים גבעתיים מרימה הילוך: שבוע הספורט לוותיקים עם יוגה בטבע, תיפוף – ואפילו כדורשת חדש "הלב הפועם של הצלת החיים": ראש עיריית בית שמש בביקור במרכז איחוד הצלה בעיר 34 אלף כבר מימשו את ההטבה: אשקלון מסתערת על הטבת המס החדשה יבנה מהדקת את הטיפול בנוער: "שילוב כוחות עם המשטרה" סכסוך שכנים בנתניה מסתבך: פצוע שהוגדר קל הידרדר למצב קשה נתניהו בשיחה עם משפחות הנרצחים: "זעזוע עמוק – חייבים להכות בפורעים ביד קשה" "ניצל ברגע האחרון": יו"ר המועצה הדתית ברמת גן נפגש עם החובשים שהצילו את חייו בפיגוע הדקירה הטיפול הרפואי הסתבך: מטופל ב"זמר" חטף אמבולנס – דהר בכביש 4 ונעצר אחרי מצוד משטרתי דרמטי אבן דרך ברובע הכניסה בירושלים: טופס 4 הוענק לקריית הממשלה המחוזית החדשה 800 מיליון ש״ח למצפה רמון: 3,000 דירות בדרך שדרוג לנוסעים בבית שמש: 10 סככות חדשות הותקנו בתחנות האוטובוס ברחבי העיר נמל אשדוד ומשרד התחבורה מחזקים שיתוף פעולה: "תשתית קריטית לשגרה ולחירום"

חבר מועצת העיר גיא צור בפנייה לשר האוצר ושר השיכון: הקימו את קרן ההתחדשות בפריפריה

הבוקר (שני) שלח חבר מועצת העיר מכתב לשר האוצר ח"כ ישראל כץ ולשר הבינוי הרב יעקב ליצמן איתם הוא מצוי בקשרים מצוינים, מכתב ובו הוא מבקש לקדם את 'הפריפריה תחילה'.

צור, מחזיק תיק ההתחדשות העירונית בעיריית רחובות פנה אל השרים לאחר שפורסם כי קרן ההתחדשות העירונית לקידום מיזמים בפריפריה טרם הוקמה או תוקצבה ולקראת דיוני התקציב בין אם חדש שנתי או דו שנתי מבקש צור לשים את צרכי הפריפריה בראש מענייני שרי הממשלה.

במכתבו כותב צור: "אין להפחית בחשיבותה של ההתחדשות העירונית כמו כן של השינוי הדרמטי שפרויקטים בתחום יכולים לשנות בשכונות הקצה ובערים שבהם תחול. כולי תקווה כי תפעלו לקדם את תחום ההתחדשות העירונית בפריפריה ותסייעו בידם של אלו שסומכים ידיהם על תכניות ההתחדשות בכדי לשנות את איכות חייהם ואף גורלם".
עוד הוסיף כי: "בעירי רחובות, בהובלת ראש העיר, רחמים מלול, אנחנו מקדמים תכנית אסטרטגית בשיתוף משרד השיכון, בשכונת קריית משה שאת פרותיה ניתן לראות כבר בראשיתה ובכוונתו להמשיך לקדם תכניות נוספות מעיין אלו בשכונות נוספות וליצור שינוי בהם ואנחנו מקווים ומאמינים שתפעלו כך גם בערים נוספות במדינת ישראל".

חבר המועצה גיא צור אמר הבוקר: "פריפריה כמרכז אחד אנחנו. יש בכוחה של ההתחדשות העירונית לבצע שינוי לא רק בתחומי הבינוי אלא גם שינויים חברתיים. אני מאמין ששר האוצר ושר השיכון ישנו את החלטתם ויפלו לבצע את השינויים הנדרשים בתחום ברגישות חברתית ותוך הבנת החשיבות שבנושא".

לחדשות 08 ידוע שאין זו הפעם הראשונה שצור פועל בנושאים הלאומיים מול שרי הממשלה במפגשים ובפניות בכתב מתוך קשר רציף וטוב שהוא מנהל מול שרי הממשלה והגורמים המקצועיים הבכירים בממשלה ובכנסת.

דילוג לתוכן