מבזקים
מהמילואים לעולם הדייטינג: האישה מסביון שמלמדת איך לזהות נוכלים נתניה: חובש איחוד הצלה הזריק אפיפן לגבר שפיתח תגובה אלרגית מסכנת חיים קריית מלאכי: תרגיל חירום עירוני יתקיים היום בשכונת הסביונים ב־7 באוקטובר יצא עם הג'יפ לעוטף עזה. היום הוא מחכה לכם בקצה המדבר בערד מעזה לפתח תקווה: שני לוחמי גבעתי הפכו את החברות מהצבא לעסק משותף הגשימו חלום באילת: שמונה תלמידי ״אורים״ הפכו לשוטרים ליום אחד הזקן הארוך בישראל, 250 ימי מילואים ומצלמה אחת: הסיפור של תומר מקריית אונו מבאקו לקריית גת, דרך המילואים: הסיפור שמסתתר מאחורי גלריית התכשיטים אשקלון: שריפה פרצה בחדר מדרגות ברחוב ההסתדרות, דיירים הונחו להסתגר בבתיהם הוא בונה בתים למחייתו, אבל במילואים נאלץ לנהל הכול מרחוק: הסיפור של משה חן מקריית עקרון קריית מלאכי: האב והבן שמנהלים מסגרייה, וכל הצוות שלהם משרת במילואים 273 ימי מילואים, שלושה שותפים וחלום אחד: הסיפור שמאחורי עגלת הקפה בראש העין הוא נערך לחצי שנה של הפסדים, אבל המילואים לא נגמרו: הסיפור של דניאל מראשון לציון חזר מהמילואים וגילה שהחנות נפרצה: הסיפור שמאחורי עסק התיקים בקניון רחובות ביום חובש במילואים, בלילה בנה עסק: הסיפור שהתחיל מתחת למיטה והגיע לרמת גן הבן נפצע קשה בבארי, היא חזרה למילואים: הסיפור מאחורי חנות התכשיטים ברמת השרון הגיע לשדרות כדי ללמוד, נשאר כדי לפתוח מסעדה: ואז הגיע צו המילואים בגיל 18 היא התחילה לאפות לחברים. ואז הגיעו המילואים: הסיפור המתוק של חולון הצורף שהחליף את כלי העבודה במדי צה"ל: הסיפור שמאחורי הסטודיו בהרצליה האחד בהנדסה קרבית, השני ברבנות הצבאית: שני החברים מדימונה שנלחמו גם על העסק שלהם

חובת מסכות בהתקהלויות בחוץ, והמלצה לעבוד מהבית: הגבלות נוספות החל מיום ראשון!

על רקע העלייה החדה בתחלואה בעקבות התפשטות זן דלתא, בישיבת קבינט הקורונה שהתקיימה אמש (שלישי) החליטו ראש הממשלה והשרים על מגבלות נוספות – וקראו לציבור להקפיד על ההנחיות כדי להימנע מנקיטת צעדים חריפים בקרוב – ובהם הטלת סגר. שתי ההחלטות המשמעותיות ביותר שהתקבלו – חובת בידוד גם על מבוגרים מחוסנים שילדיהם נדבקו בקורונה – וחובת בידוד לשבים כמעט מכל מדינות העולם, בכפוף לרשימת מדינות חדשה שתורחב ותאושר בקרוב.

להלן החלטות הקבינט: החלטות אלו ייכנסו לתוקפן ביום ראשון הקרוב, בכפוף לאישור התקנות הרלוונטיות.

הרחבת מתווה "התו הירוק" גם למקומות בהם ישנה התקהלות בת פחות מ-100 אנשים, ולכל הגילאים – גם מתחת לגיל 12. החלטה זו תיכנס לתוקפה מיום שישי, 20 באוגוסט, לטובת השלמת הקמת מערך הבדיקות המהירות.

• חובת עטיית מסכות גם בחללים פתוחים בהם ישנה התקהלות בת 100 אנשים ויותר.

• העברת משרדי הממשלה (ובהתאמה, ככל הניתן, המגזר הציבורי כולו) למתכונת עבודה בהיקף של 50% נוכחות במשרד, כאשר מנכ"ל המשרד רשאי לבצע התאמות במקרים חריגים.

• המלצה למגזר הפרטי לעבור למתכונת עבודה מהבית.

• חובת בידוד למבוגר מחוסן שמטפל בקטין שגילו מתחת לגיל 12 או בחסר ישע אשר התגלה כמאומת.

• הגברת האכיפה על מפרי בידוד ועטיית מסכות.

• כניסה ויציאה מן הארץ:

– מדינות אדומות – איסור טיסה גורף, למעט מקרים שיאושרו ע"י ועדת חריגים.

– מדינות כתומות – תורחב רשימת המדינות כך שייכללו בה מרבית מדינות העולם, וחזרה מהן תחייב בידוד, הן למחוסנים והן למחלימים.

– מדינות ירוקות – תוגדר רשימה מצומצמת ביותר של מדינות ירוקות, אשר החזרה מהן תחייב בידוד עד לקבלת תוצאת בדיקה שלילית.

• קריאה לציבור להבין את תמונת המצב, ולכן: להפסיק ללחוץ ידיים, להפסיק להתחבק ולהתנשק ולהימנע מכל התקהלות בחלל סגור שאיננה הכרחית.

• קריאה מיוחדת לבני 60 ומעלה להימנע מהתקהלויות ומכל מפגש עם אנשים לא מחוסנים בחלל סגור.

בהודעה שפורסמה לאחר כינוס קבינט הקורונה, צוינה במפורש האפשרות שיוטל סגר נוסף – אם לא יישמרו ההנחיות: "ראש הממשלה ושרי הקבינט פונים אל הציבור בקריאה להתחסן בהקדם האפשרי ולעמוד בהנחיות, שכן שילוב הדברים מציל חיים וימנע מגבלות חמורות יותר, לרבות סגר, בהמשך".

בנוגע לאפשרות לדחיית הלימודים, שרת החינוך שאשא ד"ר יפעת שאשא ביטון הודיעה כי כפי שסוכם עם שר הבריאות, שנת הלימודים תפתח כסדרה. "מערכת החינוך תהא האחרונה לנקוט בצעדים שיהיה בהם כדי לפגוע ברצף הלמידה ובמענים הרגשיים שהיא מחוייבת לתת ל2.4 מיליון תלמידות ותלמידים בארץ", נכתב בהודעה.

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

דילוג לתוכן