במרכז לב גדרה ברחוב האירוס 1 נמצא "המטבח של ידין", עסק בין שנה ועשרה חודשים שנאלץ לספוג מכה כלכלית קשה בימי הקורונה. הבעלים סיפר: "הקושי הגדול ביותר הוא ליצר נפח עבודה שתצליח להשאיר את העסק ריווחי בימים אלו, מעט מאוד הכנסות בזמן וההוצאות רק מתווספות. בתחום המזון בנקים לא נותנים אשראי כלל, כך שתנאי התשלום שאתה מצליח לבנות מול הספקים שלך הם האשראי שלך – שוטף פלוס 30 או 60, כך שלשלם לספקים, שכירות והוצאות קבועות ומשכורות לעובדים אני עדיין ממשיך לשלם כרגיל ללא הכנסות".

איך הם קיבלו את זה?
"העובדים, די בחוסר ברירה, הבינו את המצב ואת נפח המשרה שלהם שלאט לאט הולכת ומצטמצמת וקיבלו בהבנה. ההשלכות הן חובות שנצברים. אנחנו מנסים להרכיב אופקים על ידי זה שבנינו מערך טייק אווי ותפריטים יעודיים ותואמים למצב הסגר. בנוסף התחלנו במערך משלוחים גדול בהרבה ממה שעבדו עד היום כמעט פי שלוש בגודלו – מאשקלון לירושלים ואפילו ת"א וגוש דן".
ויש לקוחות?
"אנו משתפים את הלקוחות במצב הבעייתי יחד עם הבנה מלאה שללקוח אין את אותם אמצעים וכמובן שגם הוא הצטמצם בהכנסותיו – אנו נותנים שירות מותאם, נקי סטרילי ומבודד ממגע השליח. אני מקווה שהתקופה הזו לא תמשך זמן רב, מהסיבה שהדרך שבה המדינה מתמודדת עם העסקים הקטנים היא הרסנית ולא יעילה לטווח הרחוק. העסקים הקטנים לא ישרדו את זה לבד".
קבוצת ערים
- אופקים
- אור יהודה
- אילת והערבה
- אשדוד
- אשקלון
- באר יעקב
- באר שבע והנגב
- בת ים
- גבעת שמואל
- גבעתיים
- גדרה
- גן יבנה
- גני תקווה
- דימונה
- הרצליה
- חולון
- יבנה
- יהוד מונוסון
- ירוחם
- ירושלים
- כל הארץ
- כפר סבא
- לוד
- מודיעין מכבים רעות
- מועצות - עוטף עזה
- מזכרת בתיה
- מצפה רמון
- נס ציונה
- נתיבות
- נתניה
- סביון
- ערד
- פתח תקווה
- קריית אונו
- קריית גת
- קריית עקרון
- קרית מלאכי ו-מ.א באר טוביה
- ראש העין
- ראשון לציון
- רחובות
- רמלה
- רמת גן
- רמת השרון
- שדרות
קטגוריות
זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.








