news08.net/ads.txt

רגע לפני הריסה: חומת שדה התעופה הישן באילת הפכה למוזיאון פופ אפ גרפיטי

במבצע ייחודי שליוותה החברה הכלכלית לאילת (חכ”א) המפתחת עבור העירייה את פארק הטרמינל, קיבל הקיר הצמוד למבנה הטרמינל, חיים לכמה ימים. הקיר המיועד להריסה לטובת חיבור שני צדי העיר דרך שטח שדה התעופה הישן, הפך לכן ציור ענק עבור 13 אמנים שעיטרו את הקיר בציורי גרפיטי צבעוניים. מאז נחשף הקיר המשתרע לאורך 27 מטרים, פוקדים אותו אלפי תושבים ונופשים המצטלמים במקום למזכרת. 

בשנה האחרונה מאז פונה שדה התעופה, מבצעת החברה הכלכלית לאילת (חכ”א) עבודות תשתית במקום כולל הכשרת שני צירי תנועה שיחצו את שטח השדה הישן ויחברו את שני צדי העיר. האחד דרך שדרות התמרים רחובה המרכזי של אילת והשני דרך רחוב חטיבת הנגב. לצד זאת מתבצעות במקום עבודות להכשרת פארק אטרקציות, פארק פתוח המחבר את הצד המזרחי והמערבי של העיר ומרושת בשבילים והצללה, פארק אתגרי, מגרשי משחק ועוד. עוד ייבנו בשטח, מתחם הופעות ופסטיבלים חדשני ממכולות ממוחזרות, מרכז תרבות עירוני, מוזיאון, מתחמי אירוח אלטרנטיביים, מתחם קמפינג ועוד. מבנה הטרמינל יישמר ויוסב למרכז חדשנות עירוני.

ימים ספורים לפני הריסת חומת שדה התעופה הישן, שחצתה במשך שנים את העיר לשניים: החלק המלונאי – העיר של התיירים ומרכז העיר – העיר של התושבים, הפכה החומה למוזיאון פופ אפ גרפיטי. ״סוף סוף״ (קבוצה חדשה של מובילי תרבות ואמנות באילת) פנו לחכ”א (החברה הכלכלית אילת) וביקשו לאפשר להם להציג את האומנות שלהם על גבי החומה, שצמודה לכניסה לטרמינל הישן. החומה עתידה להיהרס בקרוב במסגרת תוכנית “פארק הטרמינל” – הפארק הענק הגדול בישראל שיכלול כאמור בין היתר אטרקציות תיירותיות.

חכ״א (החברה הכלכלית לאילת), הממונה על עבודות פארק הטרמינל, נענתה בחיוב לבקשת האמנים ולקחה את המיזם תחת חסותה, כמו כן גם מימנה את כל התהליך.  לכל אחד מ 13 האמנים, הוקצה מקטע בחומה עליו יצר את אומנות הרחוב שלו. האמנים, עבדו במהלך 4 לילות ברציפות ויצרו 13 עבודות מרשימות של אמנות רחוב על החומה, ששטחה 27 מטר וגובהה 3.5 מ”ר.   

בעוד ימים ספורים תיהרס החומה, במסגרת עבודות סלילת הכביש שיוביל לפארק הטרמינל. כמחווה לאומנים, החליטה החברה כלכלית אילת ביחד עם מינהלת הטרמינל, לצלם את היצירות ולהפוך אותן לתערוכה, שתישאר קבועה בפארק הטרמינל עת יוקם ויפתח לציבור בעוד כשנתיים. 

“החומה שמקיפה את שדה התעופה המפונה, היא סמל בעיר. מעבר להיבט הפיזי יש לה גם פן סמלי היא חצתה במשך שנים את העיר לשניים. לאחר עשרות שנים, פונה שדה התעופה ולאחרונה יצא לדרך פרויקט הענק של פארק הטרמינל” מספר אבי כהן – מנכ”ל החברה הכלכלית אילת “שמחנו מאד על הפניה שקיבלנו מ”סוף סוף”. החיבור שלנו כזרוע ביצועית של העירייה ביחד עם הקהילה הוא מבורך ומתחבר עם הקונספט של “אילת מתחברת” חיבור של שני חלקי העיר. בנוסף, נתנו גם ערך לקיר שעתיד להיהרס, אמנים מוכרים תושבי העיר, הצליחו לתת דרור לאומנות שלהם, שנתפסת כחתרנית, כלא חוקית ואף כמלכלכת את המרחב הציבורי, וכעת היא מקבלת מקום של כבוד”. 

תום דניאלי מנהלת אמנותית מיזם קיר הטרמינל, מקבוצת “סוף סוף”: “בעיר אילת, יש המון אמנים מוכשרים, שמחפשים כל דרך לתת ביטוי לאמנות שלהם. אמנות זה כלי חיוני כל כך, שחסר במקומותינו, במיוחד בתקופה המאתגרת שבה אנו מצויים כעת. באמצעות מיזם חומת הטרמינל, הצלחנו לחשוף את קבוצת האמנים המוכשרת שפועלת בעיר וגם יצרנו דיון ציבורי סביב הקיר הזה שעתיד להיהרס ולשוות לעיר מציאות חדשה”.

מערכת חדשות אפס שמונה מכבדת זכויות יוצרים ועושה את מירב המאמצים לאתר בעלי זכויות בפרסומים ו/או צילומים המגיעים אלינו. אם זיהיתים צילום ו/או כל פרט שיש לכם זכויות בו/בהם, אנא פנו אלינו לבקש לחדול מהשימוש בו/בהם באמצעות כתובת האימייל [email protected]

תגובות:

Subscribe
Notify of
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם:

תגובות

Subscribe
Notify of
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
דילוג לתוכן