אם המדינה היתה מטפלת בחסמים ובמגבלות שהיא משיתה על שוק הנדל"ן הישראלי, כל רוכש דירה היה חוסך כחצי מיליון שקל (493 אלף שקל) ממחירה של דירה ממוצעת בשווי 1.7 מיליון שקל – כך עולה מניתוח מיוחד שערכה התאחדות הקבלנים בוני הארץ לסיכום העשור האחרון בשוק הנדל"ן הישראלי.

לפי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (למ"ס), מחירי הדירות זינקו ב-48% מאז 2011 ועד היום, ועלויות הבנייה עלו ב-51% בתקופה זו. ואולם, מכיוון שעלויות הביצוע מהוות רק 37% ממחיר דירה, הרי שעלייה זו הייתה אמורה לגרור עליית מחירים כוללת של 19% בלבד בתקופה זו.
כך, יתרת הזינוק במחירי הדירות בעשור האחרון (29% נוספים) היתה יכולה להימנע לו המדינה היתה נוקטת צעדים "פשוטים" שהתאחדות הקבלנים בוני הארץ מעלה על סדר היום כבר שנים – והמשמעות היא חיסכון כספי עצום לרוכשי הדירות.

*
יו"ר ארגון קבלני רחובות, דוד סרוגו, לא הופתע מהנתונים ואף צופה המשך עלייה במחירי הדירות: "הפתרון להורדת המחירים הוא הגדלת ההיצע – מדינת ישראל צריכה בין 50 ל-60 אלף יחידות דיור חדשות בשנה, אבל אם נבנות רק 20-30 אלף יח"ד בשנה המחירים ימשיכו לעלות. הביקושים לדירות ממשיכים לגדול כל הזמן – רחובות היא אחת הערים המבוקשות ביותר למגורים אבל היצע הדירות בה מועט ביותר, ואם גם יש האטה בעסקאות – המשמעות היא המשך עליית מחירים".
קבוצת ערים
- אופקים
- אור יהודה
- אזור
- אילת
- אשדוד
- אשקלון
- באר יעקב
- באר שבע
- בית שמש
- בת ים
- גבעת שמואל
- גבעתיים
- גדרה
- גן יבנה
- גני תקווה
- דימונה
- הערבה
- הרצליה
- חולון
- יבנה
- יהוד מונוסון
- יהודה ושומרון
- ים המלח
- ירוחם
- ירושלים
- כפר סבא
- מודיעין מכבים רעות
- מועצות - עוטף עזה
- מזכרת בתיה
- מצפה רמון
- נס ציונה
- נתיבות
- נתניה
- סביון
- עומר / מיתר
- ערד
- פתח תקווה
- קריית אונו
- קריית גת
- קריית עקרון
קטגוריות
זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.








