מבזקים
גן יבנה חוגגת עצמאות בקהילה: קומזיץ, מופעים וחגיגה מקומית באר שבע חוגגת עצמאות: במות ענק, כוכבים ואירועים בכל העיר תושב אשדוד איים על קצינה בכירה במרחב לכיש: "אם צריך לפגוע בשוטרים נפגע" תאונה עצמית במודיעין: נהגת רכב נפצעה בינוני לאחר שהתנגשה בעמוד אסון החניון ברמת החייל: המהנדס חנוך צחר בן ה-91 לא יישלח למאסר בפועל חוויה ברזילאית על המנגל הפרטי שלכם: "קאזה דו ברזיל" פותחת את הקצבייה ליום העצמאות פרשת ה"קצינים והקריפטו": כתב אישום חמור נגד שבעה קצינים בצה"ל ובמשטרה פלמחים: האזהרה הוסרה – הים שוב בטוח לרחצה המקום שבו נקבע עתיד הכלכלה הישראלית הוא אשדוד אשקלון: מהדיור ועד התחבורה – הכל עומד להשתנות קריית עקרון: בין זיכרון לנתינה – מחווה שנוגעת בלב הלוגו החדש של וולפסון חולון מספר סיפור של גבורה לוד נערכת ליום הזיכרון: אלו הרחובות שייסגרו בעיר ירושלים: אגם ברגר הגיעה לומר תודה – והשאירה את כולם בלי מילים הרצליה: שוק איכרים פיראטי נהרס – הקרקע חוזרת למדינה היום זק״א תיראה אחרת – בגלל רוני אשל ז״ל רמלה: נהיגה פרועה הסתיימה בחשיפה חריגה אשקלון: מסיבת רעש חשפה מציאות מדאיגה תל אביב: עוד שלב בדרך למהפכה – אושר פרויקט המסילה הרביעית רחוב הפלמ"ח בגבעת שמואל משנה פנים

שירות חשוב בביה"ח קפלן להצלת הראיה: בדיקות עיניים ע"י מומחים באון ליין בלי לצאת מהבית

השבוע החל לפעול 'קו חם' באון ליין של צוות מומחי מערך העיניים במרכז הרפואי קפלן מקבוצת כללית, בניהולה של פרופ' חנה לייבה, המאפשר למומחים לשוחח עם אנשים הסובלים מבעיית עיניים בשיחת וידאו בטלפון הנייד או במחשב. הקו זמין כל יום בין השעות 08:00 ל 20:00 ונועד עבור מי שנמצא בבידוד בבית, מי שאינו בטוח אם עליו להגיע לביקורת שנקבעה מראש או מישהו עם תלונה חדשה שמבקש להיוועץ לגביה.

פרופ' לייבה מסבירה כי כל אדם שסובל מבעיה בעיניים ונזקק לייעוץ רפואי, יוכל ליצור קשר בטלפון נייד מספר 050-2317328 בשיחה טלפונית, בוואטסאפ או בוידאו. "הפונה יסביר את בעייתו הספציפית בעיניים ויוכל לשוחח עם מיטב המומחים של מערך העיניים מכל מגוון התמחויות העל, כגון בעיות רשתית, גלאוקומה, פלסטיקה ומחלות הארובה, ילדים, נוירו אופטמולוגיה, מחלות קרנית, קטרקט".

המחלקה פיתחה שירות חיוני זה בעקבות המצב שבו אנשים עם בעיות עיניים כרוניות או בעיות חדשות חוששים לצאת מהבית לבדיקה רפואית. "במצב עניינים זה שאנשים לא יוצאים מהבית ועדיין עלולים לסבול מבעיות בעיניים", מסבירה פרופ' לייבה, "יש חשיבות רבה בשיחה כזו שבה ניתן למיין את המקרים הדחופים שחייבים להגיע לביה"ח למרות הקורונה או מצבים שניתן להעניק טיפול תרופתי טלפוני ולהעביר מרשמים לרופא המשפחה שידאג למרשם שמגיע מיד לבית המרקחת". הרופא שעונה לתשובות יכול להיכנס לתיק הרפואי של החולים ולהתעדכן בהיסטוריה הרפואית לפי צורך ובמקרים חדשים ישאל את כל השאלות הנחוצות כדי להחליט האם להזמין את הפונה לחדר המיון.

"ברור לנו שזה לא תחליף למגע אישי בבדיקה פיזיקלית עם המכשור המתאים", מסכמת פרופ' לייבה, "אבל אין ספק שבמצב העניינים הנוכחי מדובר בעזרה משמעותית שיכולה אף למנוע התדרדרות בראיה עד עיוורון".

שירות 'הקו החם' יינתן כל יום בין השעות 08:00 עד 20:00.
מספר הטלפון הנייד לשירות: 050-2317328

דילוג לתוכן