מבזקים
מוות מיותר: אשה נהרגה בכביש 4, צעיר נהרג בכביש 77 עגלת קפה חדשה נפתחה באשקלון: הסיפור המרגש שמאחורי "בעגלא" אירוע חריג ברחובות נס בתחנת הרכבת בתל אביב: בן 85 התמוטט, עבר החייאה ושב להכרה מלאה רוכב אופנוע החליק ברחוב בני ברית באשדוד והובהל במצב בינוני אל בית החולים אסותא מהמטבח הגיאורגי: מתכון מטורף לסלט חצילים ואגוזים של שף קונדיטור רוני בר-און לראשונה בישראל: "פסטיבל הלוטוס ותרבות הודו" מגיע לגן הבוטני בירושלים טראמפ שוחח עם נתניהו על מזכר ההבנות המתגבש עם איראן – "מוג׳תבא חמינאי אישר את העסקה; נחתום בקרוב" תאונה עצמית בנתיבות: שני נערים נפצעו כשרכבו על אופניהם תאונה קשה בכביש 1: שישה נפגעים, בהם שני ילדים, פונו לבית החולים פועל שיפוצים נעצר בחשד למעשה מגונה בתושבת תל אביב בביתה עמק הצבאים נפתח מחדש בירושלים: לאחר סגירה ממושכת – הפארק חוזר לקבל מבקרים פיצוץ בלון גז בעיר העתיקה בירושלים: שני פצועים, אחד במצב קשה בן 5 נפגע מרכב בבני ברק מהפך סביבתי באשדוד: הממשלה אישרה תוכנית לצמצום זיהום האוויר והריח באזור פשיטה בקריית גת: אתר הימורים בלתי חוקי נחשף – ציוד מחשבים נתפס, חשודים עוכבו לחקירה בעל חנות רהיטים איים על לקוחה מירושלים: "מה שעשינו לכם בשבעה באוקטובר זה כלום" גבעת שמואל הצדיעה למשפחות המילואים: ערב הוקרה מרגש עם מופע סטנד־אפ ותודה מהעירייה גבעת שמואל מקפיאה את הארנונה שנה תשיעית ברציפות הממשלה משיקה תוכנית קיץ בהיקף חסר תקדים: כמיליארד שקלים לתלמידי ישראל

תרומות המלחמה נבדקות: ראש עיריית אשקלון נחקר בחשד לשחיתות

לפי החשד, תרומות בהיקף מיליוני ש״ח הועברו דרך קרן קהילתית; גלאם: ״לא היה ולא נברא״

הבוקר (רביעי, 4.2.2026) דווח כי אשקלון תומר גלאם נחקר בחשד לשחיתות, לאחר שעל פי החשד כספי תרומות בהיקף מיליוני שקלים שהועברו לעירייה במהלך המלחמה, הועברו לקרן קהילתית ומשם “מצאו את דרכם” לכיסו הפרטי ולמקורביו.

מהלך מלחמת חרבות ברזל הועברו לעיריית אשקלון תרומות בסך מיליוני שקלים, כסף שהגיע מתורמים בארץ ובחול לקרן קהילתית של העירייה. על פי החשד, חלק מהכסף הזה שולם לאנשים עסקים עבור חשבוניות פיקטיביות שהגישו לקרן. מדובר על פי החשד בבעלי עסקים שסיפקו כביכול לקרן מוצרים וסחורות שמעולם לא החזיקו בהם ובתמורה קיבלו כסף מזומן או טובות הנאה אחרות. במשטרה בודקים הין היתר, האם חלק מאנשים העסקים החשודים תרמו כסף לראש העירייה בבחירות האחרונות.

בין כיווני הבדיקה: האם חלק מהכסף הוצא באמצעות חשבוניות פיקטיביות שהוגשו לקרן על ידי בעלי עסקים שסיפקו לכאורה מוצרים/סחורות “שמעולם לא החזיקו בהם”, ובתמורה קיבלו כסף מזומן או טובות הנאה אחרות; וכן האם חלק מאותם בעלי עסקים תרמו לראש העיר בבחירות האחרונות.

תגובת ראש העיר: ״לא היה ולא נברא״.
תגובת עורכי דינו של גלאם ורעייתו, עו״ד ויקטור אוזן ואסתר בר-ציון, "מדובר באדם ישר דרך, ערכי ונקי כפיים אשר עוכב, מסר גרסה מלאה ויעשה הכול על מנת להוכיח למשטרה כי אין לו דבר וחצי דבר מהחשדות שיוחסו לו, כנראה בשגגה. המדובר בראש עיר העובד ימים ולילות למען העיר, דואג לשלום התושבים ולרווחתם וברור לנו כי תוך מספר ימי חקירה יבינו הנוגעים בדבר, כי אין כל דופי בהתנהלותו של ראש העיר".

ברקע לדיווחים, מובא של גלאם מנאום שנשא זמן קצר לפני העיכוב/המעצר לכאורה, בוועידה הכלכלית השנתית של איגוד הגזברים: ״אימא שלי תמיד אומרת לי שהכסף שלך תעשה איתו מה שאתה רוצה, אבל הכסף של הציבור תנהג באחריות מרובה״.

החשדות שנבדקים כוללים בין היתר: שוחד, קבלת דבר במרמה, גניבה בידי מורשה והלבנת הון: ב


◼️ חדשות אשקלון והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: ארכיון

דילוג לתוכן