מבזקים
תושבי אופקים? נפתח מחדש מסלול הגשת הבקשות לאישור תושב לשנת 2026 בזמן שהשמיים סערו: תיעוד נדיר של לווייתני ענק מול חופי אשדוד הרוב חוזרים לשגרה – בזמן שיישובי הצפון ממשיכים לחטוף אהוד אטיאס ז״ל הלך לעולמו בקנדה – יובא למנוחות באשקלון; אחיו, חבר מועצת עיריית אשקלון: "תודה לכל מי שהתפלל עבורו" חודש של הטבות למילואימניקים ברחובות: הנחות בארנונה, סיוע לעסקים ופעילויות למשפחות חולון ציינה לראשונה את יום העיוור הבינלאומי – ייפתח מרכז ייעודי עד סוף השנה בת ים נערכת לחזרה לשגרה: החינוך והחופים צפויים להיפתח מחר יין, היסטוריה וסודות מהעבר: הסיור החדש שמושך מבקרים למודיעין 300 תלמידים, עשרות יוזמות: כך נראית מהפכת “שגרירי האכפתיות” בבאר שבע בצל המצב הביטחוני: קריאה חריגה לציבור להגיע ולהציל חיים – במיוחד מסוג O ספארי רמת גן נסגר עד להודעה חדשה שיבושי תנועה ברחובות: צומת מרכזי ייסגר ליום שלם קטטה בפאב בדימונה הסתיימה בסגירה ל-30 יום – והחשוד נתפס אחרי בריחה לאשקלון מבצע ענק ברמת נגב: עשרות מתחמי סמים הושמדו – זה מה שהכוחות מצאו מחריד: שיפוד ברזל ננעץ בראשה של בת שנה בבית שמש אירוע חריג: ירי לעבר חנות בבאר יעקב חגיגה קיצית על השולחן: מתכון לסלט אפרסקים צלויים, מוצרלה טרייה ופיסטוקים רוכב קורקינט חשמלי כבן החליק ונחבל ברחובות ללמד את המוח להגיב אחרת: תקווה חדשה לנפגעי פוסט-טראומה ומלחמה באמצעות נוירופידבק גאווה ברחובות: אורי מצרי מאמית המר זכה בחידון החמ״ד הארצי

75 מרחבים מוגנים יוצבו במוסדות החינוך באשדוד

ועדת הכספים בעיריית אשדוד אישרה תקציב בסך 25 מיליון שקל לרכישת 75 מרחבים מוגנים למוס"ח בעיר. זמן ההצבה המוערך מרגע הרכישה: כחודש ימים.

העירייה השלימה מיפוי של כל מוסדות החינוך בעיר ותיתן מענה מידיי לגנים ובתי ספר שאין בהם מיגון. מדובר במרחבים מוגנים מוסדיים בעלי שטח של 28 מ"ר שיכולים לקלוט יותר אנשים, והם מיוצרים בפיקוח של פיקוד העורף.

הערב (יום ד') כונסה במיוחד ועדת הכספים כדי לאשר את התקציב בסך 25 מיליון שקל כדי שאפשר יהיה לצאת במידי למכרז ספקים. זמן ההצבה המוערך מרגע הרכישה: כחודש ימים.

ראש העיר ד"ר יחיאל לסרי: "בצעד החשוב הזה, אנחנו מבקשים לאזן בין התרומה שלנו כעיר גדולה, לרמת החוסן הלאומי הנדרש מאיתנו במצב של שגרת מלחמה, ובין הדאגה שלנו לביטחון הילדים, כך שלכל ילדי העיר תהיה האפשרות להכנס למרחב מוגן תוך 45 שניות, כשהם שוהים במסגרת החינוכית. כדי לקבל מענה מיידי הנחיתי לכנס את וועדת כספים כדי לאשר רכישת המרחבים המוגנים המוסדיים מהתקציב העירוני, ובמקביל נגיש בקשה להחזרים מהמדינה. העירייה פועלת לאורך כל ימי הלחימה כרשות עצמאית גם תקציבית, כדי לתת מענה מיטבי לביטחון התושבים ובמיוחד לילדי העיר ולצוותים החינוכיים".

בעירייה האיצו את התהליך כדי להבטיח עוד יותר את שלומם של כל ילדי העיר, שחזרו בשבועיים האחרונים בהדרגה ללימודים ובאחוזים ניכרים. על פי ההצעה, יירכשו מרחבים מוגנים מוסדיים תקניים ומאושרים הנמצאים בפיקוח פיקוד העורף. חדרים נוספים במוסדות החינוך יעברו שדרוג שיהפוך גם אותם לממוגנים. במנהל החינוך ציינו כי המיפוי הנרחב הוא עוד חלק ממוכנות העיר לשעת חירום, גם אם כעת אנחנו נמצאים במצב של הפוגת אש.

◼️ לקבוצת חדשות אשדוד בווטסאפ לחצו כאן

 

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דוברות העירייה

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אשדוד

לחצו כאן
דילוג לתוכן