מבזקים
בן 20 עבד במחסן, חזר בלילה – וגנב סירים בשווי 2,100 שקל בת ים: 60 מנהלות ומדריכות נחשפו למודל החדשנות בגיל הרך בעיר סדרת הצתות באשדוד: האחראי אותר וישלם 32 אלף שקל מתיחות בעיריית אשדוד: ועד העובדים הורה שלא לקיים פגישות בענייני זכויות ותנאי העסקה ללא נציגותו לוחם מילואים אותר ללא רוח חיים במרכז הארץ עשן ברכבת בתל אביב: קורקינט של נוסע התלקח במהלך העצירה שני מחבלי חמאס חוסלו בתקיפות בחאן יונס ובעיר עזה ברח מהרכב, טיפס על הגג ואיים על שוטר: כתב אישום נגד בן 30 מאילת יום הכיפורים במודיעין: אלה ההנחיות החדשות לבתי הכנסת אחרי הפגיעה והפינוי: הילדים משכונה ט׳ בבאר שבע קיבלו רגע של הפוגה חג הסוכות בין הפילים והג'ירפות: מה מחכה למבקרים בספארי ברמת גן? לא תצטרכו לנסוע רחוק: שירות MRI חדש הגיע לראש העין משלמים יותר מדי על גז? הכלי החדש שיחשב כמה תוכלו לחסוך בשנה בת 79 נפצעה לאחר שרכבה התנגש בקיר במודיעין קונים ארבעת המינים – ובוחרים לאן ילך הרווח: המכירה נסגרת מחר 74% מהיהודים בישראל צמים ביום כיפור – וגם 47% מהחילונים תושב אור יהודה ניסה להימלט ממעצר בראשון לציון – שוטרת נאחזה ברכב ונפצעה ירדו מרכב מסחרי ונמלטו: 18 שב״חים נתפסו בתום מרדף בלוד תושב מזרח ירושלים נעצר בחשד ששדד ארבעה עובדים זרים – הרכוש נתפס ברשותו תושב בת ים נעצר בחשד שתקף נהג בסכין בעקבות ויכוח בכביש

כך ציינו בלוד את ליל הרכבות

עשרות תושבי לוד והסביבה הגיעו אל תחנת הרכבת ההיסטורית המשוחזרת בלוד, להשתתף בהרצאה וסיור במלאת 79 שנים ל'ליל הרכבות'.

בלוד ציינו 79 שנים ל'ליל הרכבות' בסיור והרצאה בתחנת הרכבת ההיסטורית המשוחזרת

עשרות תושבי לוד והסביבה הגיעו אל תחנת הרכבת ההיסטורית המשוחזרת בלוד, להשתתף בהרצאה וסיור במלאת 79 שנים ל'ליל הרכבות'.

בהובלת מרכז סיור ולימוד בשבילוד, המשתתפים האזינו לסקירה מרתקת מפיו של ד"ר יוסי לונדין – תושב לוד, ובאישור מיוחד של הנהלת רכבת ישראל, חיבר בין סיפורי הרכבות מימי המנדט ועד ימינו אלה.

ליל הרכבות (או מבצע מסיבה ומכונה גם ליל המסילות) היה מבצע חבלה במסילות הברזל המנדטוריות בליל 1 בנובמבר 1945. המבצע היה אחד המבצעים הראשונים של תנועת המרי העברי עוד לפני הקמתה הרשמית, וסימל את הקמתה. במסגרת המבצע חיבלו חוליות פלמ"ח ברשת מסילות-הברזל ברחבי הארץ ופוצצו שלוש סירות משמר בריטיות בנמלי יפו וחיפה, ויחידה של האצ"ל ולח"י תקפה את תחנת הרכבת בלוד.

הסיור נערך בעקבות 'מבצע ליל הרכבות', והנוכחים שמעו על הלחימה לחירות ישראל – מאז המבצע ההיסטורי ועד למבצע 'חרבות ברזל', שמחבר את הקשר של העם היהודי לארץ-ישראל.

"היה מרתק לשמוע את ההיסטוריה שיש בתוך העיר לוד", אמרה אחת המשתתפות. משתתף אחר הוסיף וציין, כי "הסיפורים של גבורת הלוחמים בעבר ובהווה – מחברת למציאות הכואבת שלנו למלחמה על המולדת".

◼️ הצטרפו לחדשות לוד והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דוברות עיריית לוד

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של לוד

לחצו כאן
דילוג לתוכן