מבזקים
נפצע בצוק איתן, שירת שנה במילואים והקים במודיעין עסק שנולד מההזמנות של אשתו מחו"ל 410 ימי מילואים, ובבית מחכים הפרלינים: הסיפור המתוק של שבתי מקיבוץ סעד אחרי שמונה חודשי מילואים הוא פתח עגלת קפה במזכרת בתיה. למה דווקא בצהוב? במקום עוד חבילה מהאינטרנט: המילואימניק ממצפה רמון שמזמין אתכם לערב מתחת לכוכבים שני אחים פתחו בר בנס ציונה ויצאו להילחם: הסיפור שמאחורי הרמוני ראשון לציון: ריבוי חילוצים ממעליות בעקבות הפסקת חשמל אזורית בין זירות הלחימה למשחקי הילדים: המילואימניק מנתיבות שבונה את בית המקדש מקוביות הכלבים הגדולים מחכים לו בנתניה: זיו יוצא למילואים, והמספרה נשארת מאחור מהמילואים לעולם הדייטינג: האישה מסביון שמלמדת איך לזהות נוכלים נתניה: חובש איחוד הצלה הזריק אפיפן לגבר שפיתח תגובה אלרגית מסכנת חיים קריית מלאכי: תרגיל חירום עירוני יתקיים היום בשכונת הסביונים ב־7 באוקטובר יצא עם הג'יפ לעוטף עזה. היום הוא מחכה לכם בקצה המדבר בערד מעזה לפתח תקווה: שני לוחמי גבעתי הפכו את החברות מהצבא לעסק משותף הגשימו חלום באילת: שמונה תלמידי ״אורים״ הפכו לשוטרים ליום אחד הזקן הארוך בישראל, 250 ימי מילואים ומצלמה אחת: הסיפור של תומר מקריית אונו מבאקו לקריית גת, דרך המילואים: הסיפור שמסתתר מאחורי גלריית התכשיטים אשקלון: שריפה פרצה בחדר מדרגות ברחוב ההסתדרות, דיירים הונחו להסתגר בבתיהם הוא בונה בתים למחייתו, אבל במילואים נאלץ לנהל הכול מרחוק: הסיפור של משה חן מקריית עקרון קריית מלאכי: האב והבן שמנהלים מסגרייה, וכל הצוות שלהם משרת במילואים 273 ימי מילואים, שלושה שותפים וחלום אחד: הסיפור שמאחורי עגלת הקפה בראש העין

פריצת דרך בירושלים: די -אן – איי הוביל למעצר חשוד בעבירות מין בקטינות

בדיקת מעבדה התגלתה לאחר 15 שנה כמתאימה לפרשייה מ – 2010; במשטרה: "לא מוותרים על אף קורבן"

חשד לפרשת עבירות מין חמורות בקטינות, שנפתחה לפני יותר מ – 15 שנה, מתקרב לפתרון: חוקרי היחידה ללחימה בפשיעה ציון במחוז ירושלים עצרו חשוד, תושב מחנה הפליטים שועפאט כבן 42, לאחר שדגימת DNA שנלקחה ממנו התאימה לדגימה שנמצאה על בגדיה של ילדה בת 6 בשנת 2010.

הפרשה החלה באפריל 2010, כאשר ילדה דיווחה להוריה כי גבר לא מוכר התקרב אליה סמוך לביתה בירושלים ונגע בה. חוקרי המשטרה מיהרו לשלוח למעבדה פריט לבוש שעליו נמצא חומר זרע, אך אז לא נמצאה התאמה במאגר. במשך שנים המשטרה ביצעה פעולות חקירה יזומות, בתקווה שפרופיל ה – DNA ייפגש מתישהו עם זיהוי. זה קרה רק השנה.

באוגוסט האחרון הוגשה בתחנת בית שמש תלונה על חשד למעשה מגונה בקטינה. כמה ימים לאחר מכן התקבלה תלונה נוספת, עם דפוס פעולה כמעט זהה, הפעם גם אותר רכב. החוקרים איתרו את החשוד, גבו ממנו דגימת DNA, ושלחו לבדיקה במעבדה.

התוצאה הייתה דרמטית: פרופיל ה – DNA של החשוד זהה לדגימה שנמצאה על בגדיה של הילדה בת ה – 6 בשנת 2010.

החשוד נעצר והועבר לחקירה. בבית המשפט האריכו את מעצרו עד 11.11 לצורך המשך פעולות חקירה, ובמשטרה בוחנים קשר למקרים נוספים.

מהמשטרה נמסר כי מדובר בפענוח יוצא דופן בזכות שילוב של נחישות חקירתית, טכנולוגיה ו – DNA שמאוחסן במאגר הארצי לאורך שנים. “נמשיך לחקור באותה נחישות כל עבירה, גם שנים לאחר האירוע, במיוחד כשמדובר בקטינים וחסרי ישע,” נמסר מהמשטרה.

לפי נתוני משטרת ישראל, בכל שנה כ – 300 תיקים פליליים מפוענחים בזכות התאמות DNA, חלקם שנים רבות לאחר ביצוע העבירה.

כשהטכנולוגיה פוגשת נחישות, האמת בסוף עולה לפני השטח. אין התיישנות לעשיית צדק.


◼️ חדשות ירושלים והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: ארכיון

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של ירושלים

לחצו כאן
דילוג לתוכן