רחובות ממשיכה להצטיין בחינוך: משרד החינוך קבע כי החינוך ברחובות הוא הטוב בישראל והעניק לעיר את פרס החינוך הארצי. נתוני הזכאות לבגרות ברחובות ממשיכים להציג מגמת עלייה עקבית ויציבה של נתוני הזכאות לבגרות ברחובות.
בשנת תש"פ נתון הזכאות לבגרות הגיע לשיא ועומד על 87.7% ללא החינוך המיוחד ו-85.8% עם תלמידי החינוך המיוחד. אחוז התלמידים הזכאים לבגרות מצטיינת (תעודת בגרות איכותית הכוללת 5 יח"ל בכל המקצועות המשמעותיים ומאפשרת קבלה ללא ציון פסיכומטרי למוסדות השכלה גבוהה) עלה גם הוא ועומד היום על 14.8%, עלייה של כ-1.4% לעומת נתוני השנה שעברה.
תלמידות ותלמידי העיר רחובות שומרים על רמה גבוהה בלימודי המתמטיקה ו-23.8% מתוכם ניגשו לבגרות ברמת 5 יחידות מתמטיקה. 55.6% מכלל התלמידים בעיר ניגשו לבגרות ברמת 5 יחידות אנגלית, נתון המעיד כי למעלה ממחצית מהתלמידים למדו אנגלית ברמה המקסימלית.
לצד נתוני העלייה בזכאות לבגרות, רחובות רושמת ירידה בנתון משמעותי אחר והוא נתון הנשירה מבתי הספר. בשנים האחרונות נתון זה ממשיך להצטמצם, כך שלפני שנתיים נתון הנשירה היה 1.40% ואילו השנה הנתון עומד על כ-0.50% בלבד.
בנוסף לנתוני הזכאות לבגרות התפרסמו נתוני הגיוס לצה"ל בקרב בנים ובנות תושבי רחובות. אחוז גיוס הבנים עומד על 79.1% נתון המציג עלייה של כ-1.4%. אחוז גיוס הבנות עומד על 61.8%, ובכך נרשמה עלייה של 3.5% בקרב מתגייסות לצה"ל תושבות רחובות.
קבוצת ערים
- אופקים
- אור יהודה
- אילת והערבה
- אשדוד
- אשקלון
- באר יעקב
- באר שבע והנגב
- בת ים
- גבעת שמואל
- גבעתיים
- גדרה
- גן יבנה
- גני תקווה
- דימונה
- הרצליה
- חולון
- יבנה
- יהוד מונוסון
- ירוחם
- ירושלים
- כל הארץ
- כפר סבא
- לוד
- מודיעין מכבים רעות
- מועצות - עוטף עזה
- מזכרת בתיה
- מצפה רמון
- נס ציונה
- נתיבות
- נתניה
- סביון
- ערד
- פתח תקווה
- קריית אונו
- קריית גת
- קריית עקרון
- קרית מלאכי ו-מ.א באר טוביה
- ראש העין
- ראשון לציון
- רחובות
- רמלה
- רמת גן
- רמת השרון
- שדרות
קטגוריות
זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.








