מבזקים
סוכל ניסיון חיסול בלוד: חשוד נתפס עם אקדח טעון וארבעה נעצרו ממסגרת שיקומית לפודיום הארצי: ההישג המפתיע של בני הנוער מרמת הנגב מופע המזרקות של בת ים חוזר בגרסה הגדולה ביותר עד כה הצלילים הם גם צבעים וטעמים: הצעיר מרחובות שחווה את המוזיקה בדרך יוצאת דופן בתוך דקות: המשטרה עצרה שני חשודים ממודיעין בהשלכת רימון הלם לעבר בניין מגורים ברמת גן קריית גת בדרך למהפכה: רובע חדש עם כ – 11 אלף דירות צפוי לשנות את פני העיר מנהלת חדשה לבית הספר "בראשית" בקריית אונו: דאלי פרידמן פרץ נבחרה לתפקיד עגלת קפה או עורק החיים של חיות הבר? בית המשפט עצר זמנית את העבודות ביער ראש העין הלילה: כביש בגין בירושלים ייסגר לחלוטין לכיוון דרום – אלה שעות הסגירה מראשון לציון למסך הטלוויזיה: קארין בן אבי זעפרני תשתתף בסדרה חדשה על עולם המשפיענים הדילמה של אילת: יותר מים לחקלאים – או הגנה על שונית האלמוגים? הכבישים בדרום ממשיכים לגבות מחיר: אשדוד, באר שבע, אשקלון ואילת ברשימת הצמתים האדומים בישראל לא רק הפקקים: נתניה, הרצליה, כפר סבא ורחובות ברשימת הצמתים האדומים בישראל גוש דן על המפה האדומה: תל אביב, פתח תקווה, בת ים, רמת גן, חולון וראשון לציון ברשימת הצמתים המסוכנים בישראל הצומת המסוכן בישראל נמצא בירושלים: 48 נפגעים בשלוש שנים – והעיר שוב בראש הרשימה האדומה בן 15 נפצע בראשו לאחר שנפל מקורקינט חשמלי בבאר שבע בבית שמש: חובש איחוד הצלה הציל את חייו של ילד בן 5 לאחר התקף אלרגיה מסכן חיים מחלף גלילות מזרח: רוכב אופנוע נפצע בתאונה עצמית ראש עיריית קריית מלאכי במסר לתשעה באב: "הדרך לתקומה מתחילה באחדות ובערבות ההדדית" אש ועשן בלב השכונה: קרוואן עלה באש בפתח תקווה

אירוע חריג בדרום לבנון

דובר צה"ל מבהיר כי כוחות הצבא זיהו היום (שבת) רכב שנע בצורה חשודה לעברם במרחב לחימה פעיל ומפונה סמוך לכפר תיבנית. בעקבות התרעות על ירי באזור, הרכב הותקף מהאוויר. בהמשך התברר כי ברכב שהו שני קצינים וחייל מצבא לבנון. צה"ל: "האירוע מתוחקר, אנו פועלים נגד חיזבאללה ולא נגד צבא לבנון"

דרמה מבצעית וחריגה בגזרה הצפונית: דובר צה"ל פרסם הערב (שבת) הודעה מיוחדת בעקבות תקיפת רכב מוקדם יותר היום בדרום לבנון, אשר התברר בדיעבד כי הכיל אנשי צבא לבנונים רשמיים, ולא מחבלים של ארגון הטרור חיזבאללה.

על פי הודעת הצבא, כוחות צה"ל הפועלים בשטח זיהו במהלך היום רכב שנע באופן מעורר חשד לעבר עמדות הכוחות בסמוך לכפר תיבנית שבדרום לבנון.

בצה"ל מדגישים כי התקיפה בוצעה תחת תנאים מבצעיים מורכבים והתרעות ממוקדות:

  • מרחב לחימה פעיל: הרכב זוהה כשהוא נוסע בתוך אזור שהוגדר כמרחב לחימה פעיל, אשר פונה מראש מאזרחים.

  • מידע התרעתי מוקדם: על המרחב הספציפי הזה התקבלה התרעה חמה וממוקדת בדבר כוונות לירי מטווח קרוב לעבר כוחות צה"ל הפועלים בשטח.

  • פעילות חיזבאללה באזור: ממידע מודיעיני המצוי בידי צה"ל עולה כי ארגון הטרור חיזבאללה עושה שימוש נרחב ומנהל פעילות טרור ענפה בדיוק באזור זה.

לאחר זיהוי הרכב שנע לעבר הכוחות, ובעקבות השילוב של המידע ההתרעתי המיידי והסכנה המוחשית שנשקפה לחיי הלוחמים בשטח, התקבלה החלטה מבצעית והרכב הותקף.

מבדיקה ראשונית ומיידית שנערכה בצה"ל לאחר השלמת התקיפה, עלה ממצא חריג: ברכב שהותקף שהו באותה העת שני קצינים וחייל אחד המשתייכים לצבא לבנון הרשמי.

בצבא מבקשים להדגיש ולהבהיר כי מדובר במרחב לחימה מובהק, אשר כל תנועה בו דורשת תיאום ביטחוני מוקדם מול כוחות צה"ל – דבר שלא בוצע במקרה זה.

האירוע החריג נמצא כעת בשלבי תחקור אינטנסיביים בדרגים הגבוהים, ובצה"ל מבהירים כי יופקו הלקחים המבצעיים הנדרשים בהקדם. כמו כן, בדובר צה"ל ביקשו לחדד את המדיניות הרשמית ומסרו: "כוחות צה"ל פועלים נגד ארגון הטרור חיזבאללה ולא נגד צבא לבנון".


◼️ חדשות מהארץ ומהעולם בווטסאפ לחצו כאן

◼️ חדשות מלחמה בישראל וענייני ביטחון בווטסאפ לחצו כאן

קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: gemini

דילוג לתוכן