מבזקים
מבנה ששימש כאתר סמים נהרס באשדוד: שטח חניה ציבורי פונה מציוד בדרך הביתה מהמשמרת: לוחם מג"ב חשף תשעה שב"חים באתר בנייה באשקלון ארסנל נשק נחשף במתחמי מגורים ברהט: רובי M-16, אקדחים ומאות כדורים רכב ביטחון עירוני פגע בנער על קורקינט בפתח תקווה: המשטרה פתחה בחקירה טרקטורון שנגנב מבצרון אותר ברהט; חשוד נעצר חולון: תועד לכאורה מטריד עוברי אורח – החשוד נעצר רכב התהפך סמוך למצדה: שני פצועים בינוני פונו במסוק המגפה השקטה בחולון: בן 76 אותר בביתו ללא רוח חיים זמן רב לאחר מותו קריית אונו: חסימות כבישים בעקבות הפגנה סמוך ללשכת הגיוס תושבי רמלה, שמעתם פיצוץ הלילה? רמלה: נהג כבן 25 נפצע קל בתאונה ברחוב הרצל קריית גת: מקטע ברחוב הקוממיות ייחסם לתנועה בשעות היום במשך ארבעה ימים "אני ארצח אותך": תושבת באר שבע מואשמת שתקפה את בעלה לשעבר ואיימה עליו במהלך מפגש להעברת בנם "אני אדקור אותך": סכסוך שכנים באשקלון הסתיים באגרוף לפנים ובאיומים כתב אישום נגד תושב העיר הלילה בקריית מלאכי: תאונת קלנועית ברחוב יהונתן נתניהו ראשון לציון: שכונה חדשה עם 1,550 דירות – אבל הבשורה עשויה להגיע גם לבניינים הישנים לא רק עוד 130 דירות – השינוי שמתכננים במתחם אלונים בבאר יעקב גן יבנה: 308 דירות חדשות בדרך – אבל השינוי הגדול מתוכנן דווקא מחוץ לבניינים יבנה: עוד 600 מ"ר של מסחר מתוכננים בפארק השרון – ומה יקרה למרחב הירוק? רמת השרון: 700 עצים, רחובות חדשים ופינות ישיבה – כך מתכננים את נווה גן צפון

בגיל 82: האמן הירושלמי יהושע אלירז ממשיך ליצור

יהושע אלירז, אמן ירושלמי ותיק וראש החוג לאמנות לשעבר במכללת אמונה, הפתיע השבוע את הצוות והדיירים של בית האבות "עמל אדומים" של הרשת "עמל ומעבר", כשיצר ציור מיוחד המוקדש למחלקתו

יהושע אלירז, אמן ירושלמי ותיק וראש החוג לאמנות לשעבר במכללת אמונה, הפתיע השבוע את הצוות והדיירים של בית האבות "עמל אדומים" של הרשת "עמל ומעבר", כשיצר ציור מיוחד המוקדש למחלקתו. הציור, המשלב אלמנטים של טבע, צמחים ופרחים מהגינה של בית האבות, משקף את אהבתו העמוקה לטבע שהתפתחה בילדותו במושב.

"אני זוכר את זה כתקופה אולי הכי יפה," משתף אלירז בנוסטלגיה כשהוא נזכר בילדותו במושב. "גידלנו פרות, ופירות ופרחים." הקשר העמוק לטבע ניכר בעבודותיו, כאשר הוא מעדיף לצייר נופים ועצים על פני דמויות אדם. "יש לי סדרה של עצים, כמעט בגודל טבעי," הוא מספר בגאווה. כשנשאל על השפעת חיי המושב על יצירתו, הוא משיב בביטחון: "רק לקום בבוקר לריח של הטל עם הירק, זה לבד משגע."

אלירז, יליד ירושלים 1941, הוא דור 13 למשפחה ירושלמית מושרשת. את ילדותו המוקדמת העביר בשכונת נחלאות, ליד מחנה יהודה, ולאחר מלחמת העצמאות עברה משפחתו לקטמון הישנה. הוא למד באוניברסיטת בצלאל לאמנות ועיצוב בירושלים, והמשיך ללימודים בניו-יורק ולונדון, חלקם במימון מלגה שזכה בה בפרס. הציג את עבודותיו במוזיאון ישראל ובתערוכות רבות בארץ ובחו"ל, ובשנת 1980 אף זכה בפרס המועצה הישראלית לתרבות ואמנות בקטגוריית אמנות פלסטית.

במשך כ-25 שנה עמד בראש החוג לאמנות במכללת אמונה, שם לימד עיצוב וציור. "לימדתי בכל המגזרים בעצם," הוא מספר, "גם את החרדים והחרדיות." לאורך השנים, האמנות הייתה חלק בלתי נפרד מחייו, והוא מספר שנוהג להקדיש כעשר שעות ביום לציור כבר שנים.

כיום, שלושה שבועות לאחר שעבר להתגורר בבית האבות "עמל אדומים", אלירז ממשיך ליצור ולהעשיר את סביבתו באמנות. הציור החדש שיצר למחלקה משקף את המשכיות היצירה שלו ואת יכולתו להפוך את סביבתו למקום צבעוני ומלא חיים.

◼️ הצטרפו לחדשות ירושלים והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

◼️ הצטרפו לחדשות אזרחים וותיקים – הגיל השלישי בווטסאפ לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: מיכל עמרני

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של ירושלים

לחצו כאן
דילוג לתוכן