מבזקים
שלושה קציני צה"ל נפצעו בקרבות בדרום לבנון, שניים מהם באורח קשה סגירת מעגל מהירה באשדוד: נעצר חשוד בהצתת רכב הלילה בעיר זמני כניסת השבת ויציאת השבת – פרשת שלח לך תושייה ביבנה: פעוטה ננעלה בשגגה ברכב, מתנדב "ידידים" חילץ אותה בשלום תאונת שטח בקריית גת: רוכב טרקטורון נפצע באורח בינוני נתי טויטו, מנהל מרחב אילת והערבה בידידים חילץ כלב שננעל ברכב בכביש 4: "תחושה טובה לקבל את השבת במעשה חסד" תאונה באופקים: ילד בן 3 נפגע מטרקטורון – והובהל לבית החולים סורוקה גאווה אילתית בים הבינלאומי: החוקר והצלם ד"ר תום שלזינגר העפיל לגמר תחרות צילום עולמית תיעוד מרהיב: מפגש בוקר קרוב ומפתיע עם דולפינים מול חופי אשקלון הילד שלכם לא עצלן והילדה שלכם לא חסרת אחריות, יכול להיות שפשוט לא הבינו אותם! אירוע חריג ברחובות: גדר נפלה על קשיש בן 75 ופצעה אותו מזל טוב: חברת מועצת העיר אשדוד, הלן גלבר, חגגה את מסיבת החינה של בתה באר יעקב מזהירה: מבצע אכיפה מוגבר נגד בעלי כלבים שלא מנקים אחריהם – הקנס: 475 ש"ח סיום מוצלח לשבוע המדע והסביבה ברחובות: מאות השתתפו בהפנינג הקיימות בפארק ההדרים רחובות: עשרות אירועי תרבות ויריד ענק בפארק ההדרים בחגיגת הספר העירונית התאונה הקטלנית בניר בנים: במשטרה בודקים חשד לוויכוח בין נהג משאית להולך רגל לפני הפגיעה שני פצועים בתאונת דרכים בכביש 1 ליד מחלף בן גוריון העתיד כבר כאן: חולון נתנה לנוער את המפתחות לעירייה ליום אחד נתיבות חנכה "בית מתנדב" חדש של ארגון ידידים לוד: תינוק ננעל בשגגה ברכב

חתונה והלוויה בלייב בטאבלט בביה"ח הרצפלד: הצוות הרפואי מחזק נפשית את המטופלים בצפייה במהלך טקסים משפחתיים

אסיה בן שלום (72, בן אחד ו -7 נכדים, תושבת קריית מלאכי) וחיים בכר (75, 3 ילדים, 11 נכדים, תושב ראשל"צ), שניהם מאושפזים לשיקום ארוך בביה"ח השיקומי גריאטרי הרצפלד בגדרה מזה מספר חודשים כשרוב הזמן הם בבידוד מהעולם בחוץ בשל מגפת הקורונה.

לאחרונה השתתפו אסיה וחיים בטקסים אישיים שבמצב אחר היו נוכחים בהם בשידור חי בטאבלט, הלוויה של אשתו של חיים, וחתונת נכדתה של אסיה, וזאת בצמידות לצוות הרפואי הכולל עובדת סוציאלית.

חיים בכר, תושב ראשל"צ, התאשפז בהרצפלד לפני כ-3 חודשים לשיקום אורתופדי יחד עם אשתו, רות, לה היה נשוי כ- 50 שנה, כל אחד מהם מסיבה רפואית אחרת. לאחרונה נפטרה האישה בצער רב והיתה התלבטות בנוגע להשתתפותו של הבעל בלוויה. מצד אחד הנחיות קורונה מכתיבים בידוד של שבועיים עם החזרה לבית החולים מאידך לא להשתתף בלוויה היה לבעל כבד מנשוא. יוספה (לוקי) כוכבי, מנהלת השירות לעבודה סוציאלית, מסבירה כי "לבסוף קיבל בכר החלטה משותפת עם הצוות הרפואי כי לא יצא ובד בבד נולד הרעיון כי יהיה נוכח מרחוק בשידור חי בלוויה כשכלתו מצלמת בבית הקברות". צוות עובדות סוציאליות עמד לידו לכל אורך הלוויה, הוא אמר קדיש עם בנו, רב בית החולים ביצע קריעת החולצה וכל באי הלוויה ניחמו אותו באופן מקוון. עם תום הטקס אמר חיים לצוות הרפואי: "הרגשתי ממש בבית הקברות בדרכה האחרונה של אשתי האהובה לה הייתי נשוי 50 שנה, תודה לכם מעומק הלב". חיים הוסיף כי השימוש בטאבלט אפשר נוכחות אמיתית שגם לו היה בבית הקברות לא הייתה מתאפשרת בשל הנחיות הקורונה.

אסיה בן שלום, תושבת קרית מלאכי, התאשפזה לפני כ – 4 חודשים בהרצפלד לטיפול רפואי. הצוות הרפואי אפשר פגישה קצרה של המטופלת עם הזוג הצעיר והיא התרגשה מאוד למראה נכדתה בשמלת כלה לבנה, בירכה אותה ואף ביקשה מנכדתה לתת שמות לניניה העתידים להיוולד. בנה של אסיה בן שלום, שהוא אביה של הכלה, ביקש להודות בחום לצוות של ביה"ח הרצפלד במחלקות האשפוז, מחלקת דיאליזה, ריפוי בעיסוק ופיזיותרפיה. "במשך 13 השנים האחרונות אימי ביקרה בכל המחלקות גם בהרצפלד וגם בקפלן וקיבלה שירות מקצועי ואדיב מכל הצוותים". תודה מקרב לב מכל המשפחה. יהי רצון שהקב"ה יברך אתכם שלא תצא תקלה תחת ידכם.

יוספה (לוקי) כוכבי, מנהלת השירות לעבודה סוציאלית, התרגשה מאוד מהמעמד המיוחד והציעה לבני המשפחה לצלם את החתונה בשידור חי ולהעבירה באמצעות הטאבלט בסיוע הנהלת המרכז הרפואי. "הסברתי להם שניתן יהיה לאפשר למטופלת את התחושה של נוכחות בזמן החתונה בחצר ביתו של הבן. צוות משמרת הערב עמד לצידה של אסיה לאורך שידור הטכס ויחד התרגשו מהאירוע המקוון שאפשר לסבתא לקחת חלק בחתונה המיוחדת", היא הסבירה.

לוקי מוסיפה כי ההחלטה והכנה להלוויה מתוקשרת בלייב בזמן אמת הם תהליך לא פשוט ובוחנים כל מקרה בנפרד האם הוא הכרחי מבחינה פסיכולוגית. "ראינו שזה עיבוד והתרגשות של פרידה מצד אחד והתרגשות של חתונה מצד שני, כאילו חיים ואסיה היו שם בטקס באופן פיסי. ישבנו כמה שעות איתם לפני ובמהלך הטקסים וקיבלנו פידבק מרגש מהמטופלים וגם מבני משפחותיהם על מהלך חיוני זה".

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

דילוג לתוכן