מבזקים
משרד הכלכלה מזהיר: הורים מתבקשים לנהוג בזהירות בשימוש בצעצוע "סקוושי" חודש אחרי השחתת האנדרטה ברמת הנגב: שני חשודים נעצרו בפשיטת מסתערבים בית הדין אישר: נהגי סופרבוס ישביתו מחר את הקווים בירושלים לשעה במחאה על האלימות רחובות: החניה ברחוב סיני תיחסם בשעות הערב; התושבים מתבקשים לפנות את הרכבים סוכל פיגוע: חשוד בתכנון פעילות טרור נעצר במחנה הפליטים שועפאט עדכון | עומר: ליבו של הילד בן ה־5 שטבע בבריכה שב לפעום, מצבו קשה ״הפרס הזה הוא של כולכם״: אשדוד זכתה בפרס שר הביטחון על תמיכתה במשרתי המילואים שריפה בפארק ירמות בבית שמש: כוחות הכיבוי פועלים במקום, מבקרים מפונים מהאזור ילד בן 5 טבע בבריכה ציבורית בעומר – מצבו קשה לאחר פעולות החייאה התחדשות עירונית, הסעות ללא מכרז וכסף למקלטים: הישיבה שתעמוד במרכז סדר היום באשקלון הרכבת הקלה, 4.2 מיליון שקל לתווי שי וסעיף ניגוד העניינים: הערב במועצת ראשון לציון הישג נוסף לדוברת עיריית ראשון לציון, מוריה מלכה המצוד הסתיים: החשוד ברצח, תושב רמלה, עורך הדין בראשון לציון הסגיר את עצמו למשטרה היוזמה של עו"ד סימה נמיר: 24 נשים מאילת עלו לקדמת הבמה – עכשיו הן מתכוונות לשנות את העיר מחסניות ומאות כדורים נתפסו בחברון "הוא הוציא אותי מנובה תחת אש": סיפור הגבורה של לוחם האש ערן עמר ז"ל מעזריקם, שנהרג בתאונת דרכים פתח תקווה מתכוננת ללילה הכי טעים של הקיץ: מי מגיע להופיע? אשקלון: צב ים פצוע חולץ מתחנת הכוח רוטנברג והועבר לשיקום הפענוח מתקרב: הצהרת תובע נגד החשודים ברצח בניהו רזי בירושלים אסון באשקלון: הולכת רגל כבת 80 נהרגה מפגיעת אוטובוס, שתי נשים נוספות נפצעו

סימן לדאגה? ירידה של 2.2% בשיעור התלמידים הזכאים לתעודת בגרות ברמלה

רשת ערי מצוינות, ביזמת קרן טראמפ ובהובלת המכון לשלטון מקומי באוניברסיטת ת"א, מפרסמת את דוח המצוינות השנתי שלה, הבוחן את שיעור הזכאים לתעודת בגרות הכוללת חמש יחידות מתמטיקה בשנת הלימודים תשע"ט לעומת חמש השנים שקדמו לה. הדוח מציג את הישגיהן של 110 רשויות מקומיות. 

הדוח מציג את הממוצע הארצי של שיעור הזכאים לתעודת בגרות הכוללת חמש יחידות מתמטיקה, ובנוסף מחלק את הרשויות המקומיות לארבע קטגוריות, בהתאם למגמת השינוי בין השנים תשע"ט לתשע"ח: רשויות נוסקות (כאלה שנרשמה בהן עליה של מעל ל-20% בשנה האחרונה); רשויות משתפרות (כאלה שנרשמה בהן עליה של עד 20% בשנה האחרונה); רשויות מאטות (כאלה שנרשמה בהן ירידה של עד 20% בשנה האחרונה) ורשויות נחלשות (כאלה שנרשמה בהן ירידה של מעל ל- 20% בשנה האחרונה). 

מהדוח עולה כי הממוצע הארצי של שיעור התלמידים הזכאים לתעודת בגרות הכוללת חמש יחידות מתמטיקה נותר 15.5%. לראשונה מזה שבע שנים לא נרשמה עליה בממוצע הארצי. 

 

בחינה של ערי השפלה מעלה את הנתונים הבאים:

  • באר יעקב: ירידה של 49.3% ביחס לשנת תשע"ח
  • יבנה: ירידה של 24.3% ביחס לשנת תשע"ח.
  • גדרה: ירידה של  14.8% ביחס לשנת תשע"ח
  • לוד: ירידה של 2.2% ביחס לשנת תשע"ח.
  • רמלה: ירידה של 2.2% ביחס לשנת תשע"ח
  • רחובות: ירידה של 1.7% ביחס לשנת תשע"ח 
  • נס ציונה: ירידה של 1.2% ביחס לשנת תשע"ח

 

סיון לנדמן, מנהלת רשת ערי מצוינות: "לרשויות המקומיות יש תפקיד מכריע ביכולתן לעודד מצוינות בקרב התלמידים שתחת אחריותן. זו בשורה משמחת, שכן בכל שנה אנחנו עדים לקשר הסיבתי שבין הפניית משאבים לבין התוצאות בשטח. רשויות מקומיות ששמו את הנושא בליבת עיסוקן, הצליחו לחולל שינוי. מאז שהוקמה רשת ערי מצוינות ניתן לראות שינוי מבורך באופן ההתייחסות של הרשויות ללימודי המתמטיקה והמדעים. יחד עם זאת, חשוב לומר, זו משימה שלא יכולות להיות בה הפוגות. רשות מקומית אשר תפחית ממאמציה, תאלץ להתמודד עם ירידה בשיעור התלמידים הזכאים לתעודת בגרות הכוללת 5 יח"ל במתמטיקה".

אופיר פז-פינס, יו"ר המכון לשלטון מקומי באוניברסיטת תל אביב: "אנחנו נכנסים לשנת הלימודים הנוכחית, אחת המאתגרות שידענו אי פעם, בנקודת פתיחה שצריכה להדאיג את כולנו. לראשונה מזה שבע שנים לא נרשמה עליה בממוצע הארצי והרבה מהרשויות החזקות ועתירות המשאבים נחלשו בהישגיהן. אי נקיטת פעולות מיידיות לא רק שלא שתמחק את ההישגים שכבר הושגו אלא תחזיר אותנו למקום שהיינו בו לפני עשור. שר החינוך ושר האוצר מתמקדים כעת רק בקורונה, אבל משבר הקורונה יחלוף בסופו של דבר, ועלינו לשאול את עצמנו היכן יהיו ילדנו ביום שאחרי: האם הם ערוכים להתמודד עם האתגרים הלימודיים והמקצועיים הצפויים להם? האם עוד עשור לא נוכל להתהדר עוד בהיותנו אומת הסטרטאפ? אין כאן נוסחת קסם, להיכן שלא יופנו משאבים גם לא תהיינה תוצאות".

 

עיריית רמלה: "אמנם אכן הייתה ירידה ביחס לשנת תשע"ח אך עם זאת יודגש כי ע"פ הנתונים שיש בידינו בשנה החולפת תש"פ אנו צופים עלייה במדד המצוינות וזאת כאשר יתפרסמו הנתונים באופן רשמי של התמונה החינוכית. עיריית רמלה פועלת כל השנה עם בתי הספר והרשתות של התיכונים ומשקיעות בתכניות תגבור ומצוינות. במהלך השנה מתקיימים מיפויים ובהתאמה נבנות תכניות התערבות על מנת לשפר את הישגי התלמידים.  בעיריית רמלה ובאגף החינוך והנוער, מדגישים כי העשייה העירונית מעידה יותר מכל על הצבת החינוך במקום הראשון. פרויקטים רבים מושקעים במסגרות החינוך בעיר המעניקים מענה מקצועי וערכי הבא לידי ביטוי באופן דיפרנציאלי עם דגש מרכזי שלא מוותרים לאף אחד ועל אף אחד".

קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

דילוג לתוכן