מבזקים
מבנה ששימש כאתר סמים נהרס באשדוד: שטח חניה ציבורי פונה מציוד בדרך הביתה מהמשמרת: לוחם מג"ב חשף תשעה שב"חים באתר בנייה באשקלון ארסנל נשק נחשף במתחמי מגורים ברהט: רובי M-16, אקדחים ומאות כדורים רכב ביטחון עירוני פגע בנער על קורקינט בפתח תקווה: המשטרה פתחה בחקירה טרקטורון שנגנב מבצרון אותר ברהט; חשוד נעצר חולון: תועד לכאורה מטריד עוברי אורח – החשוד נעצר רכב התהפך סמוך למצדה: שני פצועים בינוני פונו במסוק המגפה השקטה בחולון: בן 76 אותר בביתו ללא רוח חיים זמן רב לאחר מותו קריית אונו: חסימות כבישים בעקבות הפגנה סמוך ללשכת הגיוס תושבי רמלה, שמעתם פיצוץ הלילה? רמלה: נהג כבן 25 נפצע קל בתאונה ברחוב הרצל קריית גת: מקטע ברחוב הקוממיות ייחסם לתנועה בשעות היום במשך ארבעה ימים "אני ארצח אותך": תושבת באר שבע מואשמת שתקפה את בעלה לשעבר ואיימה עליו במהלך מפגש להעברת בנם "אני אדקור אותך": סכסוך שכנים באשקלון הסתיים באגרוף לפנים ובאיומים כתב אישום נגד תושב העיר הלילה בקריית מלאכי: תאונת קלנועית ברחוב יהונתן נתניהו ראשון לציון: שכונה חדשה עם 1,550 דירות – אבל הבשורה עשויה להגיע גם לבניינים הישנים לא רק עוד 130 דירות – השינוי שמתכננים במתחם אלונים בבאר יעקב גן יבנה: 308 דירות חדשות בדרך – אבל השינוי הגדול מתוכנן דווקא מחוץ לבניינים יבנה: עוד 600 מ"ר של מסחר מתוכננים בפארק השרון – ומה יקרה למרחב הירוק? רמת השרון: 700 עצים, רחובות חדשים ופינות ישיבה – כך מתכננים את נווה גן צפון

פרסום ראשון: חשיפת הפרטים מפרויקט הקריה העירונית בפארק תמ"ר – הצעתו של הומינר – שתניב לעיריית רחובות מיליוני שקלים

לפני שמונה חודשים, ביולי אשתקד, הציע חבר המועצה ומחזיק תיק הכספים, פנחס הומינר, להגדיל את הכנסות העירייה ולחזק את מצבה הפיננסי על ידי הקמת מגדל משרדים או נכס מניב אחר באחד מהשטחים החומים המיועדים למבנים ציבוריים בעיר ולהשכיר את השטחים למשרדים שונים כשדמי השכירות יועברו לידי העירייה. במקביל לכך, הציע לבנות באחד השטחים החומים בעיר מבנה שישמש חלק ממחלקות ומשרדי העירייה הקיימים כיום במבנים שכורים אשר עליהם משלמת העירייה דמי שכירות רבים. לאחר הבנייה והשכרת השטחים יהפוך הנכס למניב – דבר אשר יאפשר הכנסה נוספת ומשמעותית לעירייה ויחסוך מיליוני שקלים של דמי שכירות שנתיים. הערב, ההצעה לסדר, אחת מהטובות ביותר שהועלו בעשור האחרון, אושרה על ידי מועצת העיר.

פרויקט הקריה העירונית בפארק תמ"ר הוצג הערב ובכך למעשה נרשם רגע היסטורי נוסף השייך לתקופת מלול כראיס הכל יכול של מדינת רחובות.

בתיק הפרויקט שהובא בפני חבר המועצה צוין כי במקום לשלם שכירות משלמים משכנתא ויוצרים נכס מניב. הנקודות  שצוינו: שימוש במשאבים המופנים כיום על ידי הל"ר ומחלקות עירוניות שונות לטובת נעס עירוני מניס, שפור רמת השירות עבור הציבור ועובדי המחלקות השונות, ניצול מיטבי של משאבי הקרקע העירוניים, מימון הפרויקט ממשאבים קיימים עם מינימום הגדלת הוצא העירונית ומימון ללא ערבות עירייה על ידי הל"ר כנגד שעבוד ההסכם בין העיריה להל"ר והקרקע החומה במידה ויהיה אישור של משרד הפנים.

המיקום הנבחר הוא כאמור פארק תמ"ר כאשר צפי ההכנסות נאמד בכ-3.2 מיליוני שקלים לשנה, בניכוי עלויות ניהול ותחזוקה. זהו למעשה התזרים המקסימלי שצריך לשרת את החוב של הפרויקט. פניות בנושא לקבל הצעות נעשו כבר לשלושה בנקים: דקסיה, פועלים ולאומי. רק בנק דקסיה/מרכנתיל הגישו הצעה – ההצעה מודולרית ובמידה ועיריית רחובות תקבל את אישור משרד הפנים לשעבד את הקרקע לבנק המלווה, אז התנאים המסחריים ישופרו. המהלך מותנה בחתימה על הסכם מימון ארוך טווח כאמור, בין הל"ר לעירייה.

מתווה המימון מתבסס על תקופת ההקמה – תשלום עמלת הקצאה ופריים 0.95+. בתקופת התשלום הלוואה אחת על סך 25 מיליוני שקלים למשך 20 שנה עם ריבית קבועה 3.82, והלוואה נוספת בגובה 20 מיליוני שקלים למשך 20 שנה כאשר בעשר השנים הראשונות יהיה גרייס ולאחר עשור, כאשר יתרת הקרן תעמוד על כ-30 מיליוני שקלים תיעשה פריסה מחדש או שגובה התשלומים יקפוץ מעבר ל-2.6 מיליוני שקלים.

בפועל העירייה תעביר מידי שנה 2.6 מיליוני שקלים לחשבון החברה בבנק דקסיה עבור מימון והקמה של הקריה העירונית למשך 30 שנה. הל"ר תזכה את העירייה בסכון של 1.2 מיליוני שקלים מעמלות הניהול שלה (שכירות הלר ורשות החניה בקריה העירונית). עוד בעקרונות מזכר ההתקשרות מול העירייה: שעבוד של קרקע הפרויקט, המחובר וההסכם לבנק דקסיה.

הומינר נענה לפניית חדשות אפס שמונה ואישר את הדברים. "לפני מספר חודשים הגשתי הצעה לסדר עם רעיון להפוך שטחים חומים של העירייה על מנת להגדיל את ההכנסות של העירייה, וגובשה תוכנית מקיפה לעניין", אמר הומינר, "מדובר בבשורה חשובה לעיר ולתושביה. כמחזיק תיק הכספים אמשיך לגבש יחד עם ראש העיר תוכניות להעצמת כוחה הפיננסי של העיר – דבר המובא בסוף לטובת כל התושבים".

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של רחובות

לחצו כאן
דילוג לתוכן