מבזקים
סוף עצוב לחיפושים: נעדר כבן 50 אותר ללא רוח חיים ביער בן שמן ערב קטלני ברהט: שני גברים כבני 30 נהרגו בתוך פחות משעה אילת: ילד בן 3 טבע בבריכת צימר – מצבו בינוני 27 עצורים באשדוד ובקריית גת: הסוכנים הסמויים שחדרו ללב מנגנון הפרוטקשן מתימן לבוכרה – והערב לפרס: שלוש תרבויות, עיר אחת וחגיגה גדולה בחולון "7 באוקטובר החזיר את הצלקות": הסיפור האישי ששמעו צעירי תגלית בחולון סמוך לבאר שבע: בן 19 נכווה בכ־28% מגופו מבלון גז ופונה לסורוקה מיליונים בחשבון והכתובת שנשארה בתל שבע: החשדות נגד רופא שיניים מבאר שבע לא רק לצעירים: הפאב המיוחד שייפתח ברחובות לבני הגיל השלישי סערה בצמרת חולון: המנכ"ל לשעבר תובע את ראש העיר ב־160 אלף שקל בטענה ללשון הרע 31 אלף דונם של טבע סביב מודיעין: שתי תוכניות ענק אושרו – וזה מה שישתנה בשטח דרמה בהרצליה: בן 74 התמוטט במהלך עבודתו – מצבו אנוש בן 78 התמוטט בכניסה לבניין באשדוד – פונה לאחר החייאה בת 77 אותרה ללא רוח חיים בביתה בבאר שבע המצלמות קלטו, עיריית לוד איתרה: הקבלן ששילם 9,723 שקל על נזק לעמוד לוד: נער דהר על סוס ברחובות העיר – ונעצר סמוך לביתו עשרות מצלמות פרטיות הוסרו – בעיריית לוד חושדים ששימשו למעקב אחר המרחב הציבורי תושב ב"ש הגיע לסופר-פארם עם שקית אטומה – ונאשם בגניבת בשמים בשווי 2,377 שקל הפך את השולחן ואיים: בן 53 מבאר שבע נאשם בתקיפת רופא "אני שורף לך את הבית": כתב אישום נגד תושב אילת בעקבות איומים על אמו

קורע לב | מרכז רפואי הרצפלד: סופיה חוגגת יום הולדת 83 עם בנה דרך הטאבלט

הצוות הרפואי בביה"ח הגריאטרי שיקומי הרצפלד רכש 10 טאבלטים כדי לסייע למטופלים לשמור על קשר עם בני זוגם, ילדיהם, נכדיהם וניניהם, אותם לא פגשו ימים ושבועות בשל הנחיית משרד הבריאות שלא לאפשר ביקורים במוסדות הגריאטריים.

איש הצוות דואג להפעיל את הטאבלט או את שיחת הווידאו בוואטסאפ תוך שמירה על כל כללי ההיגיינה, ונמצא לצד המטופל במהלך כל השיחה שלו עם משפחתו. ההתרגשות והשמחה של המטופל שרואה את בני משפחתו משאירים את הצוותים פעורי פה ונרגשים אף הם. הדס לבקוביץ, מנהלת ריפוי בעיסוק, מסבירה כי מטרת העל בטיפול בריפוי בעיסוק הינה שיפור איכות החיים והרווחה האישית של המטופלים. "כחלק מתפיסה זו ודווקא בימים מורכבים אלו, נרתם צוות הריפוי בעיסוק לסיוע ביצירת הקשר והחיבור בין המטופלים המאושפזים במחלקות השונות ובני משפחתם היקרים להם", היא הוסיפה. אנו מאמינים כי חיבור זה הינו חלק בלתי נפרד מהליך הטיפול השיקומי, המסייע לשיפור במצב רוחם ולמקסום תוצאות ההתערבות הטיפולית בריפוי בעיסוק."

דורית כהן, מנהלת הסיעוד של ביה"ח: "המצב המורכב וההתמודדויות המקצועיות והאישיות אינן פשוטות אבל ההנחיה לפיה אין לאפשר ביקורים בבתי החולים הגריאטריים, אלא במקרים חריגים ולמשך מספר דקות בלבד הביאה אותנו להיות עדים למראות קורעי לב".

שיפרה פרידמן – ויצמן, המנהלת האדמיניסטרטיבית של ביה"ח, אמרה כי בהחלטה וביצוע מהירים נרכשו טאבלטים באמצעותם אנשי הצוות מסייעים למטופלים לשמור על קשר ועדכון שוטף של המטופלים ובני המשפחות. "תוך יומיים מרגע ההחלטה רכשנו 10 מכשירים לטובת שימוש מידי ע"י הצוותים הרפואיים, אחיות, עובדות סוציאליות, מרפאות בעיסוק, פיזיותרפיסטים ועוד". בנוסף, על מנת להנעים את זמנם של המטופלים ולסייע להם להעביר את זמנם הפנוי הופקו חוברות צבעוניות ובהן חידות, תשבצים, מבוכים ועוד.

כמו כן, השבוע, חילקה הנהלת בית החולים באופן אישי לכלל המטופלים שי לרגל החג (הגדה לפסח ופרלינים) לצד פרחים ססגוניים שהפיצו ריחות אביב ברחבי ביה"ח. הצוות הרפואי מאחל לחזור במהרה לימים טובים ובריאות איתנה לכלל בית ישראל.

קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

דילוג לתוכן