אילת מועמדת לפרס חינוך ארצי רביעי

מירי קופיטו – מ״מ ראש מינהל שח״ק בעירייה הובילה את הסיור יחד עם ראש העירייה – אלי לנקרי | כל אחת מהרשויות שייבחרו על ידי הוועדה תזכה במענק של 100,000 ₪ שיושקעו במערכת החינוך המקומית.

ועדת "פרס החינוך הארצי לרשויות ומועצות מצטיינות" מטעם משרד החינוך, הגיעה בסוף השבוע לאילת כדי לבחון מקרוב את העשייה החינוכית של אילת כמועמדת לפרס חינוך ארצי, אחת משתי ערים במחוז דרום. יחד עם הנהגת החינוך העירונית, ביקרו חברי הוועדה במספר מוקדי חינוך בעיר ביניהם גני ילדים, בתי ספר יסודיים ותיכוניים.

הפליאה לתאר זאת מירי קופיטו – מ״מ ראש מינהל שח״ק בעירייה שהובילה את הסיור יחד עם ראש העירייה – אלי לנקרי כשאמרה: ״חברי הוועדה יצאו למסע חינוכי מעמיק, בו כל תחנה היתה תו נוסף בניגון הייחודי של מערכת החינוך שלנו, שפועלת כתזמורת בה כל נגניה פועלים יחד בהרמוניה חינוכית ובשפה עירונית אחידה, חוצת מערכות״.

ועדת "פרס החינוך הארצי לרשויות ומועצות מצטיינות", בראשותה של הסמנכ"לית הבכירה ומנהלת המנהל הפדגוגי במשרד החינוך, אינה זלצמן, מסיירת בימים אלו בכל הרשויות שהגישו מועמדותן לפרס חינוך יישובי לשנת תשפ"ה. הוועדה עומדת על המאמץ שמושקע בקידום תכניות חינוכית ופעילות חינוכית לטיפוח ערכים חברתיים מעצבי זהות, לקידום מעורבות חברתית בקהילה, לחיזוק החוסן הרגשי ותחושת השייכות, ליצירת רצף חינוכי, לקידום תהליכי למידה ולצבירת הישגים משמעותיים.

כל אחת מהרשויות שייבחרו על ידי הוועדה תזכה במענק של 100,000 ₪ שיושקעו במערכת החינוך המקומית.

במהלך הביקור עברה הוועדה בתוך סדר היום ההתפתחותי של תלמידי אילת, מרגע לידתם ועד לבגרותם, במסלול חינוכי המחבר בין חינוך פורמלי ובלתי פורמלי, ממלכתי וממלכתי-דתי, חינוך רגיל ומיוחד. בכולם שזורים שני אשכולות, האחד ערכים ואקלים חינוכי, והשני למידה והישגים. שניהם פועלים יחדיו ומעצבים את העשייה החינוכית בעיר.

במסגרת הסיור אותו פתח ראש העירייה – אלי לנקרי במצפור, שצופה כולו על העיר, ביקרו חברי הוועדה בגן הילדים תורמוס המשיכו בבית ספר היסודי אלמוג וסיימו בבית ספר התיכון ע״ש גולדווטר. לצד העשייה החינוכית הוצג בסיור גם החוסן החינוכי של אילת בתקופות משבר, בדגש על ההתמודדות עם מצב החירום שנוצר במלחמת "חרבות ברזל", ופעילותה היחודית של מערכת החינוך של אילת במתן מענים חינוכיים מיידיים לאלפי ילדים מפונים, תוך ניהול קפדני של תהליכי הלמידה ושמירה על החוסן הקהילתי.

בכל התחנות נחשפו חברי הוועדה למצפן החינוכי של החינוך באילת, שמכוון על פי העקרונות של שותפות, תנאים מקדמי למידה, מגוון ובחירה וניהול מבוסס נתונים.

עוד הציגו בפני חברי הוועדה תלמידי מגמת המוסיקה ותלמידי הרובוטיקה של "גולדווטר", תלמידות מגמת המחול ותלמידי מגמת פלדה כחולה של "בגין", תלמידי תנועות הנוער ומסגרות הנוער מכלל התיכונים, גננות, מנהלות ומנהלים, מורות ומורים, המפקחות והמפקחים שלנו, צוותי רשת המתנ"סים וצמד תלמידים מהעל יסודי שהובילו בחן ובגאווה את הועדה.

◼️ הצטרפו לחדשות אילת בווטסאפ  לחצו כאן

צילום: דוברות עיריית אילת

דילוג לתוכן