מבזקים
שבוע של עבודות לילה ברחובות: רחובות מרכזיים ייחסמו לסירוגין במסגרת פרויקט הקו הכחול בת 70 ובנה נעצרו בחשד לסחר בסמים בקריית גת: בביתם נתפס חומר החשוד כקריסטל אחרי הירי והאיומים על עובדי חברת החשמל: שני חשודים נעצרו בתל שבע התפתחות בפרשת עורכת הדין שנעצרה סמוך לנתניה: "האסיר סחט אותי באיומים" חשד בנגב: דרס למוות את הפעוט – ודיווח שנפל מגובה; בן משפחה נעצר מדימונה לפתח תקווה: גופה אותרה בחיפושים אחר אלדר דיין – במשטרה ממתינים לזיהוי הרשמי לראשונה בחולון: משאית הוחרמה לאחר שנתפסה משליכה פסולת בניין באופן בלתי חוקי שדרות: המכרז לשיווק 2,868 יחידות דיור בשכונות החדשות "האקדמיה" ו"תקומת ישראל" – נסגר בהצלחה פרצו את גדר הגבול וחצו ללבנון: כ־15 ישראלים הוחזרו בידי צה״ל ומג״ב הותר לפרסום: רס״ן (מיל׳) הראל בירנשטוק מנוקדים ורס״ם (מיל׳) תמיר וקנין מאילת נפלו בקרב בדרום לבנון רוכב אופנוע בן 57 נפצע קשה בכביש 412 סמוך לאור יהודה השריפה במפעל באשקלון: שלושה נפגעו משאיפת עשן, חוקר שריפות הוזמן לזירה אבל בגוש עציון: רס״ן הראל בירנשטוק מנוקדים נפל בקרב בלבנון קטטה ביציע באצטדיון המושבה: אוהדים התעמתו עם המאבטחים, אדם נפצע וחשודים עוכבו עשן כבד מעל מפעל באשקלון: מכולה להרצת מנועים עלתה באש אסון כבד בלבנון: שני לוחמי מילואים מחטיבה 55 נפלו, ארבעה נוספים נפצעו קטין נדקר בפארק באשדוד: חשוד בגילו נעצר זמן קצר לאחר האירוע הילד נלכד על "מתקן האריה" באשקלון – לוחמי האש חילצו אותו באמצעות מנוף 15 שחקנים, מאות צופים ורגע אחד בלתי נשכח: ההצגה שכבשה את רחובות מילאנו, פריז וירושלים: הבירה הישראלית בצמרת התיירות העולמית

ארגוני בריאות בפניה חשובה למשרד הבריאות

ארגוני בריאות בפניה למשרד הבריאות: הציבור לא יודע שאסור לעשן סיגריות אלקטרוניות במקומות ציבוריים

חופשת סוכות החלה ומקומות בילוי מציעים פעילויות לכל המשפחה. במקומות אלו תלויים אומנם שלטים האוסרים על עישון במקומות ציבוריים, אך למרות זאת, מראות של אנשים מעשנים סיגריות אלקטרוניות באין מפריע הפכו זה מכבר לדבר שבשגרה.

הסיבה: הציבור אינו מודע לכך שהחוק לאיסור עישון במקומות ציבורים חל גם על סיגריות אלקטרוניות ובמקביל השילוט, המוצב שם, מציג סיגריות טבק רגילות ואינו כולל סיגריות אלקטרוניות.

כעת, יוזמה חדשה של ארגוני בריאות קוראת, להוסיף את הסיגריות האלקטרוניות לשילוט האוסר על עישון במקומות ציבוריים כמקובל בעולם. הארגונים פנו השבוע במכתב למשרד הבריאות והדגישו כי: "אנו פונים אליכם בבקשה לעשיית צעד קטן אך משמעותי ביותר למניעת העישון ונזקיו, והכוונה לעניין הסיגריות האלקטרוניות ולאיסור העישון שלהן במקומות ציבוריים, שאמור להיות מוצג בשילוט במקומות הציבוריים".

על המכתב חתומים איגודי רופאים, אנשי אקדמיה וארגוני בריאות וביניהם: החברה הרפואית למניעת ולגמילה מעישון של ההסתדרות הרפואית, האגודה למלחמה בסרטן, המיזם למיגור העישון, רשת ערים בריאות, האיגוד הישראלי למקדמי ומחנכי בריאות והמועצה הישראלית למניעת עישון. במכתב הוסבר:

"בשנת 2019 התקדמה ישראל והרחיבה את איסור העישון במקומות ציבוריים באופן מפורש לכלל מוצרי העישון והטבק האלקטרוניים. אולם הישג זה לטובת בריאות הציבור לא יכול לבוא לידי ביטוי ללא הטמעתו במרחב הציבורי בכל האמצעים של הסברה ואכיפה. מאז הרחבת החוק לא נעשה מספיק כדי ליידע את הציבור שכיום אסור לעשן בכל מקום ציבורי גם סיגריות אלקטרוניות. בפרט כאשר בשלט הנדרש על ידי משרד הבריאות מוצג סמל של סיגריות בלבד. כל הרואה את הסמל מסוגל להתרשם כי האיסור חל על סיגריה בלבד, וכי אין התייחסות ברורה לסיגריה אלקטרונית ולאיסור השימוש בה במקומות ציבוריים, ולמעשה גם לא לנזקיה".

עוד ציינו הארגונים במכתב שנשלח לשר הבריאות אוריאל בוסו, למנכ"ל משרד הבריאות משה בר-סימן-טוב ולראש חטיבת בריאות הציבור ד"ר שרון אלרעי-פרייס:

"בפועל הציבור אינו מודע לכך שהחוק חל גם על סיגריות אלקטרוניות, ואנו עדים לצערנו לעישון סיגריות אלקטרוניות במרחבים ציבוריים רבים, לרבות בחללים סגורים ואף במוסדות חינוך. סקר ITC שנערך באוניברסיטת תל אביב (2022) מצא כי 43% מהמעשנים כלל אינם יודעים ששימוש בסיגריות אלקטרוניות אסור באותם המקומות כמו שימוש בסיגריות רגילות. כמקובל במקומות אחרים בעולם, אנחנו מבקשים שבשלט המורה על איסור העישון במקומות ציבוריים יופיע גם הסמל של סיגריות אלקטרוניות, כדי שיהיה ברור שהאיסור לעשן במקומות ציבוריים חל גם עליהן.

שינוי פשוט זה גם יביא לכך שהציבור – באמצעות משרד הבריאות – יקבל את המידע בדבר איסור העישון ונזקי הסיגריות האלקטרוניות, מבלי שיהיה צורך בהשקעת סכומים גבוהים מתקציב המדינה להסברת הנושא".

קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: האגודה למלחמה בסרטן, ארכיון

דילוג לתוכן