במרץ 2016 אושר בכנסת החוק לצמצום השימוש בשקיות נשיאה חד-פעמיות,התשע”ו -2016. החוק נכנס לתוקפו היום, 1 בינואר 2017 ובמסגרת החוק נקבע איסור על חלוקה בחינם של שקיות נשיאה חד פעמיות ברשתות הקמעונאיות הגדולות. בנוסף, נקבע היטל על כל שקית הנמכרת ברשתות הקמעונאיות הגדולות בסכום מינימלי של 10 אג’. התשלום נועד להפחית את השימוש בשקיות הניילון, ויועבר לקרן מיוחדת של המשרד להגנת הסביבה. ההיטל לא ייגבה בחנויות מכולת ובשווקים.
אולם חוק השקיות אינו בודד ונוספים לו החל מהבוקר ששה חוקים נוספים: הכירו את יתר החוקים שנכנסו לתוקפם ועשויים לשנות את חיי היומיום שלכם:
-עליית שכר המינימום: שכר המינימום בישראל יעלה ל-5,000 שקלים בחודש. מדובר בפעימה השלישית בהעלאה, מאז נחתם ההסכם בדצמבר 2014. הפעימה הרביעית והאחרונה (בינתיים) תינתן בסוף 2017, אז יעלה שכר המינימום ל-5,300 שקלים בחודש.
-תכנית “חיסכון לכל ילד” של הביטוח הלאומי יוצאת לדרך – בכל חודש, תפריש המדינה 50 שקלים עבור כל ילד (עד גיל 18). החיסכון החיסכון יישמר בקופות גמל להשקעה או בפיקדון בבנק, לבחירת ההורים וניתן יהיה לפדותו מגיל 18. כמו כן לחיסכון יופקד סכום רטרואקטיבי בסך כ-1,000 שקל, עבור החודשים מאי 2015 עד דצמבר 2016, כאשר הורים יוכלו להוסיף 50 שקל בחודש על חשבון קצבאות הילדים.
-חוק שיזמה ח”כ רחל עזריה מעניק עוד שני ימי חופש בשנה לכל שכיר. היום הראשון התווסף ביולי 2016, והחל מהיום יינתן יום חופשה נוסף. החוק מתייחס לעובדים בעלי ותק של עד ארבע שנים במקום העבודה, שעובדים חמישה ימים בשבוע, ובסך הכל זכאים ל-12 ימי חופשה בשנה (במקום 10 ימים). שכירים שעובדים שישה ימים בשבוע זכאים ל-14 ימי חופשה (במקום 12 ימים).
-שיעורי מס ההכנסה ישתנו: המשתכרים עד 20 אלף שקל (ברוטו) יזכו למס נמוך יותר. המשתכרים מ20 ועד 60 אלף שקל בחודש ישלמו מס גבוה יותר. החיסכון החודשי במס לבעלי שכר נמוך ובינוני ישתנה לפי רמת השכר וצפוי לנוע מ30-150 שקלים. בעלי שכר גבוה, מ-60 אלף שקל בחודש, ישלמו תוספת של 200 שקלים בחודש למס ההכנסה.
-עצמאים יחויבו להפריש לפנסיה: בשוק העבודה בישראל כ-210 אלף עצמאים, אשר לא חויבו לחסוך לגיל הפרישה, לפיכך מצביעים הנתונים עובדתית כי ל-40% מהעצמאיים אין חיסכון פנסיוני, מה שהביא את המדינה לקבוע כי החל מהיום עובדים עצמאים מחוייבים על פי חוק להפריש לפנסיה. כדי לוודא כי העצמאים מקיימים את החוק, המדינה קבעה מנגנון של הטבות וקנסות.
-דרגות הניהול במכרזים הפנימיים בשירות המדינה יבוטלו ובמקומם, יורחב השימוש במכרזים בין-משרדיים, וייתכן שגם במכרזים פומביים. במקביל, ישתנו הנהלים לגבי העסקת סטודנטים בשירות המדינה, על מנת שיוכלו להתמודד על משרות בשירות המדינה עם סיום לימודיהם.