מבזקים
גבר נדקר בבאר שבע במהלך הלילה ופונה לסורוקה במצב בינוני המטען כבר הוצמד לרכב: כך נמנעה פגיעה פלילית חמורה באשדוד נתב"ג בדרך לשדרוג משמעותי: מלון חדש יוקם בצמוד לטרמינל 3 חבריו דאגו אחרי שלא ענה: גבר כבן 60 אותר ללא רוח חיים בדירה בבת ים בין הביטחון לפיתוח העירוני: ראש עיריית רמלה נפגש עם ראש הממשלה בן 15 מרמלה נמלט מהשוטרים כשברשותו אקדח – ונעצר בתום מרדף בג'וואריש בגיל 17 הוא נלחם בנאצים, בגיל 98 רחובות עדיין זוכרת אותו אירוע חריג באור יהודה סיכול דרמטי בגבול המזרחי: נעצר חשוד ונתפסו עשרות כלי נשק ואמל"ח במרחב הבקעה אפס סובלנות לעבירות והפרות סדר: כוחות הביטחון מתגברים פעילות בחופי אשדוד לקראת סוף השבוע אבל כבד בספורט המקומי: מאמן הכדורגל המיתולוגי ואיש החינוך סילבן בן סימון הלך לעולמו זמני כניסת שבת בנתניה, הרצליה, רמת השרון, ראש העין וכפר סבא זמני כניסת שבת בירושלים, בית שמש ויהודה ושומרון רמלה עוברת לארנק הדיגיטלי: אפשר לשלם ארנונה גם ב – Apple Pay ו – Google Pay זמני כניסת שבת ברמת גן, גבעתיים ופתח תקווה זמני כניסת שבת בבקעת אונו – אור יהודה, גבעת שמואל, גני תקווה, יהוד מונוסון, סביון וקריית אונו לא רק דוכני ספרים: אופקים הופכת את שבוע הספר לחגיגה משפחתית בספרייה העירונית זמני כניסת שבת באזור, בת ים, חולון ותל אביב מהר הזבל לפנינת טבע: אחד המקומות הכי מוזנחים בפתח תקווה עומד להשתנות אילת נערכת לקיץ: המשטרה כינסה את בעלי המועדונים, הברים והמלונות לפני העומס הגדול
כסף

הממשלה אישרה הערב: לא יוגבלו חשבונות פרטיים ועסקיים שחזרו להם צ'קים בתקופת משבר הקורונה

כסף

בשורה משמעותית ביותר: הממשלה אישרה הערב (ראשון) תקנות לשעת חירום המורות לבנקים בישראל שלא להגביל חשבונות פרטיים או חשבונות עיסקיים בהם קיים קשיים בתזרים המזומנים, עקב משבר הקורונה. זאת לאחר פניית חבר הכנסת הרב אורי מקלב לשר המשפטים אמיר אוחנה בסוף השבוע.

כידוע החוק בעניין שיקים ללא כיסוי דרקוני ומחמיר ביותר באופן שבמקרה שחזרו 10 צ'קים, החשבון הופך באופן אוטומטי לחשבון מוגבל, שמשמעותו הגבלה כמעט מוחלטת על התנהלות פיננסית. בפנייתו הבוקר לשר המשפטים כתב ח"כ הרב אורי מקלב כי בעקבות מגיפת הקורונה, הוטלו על רבבות בעלי עסקים ואזרחים פרטיים הגבלות קשות כמו בידוד ביתי, פיטורין, יציאה לחל"ת או סגירת העסק דבר אשר מקשה על פרנסתם.

עקב סגירת העסקים ופיטורי העובדים, אין הכנסות, ההמחאות שניתנו לספקים לא מכובדות מחוסר כיסוי, ובעלי העסקים ועובדים שלא קיבלו את שכרם נותרו בפני שוקת שבורה, כתב הרב מקלב. – בעקבות כך, רבבות חשבונות בנק של בעלי עסקים צפויים בתקופה הקרובה להפוך לחשבונות מוגבלים, לפי חוק שיקים ללא כיסוי, מה שעלול להביא לקריסתם המיידית.

תקנות שעת חירום שאושרו היום קובעות, כי לאחר שהקורונה הוכרזה כמחלה מדבקת מסוכנת, המפקחת על הבנקים, ד"ר חדוה בר, תוכל לעשות שימוש בסמכותה ולהשעות הגבלה של חשבון. המפקחת תהיה רשאית למנוע הגבלה גם ביחס לשיקים שחזרו כבר.

חבר הכנסת הרב אורי מקלב בירך את שר המשפטים על ההחלטה ואמר: התברר כמה חשוב דבר זה בתקופה הזו להתנהלות הפיננסית למשפחות בארץ, חשבון מוגבל זה אחד הדברים הפוגענים והדרקונים ביותר, אמר ח"כ מקלב וציין כי זהו דבר המגביל מאוד שיכול לבוא לכל משק בית ללא כוונת זדון, דבר זה היה יכול לבוא להרבה בעיות כלכליות קשות בעתיד. זה הקלה גדולה גם לרגוע הנפשי של המשפחות הסביר הרב מקלב.

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

דילוג לתוכן