הקו הראשון בחירום: 60 מתנדבי יחידת סע"ר בתרגיל חילוץ וסריקה רחב היקף – 60 מתנדבי היחידה תרגלו סריקות וזיהוי פגיעות יחד עם פיקוד העורף כחלק מהיערכות העירייה לתרחישי חירום. ראש העיר, ליאת שוחט: "יש לתושבי אור יהודה על מי לסמוך בחירום"
עיריית אור יהודה ממשיכה בשיפור המוכנות לחירום: יחידת סע"ר (סיוע עצמי ראשוני) העירונית קיימה תרגיל ייחודי בשכונת סקיא א', בו השתתפו כ-60 מתנדבי היחידה (בהם חניכי מכינת לביא). התרגיל, שהתמקד בפיקוד ושליטה, נועד לבחון את יכולות הסריקה והתגובה המהירה של הכוחות בשטח בעת אירוע חירום.
במסגרת התרחיש, שבוצע בליווי היקל"ר (יחידת קישור לרשות) של פיקוד העורף, תרגלו המתנדבים יחד עם גדוד מפיקוד העורף אירוע של נפילת טיל בשטח פתוח. הכוחות נדרשו לסרוק את השטח במעגלים שני ושלישי, "לזכות" את האזור מרסיסים (שהוטמנו כהדמיות בשטח) ולזהות פצועים מדומים תוך דיווח והזנקת כוחות ההצלה והחירום.
יחידת סע"ר פועלת תחת אגף הביטחון והחירום בראשות כפיר אדרי, ומלווה מקצועית על ידי אביב גורי מהאגף ועל ידי מחלקת משאבי קהילה באגף שח"ק. על היחידה מפקד בהתנדבות עדי זרוג.
ראש העיר, ליאת שוחט, מסרה: "העבודה המקצועית של מתנדבי יחידת סע"ר היא נדבך מרכזי בביטחון של תושבי אור יהודה. התרגיל הנוכחי מוכיח שוב שיש לנו על מי לסמוך ושהמתנדבים שלנו ערוכים לתת מענה ראשוני ומציל חיים בכל רגע נתון. אני גאה בתושבים שבוחרים לקחת אחריות ולהתגייס למען החוסן הקהילתי שלנו, ונמשיך להשקיע את כל המשאבים הנדרשים כדי שהעיר תהיה מוכנה לכל תרחיש".
היחידה ממשיכה לקלוט מתנדבים חדשים לשורותיה. תושבים המעוניינים להצטרף למערך החירום העירוני מוזמנים ליצור קשר עם מפקד היחידה, עדי זרוג, בטלפון: 052-8335306.
◼️ חדשות בקעת אונו | יהוד מונוסון, סביון, גבעת שמואל, קריית אונו, גני תקווה, אור יהודה והסביבה בווטסאפ לחצו כאן
◼️ חדשות אור יהודה בווטסאפ לחצו כאן








