מבזקים
נהגים ברחובות? הרחוב הזה ייסגר ביום ראשון רק ליומיים: ציר 10 נפתח למטיילים בדרום שישי חי בסוקולוב: מוזיקה, פסלים חיים ורחוב אחד שמתרומם המהלך התעשייתי הגדול בנגב מקבל חיזוק מנמל אשדוד טרגדיה בפתח תקווה: עובד פיצה בן 21 נדקר למוות אחרי שהעיר לנערים נפילה מגובה באשדוד: גבר פונה במצב קשה לילה אלים בתל אביב: בן 14 נפצע בינוני יהודה ושומרון: זירת תאונה קשה עם שני הרוגים וחילוץ מורכב הורדנו את הרשת, העלינו את הרמה: הפועל "אסטרל" אילת אלופת הליגה הלאומית! מתחמם בישראל: הטמפרטורות עולות מעל הממוצע ירושלים: תושב שטעה בדרך הותקף ונשדד באלימות פרשת הריגול בחיל האוויר: היעדים החדשים שנחשפו מאה שערים: דגלי אש"ף הוסרו – ואז פרצו עימותים כך הפך ערב שירה בציבור ביבנה לרגע של יחד אילת: שני לכודים חולצו מתאונה סמוך ל – Ice Mall ראש העין: פרשה קשה של התעללות בחתול נחשפה סוכל ניסיון חטיפה בירושלים: קטין בן 16 חולץ ללא פגע חיילי חיל האוויר מואשמים בריגול לאיראן תמורת כסף קריית מלאכי במבצע בלימה: כ – 150 התחסנו נגד חצבת התנגשות בין משאית למספר רכבים בראש העין

תושב ירושלים נעצר לאחר שביצע משימות עבור האיראנים ותכנן לבצע פיגוע בישראל

במסגרת פעילות משולבת של שירות הביטחון הכללי והיחידה המרכזית מחוז ירושלים במשטרת ישראל, נעצר במהלך חודש נובמבר 2024, ארדלר (ישראל) אמויאל, תושב ירושלים, בן 23, בחשד לביצוע עבירות ביטחוניות שעניינן קשר עם גורמי מודיעין של המשטר האיראני וביצוע משימות ביטחוניות בישראל בהכוונתם, בעבור תמורה כספית.

במסגרת פעילות משולבת של שירות הביטחון הכללי והיחידה המרכזית מחוז ירושלים במשטרת ישראל, נעצר במהלך חודש נובמבר 2024, ארדלר (ישראל) אמויאל, תושב ירושלים, בן 23, בחשד לביצוע עבירות ביטחוניות שעניינן קשר עם גורמי מודיעין של המשטר האיראני וביצוע משימות ביטחוניות בישראל בהכוונתם, בעבור תמורה כספית.

חקירת השב"כ והמשטרה העלתה כי מחודש אוקטובר החל אמויאל לעמוד בקשר עם גורמי מודיעין איראניים באמצעות הרשתות החברתיות. במסגרת זו, היה בקשר עם פרופיל המכונה "אריאנה". לאחר הכרות ראשונית בינו ל"אריאנה", הועבר הקשר לגורם המכונה "ג'ון" אשר הפעיל אותו.

עוד עלה בחקירה כי חרף העובדה שאמויאל הבין כבר בתחילת הקשר כי "ג'ון" הוא גורם איראני, הסכים אמויאל לבצע בהכוונתו משימות איסוף מודיעין בהן צילום כתובת, ריסוס גרפיטי ועוד. בתוך כך, צילם דף עם הכיתוב "עושים שלום" באזורים שונים בירושלים ובתל אביב, ריסס מספר כתובות גרפיטי "סינוואר" בתל אביב, צילם מספר בתים ורחובות בנתניה ובירושלים ושלח למפעילו את כלל משימותיו.

אמויאל רכש מצלמת גו פרו וכרטיס זיכרון לטובת תיעוד המשימות, ערך סרטון של שריפת רכב, ביצע חיפושים ברשתות החברתיות לטובת רכישת אקדח, משתיק קול וחומרים לייצור מטען ואף צפה בסרטונים אודות ייצור מטעני נפץ, הכל לשם קידום פעילות אלימה של ביצוע פיגוע בישראל. בהמשך לכך התבקש אמויאל לפעול לגיוס נוספים, לרבות אנשים בעלי רקע פלילי.

כן העלתה החקירה כי אמויאל הציע למפעילו האיראני לשרוף ניידת משטרה ואף לפעול להפסקת החשמל ברכבת הקלה בירושלים ולצורך כך צילם נקודות שונות באזור הרכבת הקלה בניסיון לאתר את ספק הכוח ושלח את הסרטון למפעילו.

בתמורה לפעילותו קיבל אמויאל תשלום ממפעילו האיראני באמצעות מטבעות קריפטוגרפים.

היום הוגשה כנגד אמויאל הצהרת תובע וכתב אישום צפוי להיות מוגש בימים הקרובים על ידי פרקליטות מחוז ירושלים לבית המשפט המחוזי בעיר, תוך שמעצרו הוארך לפני זמן קצר עד ליום שישי הקרוב (20.12.24).

בשם גורם בשב"כ: "חקירה זו חושפת, פעם נוספת, את מאמצי גורמי המודיעין האיראנים לגייס אזרחים ישראלים לטובת קידום פעילות ריגול וטרור בישראל, והיענות של אזרחים ישראלים לביצוע המשימות בהכוונה איראנית, תוך שהם מודעים לזהות המפעילים, הכל לשם תמורה כספית".

מהמשטרה נמסר: ״משטרת ישראל ושירות הביטחון הכללי, ממשיכים למקד ולרכז מאמץ סיכולי נגד כל פעולה העלולה לפגוע בביטחון המדינה ובאזרחי מדינת ישראל. ריגול עבור מדינת אויב בזמן מלחמה ובכלל, הוא מעשה חמור ומסוכן המהווה בגידה במדינה״.

גופי הביטחון של מדינת ישראל, ובכללם שירות הביטחון הכללי ומשטרת ישראל, שבים ומזהירים את אזרחי ותושבי ישראל מפני קיום קשר עם גורמים זרים וביצוע משימות עבורם. כלל גופי הביטחון יפעלו למצות את הדין בחומרה מול כל המעורבים בפעילות שכזו.

הציבור מתבקש לדווח לשירות הביטחון הכללי ו/או למשטרת ישראל בטלפון 100, על כל פניה חשודה שמתקבלת, מגורם שאינו מזוהה, בעיקר פניות המבוצעות ברשתות החברתיות ובאתרי דורשי עבודה.

 

◼️ הצטרפו לחדשות ירושלים והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

צילום: ארכיון

דילוג לתוכן