מבזקים
טרגדיה בחוף הים בראשון לציון תאונת טרקטורון במושב ערוגות: שני פצועים, אחד מהם במצב בינוני לפני כניסת השבת: רוכב אופנוע נפצע קשה באשדוד באר שבע: ילד ונער שרכבו על אופניים נפצעו בינוני עד קשה בתאונת דרכים אזהרה לצרכנים: ריקול למאוורר עמוד של חברת "אי ג'י אינטרנשיונל" עקב סכנת התחשמלות ושריפה בגיל 82, אחרי 53 שנות התנדבות: גיורא זהבי מניר עוז הוא המתנדב המצטיין של מד"א חי ונושם שליחות: סגן ראש עיריית אופקים, יוסי אבוהרון, נבחר לעובד המצטיין של מד"א תאונת קורקינט בנתניה: נער כבן 14 נפצע באורח קל כבוד לקריית אונו: גלנה פרובר [67] ופנחס כחלון [70] נבחרו למצטייני מד"א אירוע אלימות בבת ים: גבר כבן 55 פונה לבית החולים וולפסון במצב בינוני מקום שני בארץ: גיא בן דוד מאור יהודה נבחר לעובד מצטיין ארצי של מד"א מלאך בלבן: גבריאל קטר, תושב נס ציונה מתחנת מד"א ברחובות הוא המתנדב המצטיין של מרחב איילון ממתנדבת שירות לאומי לעובדת מצטיינת: ההישג המרגש של יוליה חיימוב מחולון במד"א דרמה בחוף באשדוד סמוך לאופקים: צעיר מהיישוב דקל מואשם כי איים לדקור רופא במרפאת מכבי דרמה ברחוב נורדאו: תושב אשקלון גנב תיקים משתי עובדות בר באשדוד מובילות לשינוי: אמילי, עדן ויוליה, תושבות אשדוד, הגיעו לכנסת בעקבות מקרה אלימות קשה אילת קוטפת הוקרה ארצית על עשייה חברתית וחינוכית אישום: עובד פיצרייה מואשם כי רדף אחרי לקוח ודקר את גלגל רכבו בסכין בקריית מלאכי אירועי קיץ לנוער באשדוד נפתחו בסימן חגיגות 70 שנה לעיר עם מאור בוזגלו על העמדה

הצהרת הרמטכ"ל: חיזבאללה יקבל עוד מכה ועוד מכה – עד שיבין 

"מתחילת המלחמה אנחנו תוקפים ומשמידים את היכולות והתשתיות של הכוח הזה בדרכים ובתחבולות שונות, יוזמים ופועלים בלי הפסקה", אומר הרמטכ"ל

הצהרת הרמטכ״ל, רב-אלוף הרצי הלוי מבסיס תל נוף: "אנחנו נחזיר את התושבים בביטחון, ואם חיזבאללה עדיין לא הבין זאת, הוא יקבל עוד מכה ועוד מכה – עד שיבין"

מצורפים דבריו המלאים של הרמטכ״ל:

״צה"ל העלה בימים אלה את המוכנות שלו לשיא. ביום שישי האחרון, פגענו בשרשרת הפיקוד של כוח העילית של חיזבאללה – יחידת רדואן, וגם המפקד הבכיר שלהם איברהים עקיל, חוסל. זה יכולת חשובה מאוד בארגון הטרור חיזבאללה, אני יודע עד כמה זה מטלטל את הארגון.

המפקדים האלה תכננו במשך שנים תוכניות לכיבוש הגליל, הם אחראיים להריגתם של אזרחים ישראלים רבים, גם חיילים לאורך שנים.
הם תכננו איך להוציא את הפיגוע הבא, יכול להיות שזה מה שהם עסקו בו באותה פגישה ביום שישי אחר הצהריים, איך לחדור למדינת ישראל, לרצוח אזרחים, לחטוף חיילי צה״ל – אנחנו הקדמנו אותם. זה עובר דרך יכולות מאוד טובות של צה״ל, גם במודיעין, גם בהתקפה. הפגיעה של צה"ל בשרשרת הפיקוד של חיזבאללה, היא מסר ברור לארגון חיזבאללה, היא פוגעת בו קשה, והיא גם מסר לכל המזרח התיכון כולו ואפילו יותר מכך- אנחנו נדע להגיע לכל מי שיאיים על אזרחי מדינת ישראל.

זו לא הפגיעה המשמעותית הראשונה שלנו בכוח רדואן, כוח הפשיטה המיוחד של חיזבאללה. מתחילת המלחמה אנחנו תוקפים ומשמידים את היכולות והתשתיות של הכוח הזה בדרכים ובתחבולות שונות, יוזמים ופועלים בלי הפסקה. מתחילת המלחמה צה"ל פגע בחיזבאללה בשיטתיות – יום אחרי יום. במשך חודשים אנחנו גורעים את היכולות שחיזבאללה בנה לאורך עשרות שנים, שכבה אחרי שכבה, בדגש על יכולות השיגור והלחימה שלו. אנחנו מרחיקים את חיזבאללה מקו הגבול, המאיים על אזרחי ישראל, אלה שגרים בסמוך לגבול ורוצים לדעת שהוא לא יימצא שם יותר. חיסלנו למעלה מ-600 מחבלים, עשרות מהם מהצמרת הצבאית של ארגון חיזבאללה. המחיר שחיזבאללה משלם הולך וגדל, התקיפות שלנו ילכו ויתגברו.

תקפנו בימים האחרונים מאות יעדי טרור בלבנון. היום בבוקר חיזבאללה ירה פעם נוספת לעבר הצפון. זהו ירי לעבר אזרחים, אף מדינה ריבונית לא יכולה לאפשר איום כזה על אזרחיה ועל ריבונותה. חיזבאללה ממקם את המשגרים שלו, בסמוך לאזרחים לבנונים ובכך הוא מסכן אותם – אנחנו נעשה את כל מה שנדרש להסיר ולסכל איומים לעבר מדינת ישראל.

אנחנו נחזיר את התושבים בביטחון לבתיהם, ואם חיזבאללה עדיין לא הבין זאת, הוא יקבל עוד מכה ועוד מכה – עד שהארגון הזה יבין.
יש לנו צריך להגיד עוד יכולות רבות שטרם הפעלנו אותן, אנחנו נמצאים במוכנות גבוהה מאוד גם בהתקפה וגם בהגנה. אנחנו מוכנים היטב לשלבים הבאים, ומתכננים אותם בצורה איכותית לימים הבאים.

אני רוצה לפנות מכאן הערב לתושבי הצפון, אני זוכר היטב קרוב לשנה אתם לא נמצאים בבתים שלכם, אני רוצה שתדעו – צה"ל עושה מסביב לשעון, עם כוחות רבים, בכדי להחזיר אתכם לבתיכם בביטחון. אנחנו לא נתפשר על הביטחון שלכם, של המשפחות שלכם, של הילדים שלכם. אנחנו עושים זאת יד ביד עם ראשי הרשויות, ראשי המועצות המקומיות, הם מגלים בימים המורכבים האלה מנהיגות יוצאת דופן וראויה להערכה רבה מצד כולנו.

לתושבים בעורף – צריך להמשיך לנהוג באחריות כפי שעשיתם לאורך כל המלחמה, כפי שעשו רבים היום בבוקר בצפון במטחים שנורו לצפון המדינה. אנחנו נלחמים בחזיתות רבות, והאויבים שלנו ינסו לאתגר אותנו. אני יודע שזה לא פשוט, אבל התנהלות נכונה שלכם תמנע הישגים לאויב.

למעלה מאחד עשר חודשים, צה"ל נלחם בנחישות בדרום ובצפון, במקביל לפעילות בחזיתות ממזרח – יהודה ושומרון, תימן, עירק וכמובן איראן. אנחנו נלחמים למימוש מטרות המלחמה כולן – פירוק החמאס בעזה, על המפקדים שלו, על הפעילים שלו, על התשתיות שלו.
השבת החטופים כולם – זוהי משימה דחופה, גם כשאנחנו נלחמים בצפון, אנחנו לא מפסיקים לפעול למימוש המטרה החשובה והדחופה הזו, וכמובן, השבת תושבי הצפון לבתיהם בביטחון. בשם כל צה״ל חשוב לי לומר, אנחנו מצדיעים לאלו המשלמים את המחיר הקשה של מלחמתנו – המשפחות השכולות והפצועים, וזוכרים כמה מחיר זה כואב. נמשיך ללכת בדרך של הנופלים בהתמדה ובעוצמה.

מפקדי צה"ל ולוחמיו, גם בסדיר וגם רבים רבים אנשי מילואים, עומדים איתן לאורך זמן, וגם ברגעים אלו נמצאים בכל הגבולות, ובכל הזירות – נלחמים ומגנים על הביטחון שלנו כאן במדינת ישראל״.

 

◼️ לקבוצת חדשות מהארץ ומהעולם לחצו כאן

■ לקבוצת מלחמה בישראל חרבות ברזל לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דובר צה"ל

דילוג לתוכן