מבזקים
ישראל שוב בטופ 10: מקום 8 במדד האושר העולמי ערנות אזרחית הובילה למעצר: חשוד בלבוש חרדי נתפס בירושלים באשקלון לא מוותרים על התלמידים: מפגשים חינוכיים במתחם ממוגן במרכז תל אביב: מאות תעודות חשודות כמזויפות נתפסו אצל 4 שוהים בלתי חוקיים תוצאות המטח: פגיעה במבנה באזור תל אביב המדבר התעורר: הגשם מילא גבים והחזיר זרימות לערבה נתניה. הרצליה, דימונה וירוחם: שירותי הרווחה בחירום נפתחים לקהל רמלה מקלה על ההורים: החזרים על צהרונים וקייטנות דרמה בלכיש: חשוד הסתתר בארון בגדים ונעצר לאחר איומים על שוטרים אכיפה בתל אביב: נגרייה נסגרה בעקבות העסקת עובד ללא היתר מודיעין במרכז מהפכת התחבורה: כביש 6 ומחלף דניאל משתדרגים תרגיל פתע לכיתת הכוננות: כך נבחנה מוכנות קריית גת לחירום החינוך המיוחד חוזר בקריית גת: 42 גנים ו-4 בתי ספר נפתחו כשבתי הספר סגורים: המהלך המפתיע של המורים במודיעין עיד אל פיטר משנה את התחבורה: אלו הקווים שישתנו במרכז ובדרום לא רק זום: היוזמה המרגשת שהגיעה עד התלמידים באשדוד מזג האוויר היום: ירידה בטמפרטורות, גשם מתפשט וחשש לשיטפונות טרגדיה בכביש 443: נהג נהרג אחרי שרכבו התהפך במדרון אילת: רכב התנגש בעמוד ליד חוף המגדלור – נהג נפצע קשה כביש 90 נסגר בגלל שטפונות – הלימודים נדחו במגילות

לראשונה ברמלה: כנס ארכיאולוגיה: "אתריה המרכזיים וההיסטוריים ברמלה מהווים אבן שואבת לאלפי מטיילים"

ראש עיריית רמלה, מיכאל וידל, אירח השבוע בלשכתו את ד"ר דורון בן עמי, ארכיאולוג ראשי במרחב מרכז ברשות העתיקות ואת ד"ר חגית טורגה, ארכיאולוגית בכירה שעשתה את הד"ר שלה על רמלה. בפגישה דנו הצדדים והחליטו למסד ולקיים ברמלה את הכנס הראשון לרמלה בארכיאולוגיה של העיר.

ראש העיר וידל, ציין כי "לרמלה היסטוריה עתיקה ומפוארת המלמדת על מעמדה החשוב בימי קדם. אתריה המרכזיים וההיסטוריים מהווים אבן שואבת לאלפי מטיילים, חוקרים והיסטוריונים לאורך הדורות. אני רואה חשיבות רבה בקיום הכנס שיחשוף בפני משתתפיו את ההיסטוריה והארכיאולוגיה המפוארת של רמלה".

ד"ר בן עמי ציין: "אני מברך על האור הירוק שנתן ראש העיר לקיום האירוע. לרמלה מורשת עשירה ומפוארת של היסטוריה וארכיאולוגיה. הכנס מיועד בראש ובראשונה לתושבי רמלה, לחוקרים, ארכיאולוגים מורי דרך ואוהבי היסטוריה וארכיאולוגיה". ד"ר טורגה ציינה, כי רבים יופתעו מאוצרות הארכיאולוגיה שנחשפו ברמלה, אין לי ספק שהכנס יהיה מרתק".

ראש העיר הנחה את מנכ"ל העירייה רונן עזריה, לכנס ועדה משותפת לעירייה ולרשות העתיקות לבניית תכני הכנס בהם בין היתר:  ההיסטוריה של רמלה, בניית העיר מראשיתה, ממצאים ארכיאולוגיים ועוד. הכנס אמור להתקיים על פי התכנון בנובמבר 2020.
דילוג לתוכן