בשני הרבעונים הראשונים של שנת 2021 החלו להיבנות בארץ 4,138 יחידות דיור צמודות קרקע (דירות בבניינים בני 1-2 קומות) שהיוו 17% מסך התחלות הבנייה, לעומת 8,109 צמודי קרקע שהחלו להיבנות בשנת 2020 כולה (16% מכלל התחלות הבנייה בשנה זו) ולעומת יותר מ – 10,000 יח"ד בשנים 2019 ו – 2020. כך עולה מניתוח נתוני התחלות הבנייה של הלמ"ס שבוצע בחברת שיווק הנדל"ן דרא.

הערים המובילות בבניית צמודי קרקע במחצית הראשונה הם יישובי יהודה ושומרון שבהם החלו להיבנות במחצית 279 צמודי קרקע (37% מכלל התחלות הבנייה בהם), לעומת 426 צמודי קרקע שנבנו ביו"ש בכל 2020 (46% מהסה"כ).
אחרי יו"ש מדורגת העיר באר שבע שהחלו להיבנות בה 119 צמודי קרקע במחצית הראשונה בהשוואה ל-239 בכל 2020; רהט עם 118 התחלות בנייה; אופקים עם 81 ומיתר, שסוגרת את החמישייה הראשונה, עם 73 התחלות בנייה של צמודי קרקע.
בעיר לוד נבנו 4 יח"ד צמודי קרקע בלבד לעומת 27 בכל שנת 2020. קבוצת רם אדרת וחברת סלעית יחלו בקרוב בשיווק של פרויקט בן 96 יח"ד בשכונת גני איילון בלוד. הפרויקט יכלול 24 מגרשים, בשטח של כ-550 מ"ר כל אחד, שעליו תוקם רביעיית בתים: שתי דירות גן ושתי דירות גג. לדברי טלי שרון, סמנכ"לית השיווק בקבוצת רם אדרת, "נתוני הלמ"ס מחזקים את מה שאנחנו מרגישים בשטח. מדובר אולי בהזדמנות אחרונה לרכוש צמוד קרקע במרכז הארץ, מוצר שהולך ונעלם. השנתיים האחרונות הגדילו את הצורך של אנשים במרחב ביתי. רוכשים רבים מחפשים דירות גדולות, דירות עם גינות או מרפסות רחבות, וההיצע של דירות כאלו במרכז הארץ הוא נמוך במיוחד ועל פי האסטרטגיה של מנהל התכנון הוא ילך ויקטן לאור הרצון להגדיל את צפיפות הבנייה ולנצל נכון יותר את הקרקע".
קבוצת ערים
- אופקים
- אור יהודה
- אילת והערבה
- אשדוד
- אשקלון
- באר יעקב
- באר שבע והנגב
- בת ים
- גבעת שמואל
- גבעתיים
- גדרה
- גן יבנה
- גני תקווה
- דימונה
- הרצליה
- חולון
- יבנה
- יהוד מונוסון
- ירוחם
- ירושלים
- כל הארץ
- כפר סבא
- לוד
- מודיעין מכבים רעות
- מועצות - עוטף עזה
- מזכרת בתיה
- מצפה רמון
- נס ציונה
- נתיבות
- נתניה
- סביון
- ערד
- פתח תקווה
- קריית אונו
- קריית גת
- קריית עקרון
- קרית מלאכי ו-מ.א באר טוביה
- ראש העין
- ראשון לציון
- רחובות
- רמלה
- רמת גן
- רמת השרון
- שדרות
קטגוריות
זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.








