מבזקים
בגיל 18 היא התחילה לאפות לחברים. ואז הגיעו המילואים: הסיפור המתוק של חולון הצורף שהחליף את כלי העבודה במדי צה"ל: הסיפור שמאחורי הסטודיו בהרצליה האחד בהנדסה קרבית, השני ברבנות הצבאית: שני החברים מדימונה שנלחמו גם על העסק שלהם יותר מ – 300 ימי מילואים: אשת השיווק מגני תקווה שנאלצה לבנות מחדש את העסק שלה שני אחים, יותר מ – 800 ימי מילואים ותלמידים שהתגייסו לעזור: הסיפור מאחורי הבייקרי בגן יבנה ממפקדת בה"ד 11 לסטודיו לקרמיקה בגדרה: האישה שמאחורי 710 הכלניות כמעט 400 ימי מילואים, חנות אחת ואלפי עלים ירוקים: הסיפור של איל מגבעתיים גבעת שמואל: מאחורי מגשי האירוח המוקפדים עומדת גם משפחת מילואים יותר מ – 400 ימי מילואים, ועכשיו תורנו: הירקן מבת ים שמאמין בכחול לבן באר שבע: 300 ימי מילואים, שני אחים והחנות שאבא השאיר להם מבאר יעקב ללבנון ובחזרה: אבא במילואים כתב ספר ילדים מתוך געגוע לילדיו מפקדת פלוגה במילואים, קונדיטורית באזרחות: הסיפור המתוק של טוהר מאשקלון מאשדוד לאבו דאבי: הרופא במילואים והחובשים שמאחורי פיתוח רפואי ישראלי הוא תכנן לפתוח מתחם נופש באילת, ואז פרצה המלחמה: הסיפור של שמעון אמיר קריית גת חוגגת את חג הסיגד: אסתר רדא, אלמז מנגיסטו וכניסה חופשית שלושה שותפים, 1,200 ימי מילואים ומטבח אחד באור יהודה: הסיפור שמאחורי אטיליו ממחסן קטן באופקים לחנות אונליין, ובדרך גם מילואים: הסיפור שמאחורי ״רותן״ תאונת דרכים בכביש 35 סמוך לברכיה: חמישה פצועים פונו לברזילי אזהרת משרד הבריאות: אל תאכלו את האגוזים, הפיצוחים והפירות היבשים האלה הולך רגל ורוכב אופנוע נפצעו קשה בתאונה בצומת רכבת ראש העין צפון

מדענית ראשית חדשה במשרד להגנת הסביבה – תושבת גדרה, פרופ' נגה קרונפלד-שור

פרופ' נגה קרונפלד-שור תושבת גדרה נבחרה לתפקיד המדענית הראשית של המשרד להגנת הסביבה. פרופ' קרונפלד-שור מוערכת ביותר ובעלת שם עולמי בתחום הסביבה והאקולוגיה. מחקריה עוסקים בהשפעת הסביבה על האדם ובעלי החיים, ובם מחקרים בנושאים כמו התחממות גלובלית, זיהומים סביבתיים, שמירה על המגוון הביולוגי ועוד. באחרונה פרופ' קרונפלד-שור הייתה אחת משני המועמדים הסופיים לתפקיד רקטור אוניברסיטת תל-אביב.

(צילום: מתוך עמוד הפייסבוק של נגה קרונפלד-שור)

לקרונפלד-שור תואר ראשון בביולוגיה, תארים שניים בזואולוגיה וניהול, ודוקטורט בזואולוגיה מהפקולטה למדעי החיים באוניברסיטת תל-אביב. היא חברת הסגל הבכיר של אוניברסיטת תל אביב ופרופסור מן המניין בבית הספר לזואולוגיה.

במהלך השנים החזיקה בתפקידי ניהול רבים באוניברסיטה ומחוץ לה.  בין השאר, שימשה כראש המחלקה ובית הספר לזואולוגיה, הייתה חברה בוועד המנהל של החברה להגנת הטבע, חברה במליאת רשות הטבע והגנים שם כיהנה גם כראש הועדה המדעית-מקצועית של רשות הטבע והגנים וכיהנה כנציגת אקדמיה במועצת גנים ושמורות. היא ניהלה פרויקטים לאומיים ובינלאומיים וייעצה לגופי ממשלה ולארגונים בין-לאומיים.

תפקיד המדענית הראשית הוא חשוב עבור הדרג המקצועי במשרד להגנת הסביבה, שכן הוא כולל ייעוץ אסטרטגי, מדעי וטכנולוגי. הייעוץ כולל קידום של התחום הסביבתי בישראל לפי הנעשה במדינות מפותחות מובילות ובמדינות החברות ב-OECD, וסיוע בקבלת החלטות המבוססות על ידע מדעי אמפירי.

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של גדרה

לחצו כאן
דילוג לתוכן