מבזקים
חיפושים נרחבים אחרי נעדרת בסיכון, בת 78, מפתח תקווה המשרד לשירותי דת אישר את נישואיהם של עדן פינס ואושר כהן אימה בדוכן מפעל הפיס באשדוד פנים לקהילה: אברהם איצקוביץ – הנגן מאשדוד שעובד בחברה קדישא ונלחם על החיים בשטח כמתנדב איחוד הצלה פנים לקהילה: מתנדב איחוד הצלה מבני עייש, אלכס סק – מהטרגדיות ששינו את חייו ועד להחייאה המוצלחת על השכן ביישוב מוות בבדידות בדימונה: גופת אישה בת 54 אותרה במצב ריקבון מתקדם לאחר ימים פציעה חודרת ברהט: צעיר נפצע בינוני באירוע אלימות במתחם 2 בעיר המגפה השקטה מכה שוב: גופת אישה בת 76 אותרה במצב ריקבון מתקדם באשקלון אירוע אלימות חריג בבית מלון באילת: תושב בת ים נעצר פלילים בנתניה: צעיר נאשם בהחזקת סם מסוג MDMA בדירה שכורה בעיר נס ברחובות: במהלך פעולות ההחייאה על הילדה – חזר הדופק; הציבור נקרא לקרוע שערי שמיים "הבדיקה הנומרולוגית שפתחה את המזל": עשרות משתתפים בערב פנויים-פנויות בגבעת שמואל דרמה בצפון: מיירט שוגר לעבר מטרה חשודה; כטב"ם של חיזבאללה נפל בדרום לבנון המגפה השקטה של הנשים בישראל והמהלך מעורר ההשראה של לבנת פורן: "שאף אישה לא תישאר לבד" אירוע אלימות בבאר יעקב: בן 45 נפצע באורח בינוני צו איסור פרסום הוסר: המשטרה מבקשת את עזרת הציבור באיתור חשוד בניסיון רצח באילת רחובות: ילדה כבת 9 פונתה במצב אנוש תוך כדי החייאה לאחר שטבעה באמבטיה 6 צוותי כיבוי נאבקים בשריפה באזור התעשייה הצפוני באשדוד קטין נעצר בחשד שדקר נער בן 15 בקריית גת אשקלון: ילד בן 8 נפצע בינוני לאחר שנפל מגובה בגינה ציבורית

אושר בקריאה ראשונה: שדה תעופה בינלאומי יוקם בנבטים

28 חברי כנסת תמכו בהצעה, ללא מתנגדים, והיא תוחזר לדיון בוועדת הכלכלה >> במטה התושבים "הנגב ממריא מנבטים" הדגישו כי המאבק לא תם

מליאת הכנסת אישרה בקריאה ראשונה את הצעת חוק הקמת שדה תעופה בנבטים (הוראות מיוחדות), התשפ"ה–2025 של חברי הכנסת רם בן ברק, אלמוג כהן וקבוצת חברי כנסת, אליה הוצמדה הצעה של ח"כ נעמה לזימי. 28 חברי כנסת תמכו בהצעה, ללא מתנגדים, והיא תוחזר לדיון בוועדת הכלכלה.

מוצע לקבוע כי יוקם שדה תעופה בינלאומי בנבטים בתוך 5 שנים. עוד מוצע לקבוע שהמועצה הארצית לתכנון ולבנייה תגיש לאישור הממשלה תכנית מיתאר ארצית מפורטת של שדה התעופה המתוכנן, עד ליום 31.12.2025, וכי המועצה תוסמך לקצר כל תקופה שנקבעה לפי חוק התכנון והבנייה לעשיית פעולה הנדרשת לאישור התוכנית.

בדברי ההסבר להצעה נכתב: "בישראל פועלים כמה שדות תעופה המשמשים להפעלת טיסות בין־לאומיות מישראל ואליה, וטיסות פנים־ארציות. בשל העלייה העקבית בעיתות שגרה במספר הנוסעים בטיסות אלה, צפוי שנמל התעופה בן־גוריון, שהוא נמל התעופה המרכזי הפועל בישראל, לא יוכל להכיל את מספרי הנוסעים וכן את הביקוש הרב לטיסות.

כדי להבטיח כי שדה התעופה שיוקם בשנים הקרובות יהיה בנבטים וכי הממשלה תיתן עדיפות להקמתו על פני כל חלופה אחרת, מוצע לקבוע כי בתוך חמש שנים מיום פרסומו של החוק המוצע יסתיימו הליכי התכנון וההקמה של שדה התעופה בנבטים".

ראש עיריית דימונה, בני ביטון, בין התומכים המרכזיים למהלך, הוסיף: "במשך שנים נלחמנו לקידום שדה תעופה בנבטים והיום אנחנו רואים התקדמות אמיתית. מדובר בפרויקט שישנה את פני הדרום כולו, יביא עשרות אלפי מקומות עבודה ויהפוך את הנגב למוקד כלכלי משגשג. אני קורא לממשלה להמשיך ולפעול לקידום המהלך עד ליישומו המלא".

במטה התושבים "הנגב ממריא מנבטים" הדגישו כי המאבק לא תם: "אישור הצעת החוק בקריאה ראשונה הוא הישג אדיר, אך הדרך עוד ארוכה. נמשיך להפעיל לחץ ציבורי ופוליטי כדי להבטיח שהחוק יעבור בקריאה שנייה ושלישית ויהפוך למציאות. זה לא רק מאבק על נמל תעופה – זה מאבק על עתיד הנגב, על מקומות עבודה, על פיתוח כלכלי ועל חיזוק הפריפריה הישראלית".

◼️ הצטרפו לחדשות תעופה וטיסות בווטסאפ לחצו כאן

צילום: FREEPIK

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אופקים

לחצו כאן
דילוג לתוכן