מבזקים
מה עושים אחרי הלימודים? אופקים מקדמת מסגרת לילדים עם צרכים מיוחדים עד גיל 21 רחובות: רו״ח ויועצת מס חשודים שלא דיווחו על מיליוני שקלים מהכנסות לקוח מתחת לרגליים שלהם מסתתרות אלפי שנות היסטוריה: כך ילדי יבנה מגלים מחדש את העיר סביון ממבט על: המועצה מקדמת מיפוי תלת ממדי חדש של היישוב עד 10,000 שקל לסטודנטים מראש העין: ההרשמה למלגות הוארכה, ואלה התנאים צריכים תעודת לידה או ספח לתעודת הזהות? השינוי במשרד הפנים בפתח תקווה שכדאי להכיר יוצאים לטיילת באשקלון? נקודת שיטור חדשה הוצבה ליד עגלות הקפה מגרש הכדורגל באדוריים חודש: הבשורה לילדים ולמשפחות בשכונות הוותיקות בקריית גת רק יזם אחד ניגש למכרז ברמלה: הקרקע ל – 102 דירות נמכרה בכ – 28.5 מיליון שקל מטפלים בהורה עם דמנציה? ברמת השרון יש מקום שבו גם אתם יכולים לקבל תמיכה, בחינם עשרות שקיות אשפה נאספו מחופי אילת: מה השאירו אחריהם המבלים? שישה שבועות של עבודות כביש בדימונה: סגירות תנועה צפויות באזור שכונת אריאל שרון מ – 2 קילומטרים עם הילדים ועד חצי מרתון: נתיבות מתכוננת למרוץ, וההרשמה עומדת להיסגר רחובות: שלושה נפצעו קל בתאונה ברחוב גד פינשטיין מהפכת הטעינה החשמלית בדרך לתחנות הדלק: יותר עמדות מהירות ופחות בירוקרטיה תלונה במשטרה נגד שחקן כדורגל ישראלי בחשד לעבירת מין כביש 232 סמוך למפלסים: 7 פצועים בתאונה בין שלושה כלי רכב תאונה קשה בדימונה: אישה כבת 65 נפצעה קשה, חמישה נוספים נפגעו פרסום ראשון: עיריית חולון תובעת 3 מיליון שקל ממעסיקי שוהים בלתי חוקיים שמואל דוד בכנס איגוד הדוברים: כך מנהלים הסברה ושיווק בעיר גדולה

מה עושים אחרי הלימודים? אופקים מקדמת מסגרת לילדים עם צרכים מיוחדים עד גיל 21

עיריית אופקים פרסמה מכרז להפעלת תוכנית טיפול, העשרה ופנאי לילדים ולצעירים עם צרכים מיוחדים במגזר החרדי. המסגרת המתוכננת תפעל בשעות אחר הצהריים, חמישה ימים בשבוע, ותוכל לקלוט עד 24 משתתפים. בתוכנית נכללים חוגים, פעילות חברתית, ארוחה קלה וליווי מקצועי. מה מתוכנן, מי יוכל להשתתף ומתי השירות צפוי לצאת לדרך?

עבור הורים לילד עם צרכים מיוחדים, השעה שבה מסתיים יום הלימודים אינה בהכרח תחילתו של אחר צהריים רגוע. לעיתים היא מסמנת מעבר לשעות נוספות של טיפול, השגחה, הסעות וחיפוש אחר פעילות מתאימה.

באופקים מקדמים כעת מסגרת שנועדה לתת מענה לחלק מהצרכים האלה, באמצעות תוכנית טיפול, העשרה ופנאי שתפעל לאחר שעות הלימודים.

ביום ראשון, 1 בנובמבר 2026, פרסמה עיריית אופקים מכרז פומבי לבחירת גוף שיפעיל תוכניות לילדים ולמתבגרים עם צרכים מיוחדים במגזר החרדי בעיר.

מסמכי המכרז מפרטים את אוכלוסיית היעד, שעות הפעילות, היקף המשתתפים המרבי והדרישות מהגוף שייבחר להפעיל את השירות.

לפי המסמכים, התוכנית מיועדת לילדים ולצעירים בגילי 3 עד 21, המתגוררים עם משפחותיהם בקהילה.

הפעילות המתוכננת תתקיים בימים ראשון עד חמישי, בין השעות 14:00 ל־18:00, בהיקף כולל של 20 שעות שבועיות.

מסמכי המכרז קובעים גם כי הפעילות תותאם לשעות המסגרות של החינוך המיוחד וללוח החופשות הרלוונטי.

אבל מה אמורים הילדים לקבל במסגרת הזאת?

המטרה המוצהרת אינה רק לספק מקום שבו ישהו לאחר הלימודים, אלא ליצור מסגרת המשלבת פעילויות העשרה ופנאי, חוגים והתנסויות חברתיות.

בתוכנית מודגש הצורך בטיפוח קשרים בין־אישיים, ביצירת חוויות חיוביות ובהתאמת הפעילויות ליכולות ולצרכים של המשתתפים.

עבור ילדים וצעירים עם צרכים מיוחדים, מסגרת חברתית מותאמת יכולה לאפשר מפגש עם בני גילם, התנסות בפעילויות חדשות ושמירה על שגרה גם לאחר סיום יום הלימודים.

אלא שהמסמכים מתייחסים גם לצד נוסף של ההתמודדות: המשפחה.

אחת ממטרות התוכנית, כפי שהוגדרו במכרז, היא להעניק סיוע והקלה למשפחות הילדים והמתבגרים בשגרת היום התובענית.

המשמעות עבור ההורים עשויה להיות אפשרות למסגרת קבועה בשעות אחר הצהריים, במקום להידרש לארגן מדי יום פתרונות נפרדים להשגחה ולפעילות.

עם זאת, חשוב להדגיש כי השירות עדיין נמצא בשלב ההתקשרות עם מפעיל, ולא פורסם מועד שבו יוכלו משפחות להתחיל להשתמש בו.

היקף התוכנית המוצע מוגבל לעד 24 משתתפים. זהו מספר המשתתפים המרבי שנקבע במסמכי המכרז, ולא מספר ילדים שכבר שובצו במסגרת.

אחד התנאים המרכזיים נוגע למקום שבו תתקיים הפעילות.

המפעיל שייבחר יידרש להעמיד מבנה מתאים בתחומי העיר אופקים, העומד בדרישות הנגישות ובתקנים החלים על מסגרות מסוג זה.

בין היתר נקבע כי המבנה יאפשר גישה גם לילדים ולצעירים המשתמשים בכיסאות גלגלים.

המסמכים מטילים על המפעיל את האחריות להחזקת המבנה, לציוד ולחומרים הנדרשים לפעילות.

בנוסף, נדרש המפעיל לדאוג לארוחה קלה עבור המשתתפים.

לפי מפרט השירותים, הארוחה עשויה לכלול פירות, ירקות, כריכים, מעדנים או מזונות קלים אחרים. המפעיל יחויב לספק, בהזמנה מראש, גם חלופות למשתתפים עם רגישות לגלוטן או למוצרי חלב.

אלה אולי נראים פרטים קטנים, אבל עבור משפחה הזקוקה למסגרת מותאמת, נגישות פיזית, מזון מתאים וצוות מקצועי הם חלק בלתי נפרד מאיכות השירות.

בהתאם לכך, המכרז כולל דרישות גם לגבי כוח האדם.

הגוף שייבחר יצטרך להעסיק עובד או עובדת סוציאליים במסגרת המועדון, מדריך פעילות ומפעילי חוגים, בהיקף המתאים לצורכי התוכנית.

העובדים יידרשו להיות בעלי ניסיון והכשרה מתאימים, והמפעיל יחויב לוודא שאנשי הצוות העומדים בקשר עם המשתתפים מחזיקים באישורים הנדרשים על פי החוק למניעת העסקת עברייני מין במוסדות מסוימים.

העירייה גם דורשת שהמפעיל יעבוד בשיתוף פעולה עם האגף לשירותים חברתיים.

כיצד ייבחר הגוף שיפעיל את התוכנית?

המכרז מיועד לגופים מאוגדים, ובהם עמותות וחברות, בעלי ניסיון קודם בהפעלת תוכניות דומות עבור ילדים וצעירים עם צרכים מיוחדים במגזר החרדי.

אחד מתנאי הסף הוא ניסיון של שלוש שנים רצופות לפחות בהפעלת תוכניות מהסוג הזה ברשות מקומית אחת לפחות, במהלך השנים 2020–2026.

בנוסף, על המציע להעמיד מבנה מתאים בעיר או להציג התחייבות מתאימה להעמדת מבנה כזה, בכפוף לזכייה.

בבחירת המפעיל תינתן חשיבות לאיכות התוכנית המוצעת, לניסיון המקצועי, להמלצות ולהתאמת הפעילות לאוכלוסיית היעד.

לפי מסמכי המכרז, משקל של 40 נקודות מתוך 100 יינתן להתרשמות ועדת הבחינה מתוכנית ההפעלה עצמה.

כלומר, השאלה אינה רק אם הגוף המציע עומד בדרישות הטכניות, אלא גם איזו פעילות הוא מתכוון להציע וכיצד ייתן מענה לצרכים של הילדים והצעירים.

ההתקשרות המתוכננת היא לתקופה ראשונית של 24 חודשים, עם אפשרות של העירייה להאריך אותה בשלוש תקופות נוספות של שנה כל אחת.

לפי המסמכים, התשלום למפעיל אמור להתבצע באמצעות משרד הרווחה והביטחון החברתי, בהתאם לתעריפים ולתנאים החלים על השירות.

עם זאת, לא פורסם סכום תקציבי כולל לתוכנית, ואין במסמכים שנבדקו פירוט מספק כדי לקבוע מה תהיה השתתפותן הכספית של המשפחות, אם בכלל.

ומה צריכים לדעת הורים המעוניינים בשירות?

בשלב זה העירייה אינה מפרסמת טופס הרשמה למשתתפים במסגרת המכרז החדש.

ההודעה הנוכחית מיועדת לגופים המעוניינים להפעיל את התוכנית. לאחר בחירת המפעיל וקביעת מועד תחילת הפעילות ניתן יהיה לקבל מידע ברור יותר על הליכי ההפניה והקליטה.

מסמכי המכרז קובעים כי המפעיל יידרש לתת שירות לילדים ולצעירים שיופנו לתוכנית על ידי העירייה או מי מטעמה.

לכן אין להניח שמדובר במסגרת שניתן להירשם אליה ישירות, ללא בדיקת זכאות או הפניה מתאימה.

משפחות המעוניינות לברר אילו מענים קיימים כיום יכולות לפנות לאגף לשירותים חברתיים בעירייה, אך אין לראות בפרסום המכרז אישור לכך שנפתחו מקומות חדשים באופן מיידי.

לגופים המעוניינים להתמודד על הפעלת המסגרת, המועד האחרון להגשת הצעות הוא יום שלישי, 24 בנובמבר, בשעה 12:00.

שאלות הבהרה אפשר להגיש עד 10 בנובמבר בשעה 12:00, באמצעות אתר עיריית אופקים.

את ההצעות יש להגיש במסירה אישית לתיבת המכרזים בבניין העירייה ברחוב הרצל 38, בלשכת מנכ״ל העירייה בקומה השנייה, בהתאם להוראות המכרז.

פרסום המכרז הוא שלב בדרך להסדרת הפעלת השירות, אבל עדיין לא ידוע מי יהיה המפעיל, היכן בדיוק תפעל המסגרת ומתי יוכלו המשתתפים להגיע אליה.

עבור המשפחות, אלה השאלות החשובות באמת.

האם המסגרת תהיה נגישה מהבית? אילו פעילויות יוצעו? כיצד יותאמו השירותים לילדים בגילים ובצרכים שונים? ומה יהיה תהליך ההצטרפות?

בשלב זה לא פורסמו תשובות מלאות, אך מסמכי המכרז מאפשרים להבין מה העירייה מבקשת לקבל מהגוף שייבחר.

עבור משפחות המתמודדות מדי יום עם הצורך לשלב בין עבודה, טיפול בילדים ושמירה על שגרה משפחתית, מסגרת אחר הצהריים מותאמת עשויה להיות בעלת חשיבות רבה.

כעת נותר לראות כיצד יתקדם הליך בחירת המפעיל, ומתי תהפוך התוכנית המתוארת במסמכים לשירות זמין עבור המשפחות באופקים.

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: FREEPIK

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אופקים

לחצו כאן
דילוג לתוכן