דו קיום: פרויקט שירה משותף של 150 ילדים יהודים, נוצרים וערבים בתל אביב

פעילות שירה משותפת של 150 ילדים יהודים, נוצרים וערבים מבית הספר "צהלה" ומבית הספר הרב־תרבותי "פרר" ביפו התקיימה ביום חמישי האחרון. האירוע החל בסדנאות משותפות של שירה, ריקוד ונגינה.

פעילות שירה משותפת של 150 ילדים יהודים, נוצרים וערבים מבית הספר "צהלה" ומבית הספר הרב־תרבותי "פרר" ביפו התקיימה ביום חמישי האחרון. האירוע החל בסדנאות משותפות של שירה, ריקוד ונגינה.

בחלק השני של המפגש התקיים מפגש שירה משותף של כל הילדים ששרו יחדיו שירים בעברית שגם תורגמו לערבית ושירים בשפה הערבית שתורגמו לעברית. את הפרויקט בבית הספר "צהלה" בתל־אביב הובילה טלי דגן גורפיין, מרצה ומדריכה פדגוגית בפקולטה לחינוך מוזיקלי, ואת הפרויקט בבית הספר הרב־תרבותי "פרר" ביפו ליוותה מרי זוערוב, מורה מאמנת בפקולטה לחינוך מוזיקלי במרכז האקדמי לוינסקי־וינגייט. עיריית תל־אביב נתנה את ברכתה ליוזמה.

פרויקט "כיתה כמקהלה" החל בשנת 2016 ביוזמת הפקולטה לחינוך מוזיקלי במרכז האקדמי לוינסקי־וינגייט. את הפרויקט מפעילים סטודנטים להוראת החינוך המוזיקלי בפקולטה, שתפקידם לא רק ללמד מוזיקה, אלא גם להנגיש לתלמידים משתי אוכלוסיות את התרבות האחרת ואת קבלת האחר, ולפתח שיח מכיל ומכבד בין הילדים דרך העשייה המוזיקלית. השנה הפרויקט מופעל בארבעה בתי ספר: "צהלה" בתל־אביב, בית הספר הרב־תרבותי "פרר" ביפו, בית הספר "לב מכיל" בחדרה ובית הספר "פארוק שחידם" בעוספיא.

הפרויקט מתבסס על נתוני מחקר שערכו לפני יותר מעשור ד"ר אביבה אביב ואווה פיטליק, לשעבר חברות סגל אקדמי במרכז האקדמי לוינסקי־וינגייט, שמצא שמקהלה של ילדים יהודים וערבים מלוד הובילה להתקרבות, לקבלה ולאהבה בין הילדים. במהלך השנים שבהן הפרויקט פעל הגיעו לסטודנטים ולצוות החינוכי דיווחים שהשתתפות בפרויקט הגבירה בקרב התלמידים את תחושת השייכות ושיפרה את התנהגותם של התלמידים.

ד"ר ביאטריס בר, מרצה בפקולטה לחינוך מוזיקלי במרכז האקדמי לוינסקי־וינגייט: "דווקא בימים אלו של מתיחות ביטחונית, אירועי שירה משותפים מסייעים בקבלה של האחר ומגבירים את תחושת השייכות, כפי שנמצא במחקרים שנערכו בנושא. כמו כן, מורים ומנהלים שהיו שותפים ליוזמה דיווחו על שינויים לטובה בהתנהגות התלמידים". 

צילום: גרשון ולדמן

דילוג לתוכן