מבזקים
שני אחים מקריית גת נעצרו בחשד לשוד: הקורבן הותקף באמצעות קסדה נתניה בדרך לחיבור מהיר יותר לכביש 6: אושרה להפקדה תוכנית מחלף אלכסנדר רעול פנים, גז פלפל וסכין: כתב אישום על סדרת מעשי שוד ביבנה ובנס ציונה בת 77 מבאר שבע נעדרת מאז היום: המשטרה מבקשת סיוע באיתורה כמעט 5 ק״ג קוקאין נתפסו ליד באר שבע – שני תושבי תל שבע נאשמים דירה בבאר שבע נסגרה ל־30 יום: המשטרה מצאה ז׳יטונים, קלפים וחומר החשוד כקריסטל שנת השירות החדשה בערד יצאה לדרך: המשימה הראשונה של חניכי "קול־גיא" עץ ושיר לכל נופל: יער "חרבות ברזל" ייחנך בעוטף עזה ב־4 באוקטובר בן 24 מרמת גן נעדר מאז הצהריים: המשטרה מבקשת סיוע באיתורו בן 30 נפגע מרכבת בירושלים ונפצע קשה – אישה נוספת נפגעה קל 130 שקל לחודש: שלושה חוגים חדשים לילדי החינוך המיוחד בקריית מלאכי עיר היין, אשקלון: בן 12 נפגע מרכב ברחוב ארגמן גאווה לאשדוד: אות שר החינוך ללכידות החברתית והתקווה הישראלית הוענק לעיר סטודנטים בנס ציונה, שימו לב: מלגות של עד 12 אלף שקל – וההרשמה נפתחת מחר אילת: בת 13 נפלה מגובה של 6 קומות – מצבה קשה סוכות בקריית מלאכי: מופעים בחינם, מסיבת מים, נינג׳ה והקפות שניות בן 20 עבד במחסן, חזר בלילה – וגנב סירים בשווי 2,100 שקל בת ים: 60 מנהלות ומדריכות נחשפו למודל החדשנות בגיל הרך בעיר סדרת הצתות באשדוד: האחראי אותר וישלם 32 אלף שקל מתיחות בעיריית אשדוד: ועד העובדים הורה שלא לקיים פגישות בענייני זכויות ותנאי העסקה ללא נציגותו

מכה של מדוזות: קבלו את כל השיטות כיצד נכון לטפל בעת צריבה בים

, ד"ר להבית אקרמן, מומחית ברפואת עור, משתפת על דרכי הטיפול אם נצרבים ממדוזה

המדוזות כבר כאן: הן מגיעות לישראל מדרום לצפון. בקיץ שעבר הגיעו מעט מדוזות, השנה הן הגיעו בהמוניהן. מדובר בנחילים של המדוזה 'חוטית נודדת' המוכרת לנו, יחד עם כמה מינים אחרים, פחות צורבים. אבל אם בכל זאת חפצתם ביום שמשי של ים, ד"ר להבית אקרמן, מומחית ברפואת עור, על דרכי הטיפול אם נצרבים ממדוזה.

ד"ר אקרמן, מסבירה: "כמו כל דבר ברפואה, רפואה מונעת היא הרפואה הטובה ביותר. יודעים שיש מדוזות?, נסו עד כמה שניתן להימנע ממגע ולא להיכנס למים. בכל מקרה אם נכנסים למים, תצטיידו בבגד ים עם שרוולים ארוכים, (יעיל גם נגד שמש וגם נגד צריבות) או בגדי גלישה".

עוד מוסיפה ד"ר אקרמן: "בנוסף לשרוול ארוך, קיים קרם הגנה דולה עקיצות- היעילות שלו לדעתי עוד לא מספיק מוכחת – אבל מה שכן , אם מורחים ממנו שכבה עבה ואחידה זה מהווה שכבת הגנה נוספת לעור הגוף. זה לא הגנה מלאה בפני מדוזה- אך זה כן יכול להקל בעת צריבה". סוג המדוזה הקיימת בחופי ישראל הינה מדוזה מזוג 'חוטית נודדת' ותודה לאל שאין בחופינו את הזן הקטלני הקיים בתיאלנד – הקובייתית. לכןף גם כאשר נצרבים, אין בכך סכנה ממשית. מבחינת טיפול- יש לנסות קומפרסים עם מים בשילוב מלח ואם לא עוזר לפנות לעזרה רפואית. עניין החומץ כבר פג מן העולם וכך גם לגבי שתן . שימו לב כי  מי מלח מהים- עדיף שלא להשתמש – כי ארס או חלקי מדוזה יכולים להיות גם שם. 

אז כן לשטוף במי ברז תחת זרם חזק שישטוף את הארס, וכשחוזרים הביתה לעשות קומפרסים חמים עם מעט מלח בישול (כן כן מלח בישול) באמצעות בד טריקו  . להספיג טוב ולהניח על האזור הצרוב – לרבע שעה כמה פעמים. המלח ככל הנראה יסייע לנטרל את הארס.

במקרים קלים קומפרסים ומשחות להקלה של כוויות כמו- ביאפין, אלוורה,וכו, יסייעו בהחלמה. וישנם תכשירים ללא מרשם – מים תרמליים, סיקפלסט ודרמליבור. ובמקרים קשים – לפנות לייעוץ רופא עור (ניתן עור בשירותי אןנליין או דרך שירותי מיון עור בקופה) רק במקרים קשים מאד הטיפול יהיה סטרואידים סיסטמיים ואפילו אשפוז. 

על פי הוראות של מד"א: יש לצאת מהים ולשטוף את מקום הצריבה תחילה במי הים המלוחים ולאחר מכן במי ברז זורמים ללא שפשוף המקום. הסירו באם קיימים שאריות מדוזה בעזרת מקלון או חתיכת פלסטיק, הימנעו משפשוף האזור על מנת שלא להחמיר את התפשטות הארס.אם הפגיעה קשה ומלווה בתחושת כאב עזה שלא חולפת, יש לפנות למתקן רפואי.אם מופיעים סימנים חמורים כמו קוצר נשימה, התקף אלרגיה, נפיחות שאיננה מקומית, בצקת קשה, כיחלון של הגפה הפגועה – יש לחייג מייד למד"א.

◼️ לקבוצת חדשות  אשדוד בווטסאפ לחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות אילת בווטסאפ לחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות בווטסאפ – חדשות מהארץ/מהעולם/משפט/עורכי דין/פלילי לחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות בווטסאפ – מלחמה בישראל חרבות ברזל לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: יח"צ

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אילת והערבה

לחצו כאן

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אשדוד

לחצו כאן
דילוג לתוכן