מבזקים
רוצים להגיע למירון? השנה זה יהיה אחרת לגמרי הקו האדום נחתך: הרכבת הקלה בירושלים משובשת ירושלים במוקד: תקיפת נזירה מעוררת זעזוע וטענות להחרפת תופעה אופקים אמרה תודה למי שעמדו מול המחבלים תל אביב סוגרת צירים: ההכנות למשחק הגדול 20 שנה אחרי הפינוי: שא נור חוזרת לבניית קבע רהט ובאר שבע: “דמות בהשאלה” נחשפה קריית גת, רמת גן, פתח תקווה, הרצליה ומעלה אדומים מקבלות מיליונים ים המלח, מדבר יהודה: סכנה מיידית בשטח חוף הרצל בנתניה תחת אזהרה: נמצאו חיידקים במים דו״ח הנגב: “הכתובת על הקיר הפכה לרשמית” שיא מדאיג: 57 קשישים נהרגו כהולכי רגל בשנה החולפת גבעתיים מוכיחה: ספורט לא שייך רק לצעירים נקבע מותה של האישה שנדרסה בתאונת פגע וברח ברמלה רכבת, אוניברסיטה ובית חולים: כך תיראה מודיעין בקרוב לראשונה בקניון באר יעקב: לימנצ'לו- מכירה יומית מבית היוצר של "יריד החלומות של נתנאלה" כשמצוינות פוגשת הזדמנות: בני הנוער של נתניה במרכז אלימות קשה בבת ים: בני 12–15 נעצרו בחשד שתקפו נהג מונית וריססו את רכבו במטף חשד לניסיון רצח והתאבדות ברמלה צה״ל ושב"כ חיסלו את ראש מחלקת המבצעים במטה המודיעין הצבאי של ארגון הטרור חמאס

מנהלת "הים האדום": "אם הייתי יודעת שיש אונס בחדר, לא הייתי שותקת"

פנינה ממן, בעלת מלון "הים האדום" באילת בו לכאורה התבצע אונס הילדה בת ה-16 על ידי כמה נערים, סיימה היום לרצות חמישה ימי מעצר בית שגזר עליה בשבוע שעבר בית המשפט. 

 

המשטרה ביקשה לפני כשבוע להאריך את מעצרה. לטענת המשטרה, המנהלת "לא מנעה פשע חמור, ואף הייתה סמוך לאירוע ועצמה עיניים". עורכת דינה של ממן טענה כי מרשתה לא שמרה על זכות השתיקה משום שאינה בריאה ו"בטוח לא אישה מסוכנת". לטענתה, בעלת המלון סובלת מחרדות, בעקבות אונס שהיא עצמה עברה כשהייתה נערה בת 14. "תחושתה של מרשתי כי נעשה לה משפט שדה בגלל העליהום התקשורתי", הסבירה עורכת הדין.

היא הייתה עצורה במשך שלושה ימים בתא מעצר בתחנת משטרת אשקלון ולטענתה אלה היו מהימים הקשים בחייה. "בחיים שלי לא הסתבכתי עם החוק. פתאום אני השעיר לעזאזל של כל הפרשה הזו. זורקים אותי לתא שנראה כמו צינוק עם בול קליעה בתנאים קשים מאד", היא אומרת בראיון בלעדי ל-mako, "עשו לי משפט שדה כאילו רצחתי מישהו. צעקו עליי בחקירה, השפילו אותי. הרסו לי את החיים, ייקח לי המון זמן להתאושש מהפרשה הזו".

ממן מוסיפה כי "אם הייתי יודעת שיש אונס בחדר נראה לך שהייתי שותקת? מעלימה עין? נראה לך שלא הייתי עושה כלום? אני מבטיחה לך שהאנס הזה לא היה מגיע בכלל למשטרה. הייתי מתאבדת עליו. הוא לא היה נשאר בחיים. תחשוב מה שאתה רוצה מה היה קורה לו. צריך להיות אדם רע מאוד ולא אנושי כדי להתעלם מאונס שקורה אצלך במלון ולא להושיט עזרה לנערה. אני בסיוט. לא ישנתי כבר כמה ימים".

לדבריה, הנערים החשודים באונס הנערה בת ה-16 משקרים כדי להפיל עליה האחריות לתיק האונס. "הנערים בפירוש משקרים. הם רוצים להציל את עורם כדי להפיל עליי את האחריות לתיק האונס שבו הם מעורבים וחשודים. אני עזרתי למשטרה באיסוף הראיות. נתתי להם את כל מצלמות האבטחה. מסרתי הכול, שיתפתי פעולה עם החוקרים כדי לקדם את החקירה ולהגיע למי שביצע את האונס", מוסיפה ממן.

"בימים האחרונים יש גל של ביטולים רבים לחדרים במלון. פגעו בנו ברמה הכלכלית והאישית, האשימו אותי עוד לפני שהחקירה הסתיימה אבל אני בטוחה שהתיק נגדי ייסגר. קיבלנו אני ומשפחתי איומים על חיינו. מחקו לנו עשייה של עשרות שנים".

לדבריה, את שלושת הימים בתא המעצר באשקלון יצרבו בזיכרונה כל חייה. "זה לא מקום אנושי להחזיק בו אנשים. גיהנום. ממש ככה. היו רגעים של שבירה. מזל ששרדתי את זה. עשו לי את המוות. מה לי ולדבר כזה? במה אני אשמה? אני שבורה ומרוסקת לחלוטין מכל הפרשה הזו. אני כבר לא מדברת על השיימינג המטורף שעשו לי ולמשפחה שלי. אתה יודע כמה ילדים שהיו אצלי פה הצלתי את החיים שלהם? קל להורים לשלוח את הילדים שלהם לאילת בלי השגחה ואני זו שצריכה לטפל בהם שלא יכניסו אלכוהול וסמים".

פרקליטות מחוז דרום תחליט בימים הקרובים האם יוגש נגדה כתב אישום בגין אי מניעת פשע ושיבוש הליכי חקירה או שתיק החקירה נגדה ייסגר. אתמול הגישה המשטרה הצהרות תובע לבית משפט השלום באשקלון נגד חמישה קטינים המעורבים לכאורה בפרשה. שני חשודים נוספים שאינם קטינים יובאו מחר לדיון בהארכת מעצרם. המשטרה ביקשה להאריך את מעצרם של חמשת הקטינים, שצפויים לעמוד לדין בגין אונס, אך בית המשפט שחרר שניים מהם למעצר בית.

דילוג לתוכן