מבזקים
שני אחים מקריית גת נעצרו בחשד לשוד: הקורבן הותקף באמצעות קסדה נתניה בדרך לחיבור מהיר יותר לכביש 6: אושרה להפקדה תוכנית מחלף אלכסנדר רעול פנים, גז פלפל וסכין: כתב אישום על סדרת מעשי שוד ביבנה ובנס ציונה בת 77 מבאר שבע נעדרת מאז היום: המשטרה מבקשת סיוע באיתורה כמעט 5 ק״ג קוקאין נתפסו ליד באר שבע – שני תושבי תל שבע נאשמים דירה בבאר שבע נסגרה ל־30 יום: המשטרה מצאה ז׳יטונים, קלפים וחומר החשוד כקריסטל שנת השירות החדשה בערד יצאה לדרך: המשימה הראשונה של חניכי "קול־גיא" עץ ושיר לכל נופל: יער "חרבות ברזל" ייחנך בעוטף עזה ב־4 באוקטובר בן 24 מרמת גן נעדר מאז הצהריים: המשטרה מבקשת סיוע באיתורו בן 30 נפגע מרכבת בירושלים ונפצע קשה – אישה נוספת נפגעה קל 130 שקל לחודש: שלושה חוגים חדשים לילדי החינוך המיוחד בקריית מלאכי עיר היין, אשקלון: בן 12 נפגע מרכב ברחוב ארגמן גאווה לאשדוד: אות שר החינוך ללכידות החברתית והתקווה הישראלית הוענק לעיר סטודנטים בנס ציונה, שימו לב: מלגות של עד 12 אלף שקל – וההרשמה נפתחת מחר אילת: בת 13 נפלה מגובה של 6 קומות – מצבה קשה סוכות בקריית מלאכי: מופעים בחינם, מסיבת מים, נינג׳ה והקפות שניות בן 20 עבד במחסן, חזר בלילה – וגנב סירים בשווי 2,100 שקל בת ים: 60 מנהלות ומדריכות נחשפו למודל החדשנות בגיל הרך בעיר סדרת הצתות באשדוד: האחראי אותר וישלם 32 אלף שקל מתיחות בעיריית אשדוד: ועד העובדים הורה שלא לקיים פגישות בענייני זכויות ותנאי העסקה ללא נציגותו

ראש העיר אשדוד בתגובה לדירוג חוף הים:  "ניקיון החופים הוא חלק מה-DNA שלנו"

המשרד להגנת הסביבה מפרסם את נתוני מדד "חוף נקי" של חודש יולי 2024. מהנתונים עולה כי 93% מחופים הפתוחים שנמדדו דורגו כ"נקיים" עד "נקיים מאוד", מדובר בשיפור של 88% לעומת חודש יוני, ובשיפור ביחס למדד בשנה שעברה באותה תקופה שעמד על 87%

בחדשות 08 דיווחנו לכם לראשונה על מדד חודש יולי של המשרד להגנת הסביבה אשר העניק לאשדוד עם ציון ממוצע 'נקי מאד'

בעקבות הודעת המשרד להגנת הסביבה מגיב ראש העיר, ד״ר יחיאל לסרי:

״החופים היפים והנקיים בישראל!

גם השנה, כמו בעשור האחרון, אשדוד קיבלה את הציון הגבוה ביותר במדד "חוף נקי" מהמשרד להגנת הסביבה. כך הודיעה לי אמש השרה להגנת הסביבה עידית סילמן. בנוסף, כל שבעת חופי העיר זכו שוב בדגל הכחול, שמעניק להם תו תקן איכות בינלאומי.

ניקיון החופים הוא חלק מה-DNA שלנו, והשילוב של ניקיון וחופים מהנים מושך אליהם מבלים מכל הארץ ותושבי אשדוד, שנהנים מרצועת חוף ארוכה ונקייה קרוב לבית לאורך כל השנה.

בנוסף, חופי הים שלנו הם גם מוקד לבילוי ופנאי עם פעילות ספורט חופים מתפתחת כמו פוצ'יוולי, גלריה מהגדולות בישראל, קטרגל וכדורעף.

תודה למנהל אגף החופים ולצוות עובדי ועובדות האגף על ההשקעה והשירות המקצועי לתושבים לאורך כל השנה.

קיץ בטוח ושקט. נהנים, זה שלנו!״

אשדוד דורגה במדד "חוף נקי" של המשרד להגנת הסביבה ברשימת הרשויות הנקיות ביותר בישראל, עם ציון ממוצע "נקי מאוד"

המשרד להגנת הסביבה מפרסם את נתוני מדד "חוף נקי" של חודש יולי 2024. מהנתונים עולה כי 93% מחופים הפתוחים שנמדדו דורגו כ"נקיים" עד "נקיים מאוד", מדובר בשיפור של 88% לעומת חודש יוני, ובשיפור ביחס למדד בשנה שעברה באותה תקופה שעמד על 87%.

הרשויות החופיות הנקיות ביותר, בעלות ציון ממוצע "נקי מאוד" במדד יולי 2024: עמק חפר, נתניה, חוף השרון, הרצליה, תל אביב יפו, בת ים, אשדוד, אשקלון ואילת.

הרשויות החופיות עם ציון ממוצע "נקי": רשות הטבע והגנים, נהריה, עכו, קריית ים, חיפה, טירת הכרמל, מטה אשר, חוף הכרמל, ג'יסר א-זרקא, חדרה וחוף אשקלון.

הרשויות החופיות עם ציון ממוצע "בינוני": חנ"י.

אף רשות לא קיבלה את הציון הממוצע "מלוכלך" בחופיה. כמו כן, בשל המלחמה, ישנם חופים שלא נבדקו. ניקיון החופים הוא באחריות מחזיקי השטח – הרשויות המקומיות והמועצות האזוריות.

במסגרת מדד חוף נקי, מפקחי היחידה הארצית להגנת הסביבה הימית של המשרד להגנת הסביבה מודדים את רמת הניקיון בחופים הפתוחים בד בבד עם יידוע שוטף של רשויות החוף לטובת מעקב ופעולות מתקנות לשיפור מתמיד של ניקיון החופים.

המשרד להגנת הסביבה הקצה באמצעות קרן הניקיון תקציב רב שנתי לשנים 2024 עד 2027 לתוכנית חוף נקי בהיקף של יותר מ-55 מיליון שקל, המיועדים לטובת המשך תקצוב ניקיון החופים הפתוחים על ידי רשויות החוף בים התיכון ובים סוף, המשך תגבור אכיפת הניקיון בחופים, פעולות להוצאת פסולת מהים, ניטור ופרסום.

שנת 2024 היא השנה ה-19 של תוכנית חוף נקי של המשרד להגנת הסביבה. התוכנית פועלת משנת 2005 למזער את מפגע הפסולת החופית והימית בישראל ולפעול לניקיונם של החופים והים לפי מחויבות בין לאומית, לטובת הסביבה והציבור בישראל. מרכיב מרכזי בתוכנית חוף נקי ועיקר תקציבהּ מופנים לתמיכה ברשויות החוף בניקיון החופים הפתוחים שבשטחיהן. תוכנית חוף נקי מגדירה יעדי תוצאה לניקיון החופים הפתוחים, ולפיהם 85% מהחופים יהיו נקיים 70% מהשנה, במטרה לטפל בבעיה הסביבתית של פסולת ימית בישראל.

התמיכה ברשויות החוף בהפחתה במקור מקדמת התחייבות לקידום חוק עזר עירוני שיאסור שימוש בכלים חד פעמיים מפלסטיק בכלל חופי הרשות (הן המוכרזים הן הלא מוכרזים), כפי שכבר קיים באילת, בחוף אשקלון, באשדוד, בתל אביב, בהרצלייה, בעמק חפר, בחדרה ובחוף הכרמל.

המשרד להגנת הסביבה פונה לציבור להימנע מלהביא פסולת פלסטיק לחופי הים, במטרה לשמור על החופים של כולנו נקיים.

 

◼️ לקבוצת איכות הסביבה לחצו כאן

◼️ לחדשות  אשדוד לחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות מהארץ ומהעולם לחצו כאן

■ לקבוצת מלחמה בישראל חרבות ברזל לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: עיריית אשדוד

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אשדוד

לחצו כאן
דילוג לתוכן